در اعتراض به رزمایش مشترک کره جنوبی و آمریکا؛
تظاهرات ضد آمریکایی در سئول
شماری از شهروندان کره جنوبی در مخالفت با رزمایش مشترک نظامی با آمریکا تظاهرات کردند
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از بخش تصویری خبرگزاری فرانسه؛ شماری از شهروندان کره جنوبی در اعتراض به برگزاری رزمایش مشترک این کشور و آمریکا در سئول تظاهرات کردند. سئول و واشنگتن قرار است رزمایش مشترک نظامی سالانه خود را در روز دوشنبه آغاز کنند و بدین ترتیب این هشدار پیونگ یانگ را به چالش می کشد که این رزمایش جنگی سبب به خطر افتادن مذاکرات هسته ای بین آمریکا و کره شمالی می شود. این رزمایش پس از آن برگزار می شود که پیونگ یانگ تعدادی راکت های کوتاه برد را طی روزهای اخیر آزمایش کرد و یکی از آنها را "هشداری قاطع" به سئول علیه پیگیری روند اجرای رزمایش های شبیه سازی شده با رایانه با واشنگتن برشمرد.
یک مقام وزارت خارجه سئول در گفتگو با خبرنگاران گفت: "ما در حال آماده شدن برای برگزاری رزمایش مشترکی هستیم که در راستای تأیید قابلیت های سئول برای بازپس گیری کنترل عملیات جنگی قرار دارد."
بر اساس معاهده امنیتی بین آمریکا و کره جنوبی, یک ژنرال آمریکایی هدایت فرماندهی نیروهای مشترک را در مواجهه با جنگ بر عهده خواهد داشت اما سئول همواره خواهان تغییر این روند بوده است.
تحلیلگران می گویند فعالیت های نظامی دو طرف می تواند سبب به تأخیر افتادن مذاکرات بر سر برنامه های تسلیحاتی کره شمالی تا اواخر امسال شود. کره شمالی تحت چندین دور از تحریم های شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار دارد.
پس از یک سال تهدیدهای دو جانبه و تشدید تنش ها, دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و کیم جونگ اون رئیس کره شمالی یک نشست تاریخی در سال گذشته در سنگاپور برگزار کردند که کیم یک وعده مبهم را در راستای حرکت به سوی خلع سلاح هسته ای شبه جزیره کره" امضا کرد.
نشست دوم آنها در هانوی در ماه فوریه با اختلاف نظر در ارتباط با موضوع کاهش تحریم ها، آنچه که کره شمالی ممکن است در ازایش از آن برنامه (هسته ای) دست بردارد, پایان یافت.
ترامپ و کیم طی دیدار ماه ژوئن در منطقه غیر نظامی که دو کره را از یکدیگر جدا می کند, با از سرگیری مذاکرت هسته ای موافقت کردند اما گفتگوها در سطح کاری هنوز شروع نشده است.
کره شمالی که مجهز به سلاح هسته ای است همواره از انجام گرفتن رزمایش های نظامی مشترک آمریکا و کره جنوبی خشمگین بوده است و این اقدامات را کسب آمادگی برای یک تهاجم قلمداد می کند.
پس از نشست سنگاپور, ترامپ خبر توقف ناگهانی رزمایش های نظامی را اعلام کرد و توصیف پیونگ یانگ را از "تحریک آمیز" بودن آنها پذیرفت.
رزمایش موسوم به UFG قرار بود در اوت سال گذشته برگزار شود که تعلیق شد. بزرگترین رزمایش سالانه مشترک آمریکا و کره جنوبی موسوم به فول ایگل و کی ریزالو که بهار هر سال با حضور ده ها هزار سرباز برگزار می شود، با یک رزمایش کوچک تر در ماه مارس جایگزین شد.
خبرگزاری یونهاپ در آن زمان گزارش داد رزمایش های ماه اوت لغو شدند و یک مقام ستاد مشترک ارتش کره جنوبی در گفتگو با آ اف پ گفت نمی تواند در ارتباط با این موضوع اظهار نظر کند.
پیونگ یانگ هفته گذشته هشدار داد اگر سئول و واشنگتن رزمایش مشترک خود را برگزار کنند, مذاکرات هسته ای ممکن است از مسیر اصلی اش منحرف شود.
روز جمعه, کره شمالی سومین آزمایش تسلیحاتی خود را ظرف هشت روز گذشته انجام داد و یک "راکت هدایت شونده بزرگ" جدید را شلیک کرد.
دفتر ریاست جمهوری کره جنوبی اعلام کرد بسیار محتمل است این راکت "یک نوع جدید از موشک بالستیک کوتاه برد بوده باشد."
ترامپ از انجام این آزمایشات توسط کره شمالی انتقاد کرد و گفت کیم نمی خواهد او را "ناامید" کند زیرا "چیزهای زیادی را از دست خواهد داد."
رئیس جمهور آمریکا گفت: "او کار درست را انجام خواهد داد زیرا او بسیار باهوش است و نمی خواهد دوستش رئیس جمهور ترامپ را ناامید کند."
28 هزار و 500 سرباز آمریکایی در کره جنوبی مستقر هستند تا از این کشور در مقابل همسایه اش محافظت کنند و شمار زیادی از آنها در اردوگاه هامفریز در جنوب سئول مستقر هستند. این پایگاه بزرگترین تأسیسات نظامی آمریکا در خارج محسوب می شود.
تظاهرات ضد آمریکایی در سئول تظاهرات ضد آمریکایی در سئول تظاهرات ضد آمریکایی در سئول تظاهرات ضد آمریکایی در سئول