پخش زنده
امروز: -
فعال حقوق بشری از کشور عراق: به موسسههای حقوقی باید اجازه فعالیت در کشورهای عربی داده شود
شیخ علی المیرزا در حاشیه چهارمین همایش بین المللی حقوق بشر اسلامی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: اگر جامعه بین الملل اجازه بدهد که اعتماد به موسسههای حقوق بشری برگردد و این موسسههای حقوقی بتوانند در کشورهای عربی آزادانه فعالیت کنند، شرایط خوبی برای حقوق بشر ایجاد خواهد شد؛ زیرا بیشتر حاکمان کشورهای عربی در حقیقت دیکتاتورند و درخواستهای حقوق بشری هیچگاه با نظام دیکتاتوری همخوانی ندارد، برغم اینکه تغییراتی هم رخ بدهد.
وی گفت: من از کشور عراق هستم و حاکم عراق نیز صدام حسین دیکتاتور مشهور بود و همه ملتها او را به طاغوت و دیکتاتور بودنش میشناسند. این طاغوت خونهای زیادی را به زمین ریخت از جمله خونریزیهای او حمله به جمهوری اسلامی ایران و جنگ تحمیلی با این کشور بود که صدها هزار نفر از هر دو طرف ایران و عراق قربانی این جنگ شدند.
علی المیرزا افزود:، اما زمانی که تغییراتی ایجاد شد از ناحیه نظری یک قانون اساسی جدید تدوین و دولت عراق مبتنی بر قانون اساسی تشیکل شد. یک نظام مبتنی بر قانون اساسی بدین معنی است که حقوق بشر در این کشور رعایت میشود به ویژه اینکه در عراق اقوام و مذاهب مختلفی داریم. اما اگر احزاب هر کدام بخواهند خود را رهبر و فرمانده یک دولت بدانند هر چند در این کشور دموکراسی برقرار باشد، اما این دموکراسی از نظر عملی به هرج و مرج خواهد انجامید.
وی گفت: درست است که انتخابات برگزار میشود و پارلمان و نخست وزیر و رئیس جمهور توسط مردم انتخاب میشوند ما احزاب هر کدام قدرتی را در دست دارند و با این قدرت خود میتوانند حتی با قانون اساسی نیز مخالفت کنند و این مسائل خواستههای حقوق بشری را تضعیف میکند.
فعال حقوق بشری از کشور عراق گفت: البته موسسههایی هم تاسیس شد که آزادانه فعالیت میکنند، اما در حقیقت اینگونه موسسهها از نظر مکتب اسلامی هیچگونه تجربهای ندارند در حالی سکولارها بر موسسههای حقوق بشر همچنان مسلط هستند.
این فعال حقوق بشری افزود: از این موسسهها انتظار فعالیت مثبت و خیری نداریم، زیرا فرهنگی که آنها مننتشر میکنند ضد اسلام و مسلمانان است. ما نیاز به موسسههایی داریم که بر پایه اسلام و در سطح اتحادیه عرب باشند شاید هم جمهوری اسلامی ایران به عنوان تنها کشور اسلامی که نماینده اسلامگرایان است بتواند چنین فعالیتی بکند.
وی گفت: بنابراین ما نیاز به موسسههای گسترهتر و بزرگ تری داریم و اعضای این موسسهها باید دورههای ویژه حقوق بشر را آموزش ببینند تا ملت عراق را بر اساس حقوق بشری واقعی که حامی انسان عدالت گستر باشد، هوشیار و بیدار کند و امیدواریم این مسئله در آینده محقق شود.
البته بدبین یا ناامید هستم، زیرا سیر تحولات عراق، مثبت است هرچند عراق با مشکلاتی هم مواجه میشود، اما ان شاء الله به مرحلهای میرسیم که هر شهروند عراقی بستهای از حقوق بشر باشد.
المیرزا درباره جایگاه شیخ زکزاکی در جهان اسلام و نقش وی در تحولات مجامع اسلامی هم گفت: در هر منطقه یک شیخ زکزاکی داریم، اما شرایط متفاوت است ما در شبه جزیره عربستان شهروندانی داریم (که حامی زکزاکی هستند) همان طور که امام صادق علیه السلام فرمودند هر زمینی کربلاست و هر روزی عاشوراست؛ بنابراین در همه جا زکزاکی حضور دارد، اما به دلیل دیکتاتور بودن حاکمان و رژیمهای عربی این زکزاکیها سرکوب میشوند و به آنها آزادی بیان و آزادی عقیده و اندیشه نمیدهند.