پخش زنده
امروز: -
عراق تلاش می کند برای خودکفایی در تولید نفت و گاز سرمایه گذاران خارجی را جذب کند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از الجزیره انگلیسی؛ سالها جنگ و بی ثباتی عراق را ویران کرده و موجب شده است این کشور با وجود داشتن منابع غنی نفت و گاز برای تامین انرژی مورد نیاز خود به واردات وابسته باشد. اکنون عراق تلاش می کند با کمک سرمایه گذاری های بزرگ خارجی این مشکل را حل کند.
گزارشگر الجزیره گفت: برق یکی از نیازهای مهم عراق به ویژه در تابستان است. عراق برای تولید برق به گاز وابسته است که بخش اعظم آن از حوزه گازی در بصره تامین می شود. از آنجایی که عراق گاز مورد نیاز برای تولید برق را نمی تواند تامین کند یک سوم گاز مورد نیاز خود را از ایران وارد می کند. در دهه 1980 جنگنده های ایران بخش اعظمی از زیرساخت های نفت و گاز عراق را بمباران کردند و تحریم های پس از حمله صدام حسین رئیس جمهور سرنگون شده عراق به کویت جلوی توسعه حوزه های نفت و گاز عراق را گرفت. اکنون اقتصاد عراق ضعیف است، آمریکا مهمترین متحد آن است و عربستان سعودی و ایران همسایه های آن هستند. عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق می خواهد انرژی عراق را مستقل کند. وزیر انرژی عراق قراردادهای چندمیلیارد دلاری با شرکت های خارجی از جمله اکسون موبیل و شل امضا کرده است. ثامر الغضبان وزیر انرژی عراق در گفتگو با الجزیره گفت "متاسفانه به خاطر دو جنگ (با ایران و کویت) توسعه حوزه های نفت و گاز ما به تاخیر افتاد. اکنون توسعه حوزه های گازی را آغاز کرده ایم. تصمیم داریم در حوزه گاز مستقل شویم."
حوزه گاز عراق علاوه بر تولید برای برق، برای دیگر مصارف صنعتی و صادرات هم گاز تولید می کند. 75 درصد از گاز مایع عراق در حوزه گازی موصل تولید می شود. این حوزه 55 سال قدمت دارد و قدیمی است اما اکثر بخش های الکتریکی و مکانیکی آن جایگزین و به روز رسانی شده اند.
برای ارتقاء و به روز رسانی حوزه های گازی عراق به سرمایه گذاری زیادی نیاز است. دولت عراق می گوید با وجود موانع بسیار از جمله فساد و بی ثبات بودن منطقه، سرمایه گذاران خارجی در حال بازگشت به عراق هستند.
حیان عبدالغنی، رئیس شرکت دولتی گاز جنوب گفت "گاز یکی از منابع اصلی در منطقه جنوبی است به ویژه برای تولید برق. برای به روز کردن فرایند تولید گاز به سرمایه گذاری نیاز است. در پی تشدید تنش ها میان ایران و آمریکا، بغداد تلاش می کنند این تنش ها را کاهش دهد تا بتواند سرمایه گذاران خارجی را برای ورود به عراق ترغیب کند."
شرکت های خارجی می دانند عراق از چندین سال جنگ رهایی یافته است و تنش های کنونی در منطقه خطرهای سرمایه گذاری را افزایش می دهد و بغداد به سرمایه گذاری نیاز دارد. منابعی در وزارت انرژی عراق به الجزیره گفتند برخی شرکت های نفتی تصمیم دارند در عراق سرمایه گذاری کنند.
عراق تصمیم دارد تولید نفت خود را تا 5.5 میلیون بشکه در روز افزایش دهد، اما به عنوان یکی از کشورهای عضو اوپک مجبور است تولید نفت خود را کاهش دهد.