پخش زنده
امروز: -
معاون اقتصادی وزیر خارجه: براساس بررسیهای انجام شده، مسیر تجارت چین به ایران از دو کریدور شمالی از فعالیت خوبی برخوردار است
غلامرضا انصاری معاون اقتصادی وزیر امور خارجه در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، با تشریح نقش موثر کریدورهای ارتباطی ایران در روابط اقتصادی خارجی گفت: در جلسه امروز ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی، مسیرهای مهم مواصلاتی در زمینه اقتصادی بررسی شد که براساس آن، مسیر تجارت چین به ایران از دو کریدور شمالی بسیار فعال است و میتواند فعالتر هم شود، بهعلاوه محورهای ارتباطی ایران به کشورهای عراق، ترکیه، آذربایجان، ترکمنستان و چین نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی افزود: مهمترین موضوع جلسه امروز، گزارش راه آهن جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با کریدورها بود، بنابراین میتوان گفت: یکی از بزرگترین سرمایههای کشور، بهرهمندی از موقعیت جغرافیایی ممتاز و دسترسی گسترده به بازار کشورهای اطراف است.
انصاری گفت: جمعیتی بین ۴۵ تا ۵۰۰ میلیون نفر در حاشیه بیرونی مرزهای ایران زندگی میکنند و با توجه به مشکلات مربوط به مسیرهای هوایی و دریایی، دسترسی زمینی ایران از طریق راهآهن و جاده به کشورهای همسایه، اهمیت بالایی را برای تجارت خارجی ما رقم خواهد زد.
معاون اقتصادی وزیر امور خارجه با بیان اینکه تمرکز و تاکید دولت، توسعه روابط با همسایگان است، افزود: با توجه به تاکید دولت، کریدورها و توسعه دسترسی از طریق آنها، برای کشور بسیار مهم است.
وی با تاکید بر اهمیت کریدور شمال به جنوب برای کشور گفت: این کریدور پنجمین و شاید یکی از مهمترین کریدورهای جهان است، بنابراین باید همه سازمانها در اتمام طرح راه آهن آن کمک کنند.
انصاری افزود: بحثهای بسیار خوبی برای گسترش دسترسی به افغانستان از طریق راه آهن صورت گرفت که راه آهن مشهد - خاف - هرات یکی از آنهاست، همچنین قرار است مسیر چابهار به زاهدان هم با اختصاص منابع مناسب از صندوق توسعه ملی، وارد مرحله بهرهبرداری شود.
وی با اشاره به جایگاه پراهمیت منطقه چابهار گفت: چابهار با توجه به امنیت بالا و دسترسی تجاری مناسب به آسیای میانه، افغانستان، روسیه و شمال اروپا، برای افزایش فعالیت تجاری ایران و چین، از اهمیت زیادی برخوردار است.
معاون اقتصادی وزیر امور خارجه افزود: بیشتر افرادی که به دنبال سرمایه گذاری ۲۵۰ هزار دلار به بالا در ایران هستند و میخواهند ۵ سال در ایران اقامت داشته باشند، تقاضای خرید خانه و ملک را در کشور دارند که باید برای آن راه حلی ارائه کرد.
انصاری گفت: به همین منظور دولت مصوبهای را برای تشویق سرمایهگذاری و جذب منابع ارزی به سازمانهای اجرایی ابلاغ کرده است.
وی افزود: باید ساز و کار اجرایی این مصوبه هر چه سریعتر از سوی سازمانهای مربوطه به نمایندگیهای خارج از کشور ابلاغ شود تا به اطلاع متقاضیان برسد.
انصاری گفت: بیشتر سرمایهگذاران خارجی علاقه مند هستند تا در دوره فعالیت اقتصادی در ایران، خانوادههای خود را هم به کشور ما منتقل کنند، لذا باید برای روشن شدن جایگاه و حقوق مالکیتی این افراد، راه حلی ارائه شود.
معاون اقتصادی وزیر امور خارجه افزود: امیدواریم سازمانهای دست اندرکار، برای دستیابی به راه حل، به دولت ارسال کنند، زیرا کمک به ورود هر چه بیشتر سرمایهگذار خارجی به کشور، اطمینان بخشی بیشتری را برای سرمایهگذار و اقتصاد داخلی به همراه خواهد داشت.
توافق درباره صادرات بخشی از محصولات کشاورزی ایران به چین
معاون اقتصادی وزیر امور خارجه گفت: نهمین جلسه امروز ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی با تمرکز بر محور کریدورها و مشکلات آنها و نیز حمل و نقل برگزار شد
انصاری افزود: در جلسه صبح امروز رئیس شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران به همراه نمایندگانی از وزارت راه حضور داشتند و توضیحات بسیار خوب و مبسوطی درباره کریدورها ارائه شد.
معاون اقتصادی وزیر امور خارجه افزود: در این جلسه موضوعات دیگری از جمله سفرهای مهمی که انجام شده مانند سفر وزیر جهاد کشاورزی به چین و مغولستان مطرح شد که سفر بسیار موفقی بود و دستاوردهای خوبی داشت.
انصاری با بیان اینکه در تلاش هستیم همکاری با مغولستان بیشتر مورد مطالعه قرار گیرد، گفت: میخواهیم همکاریهای بیشتر به ویژه درباره تامین کالاهای اساسی از مغولستان بررسی شود.
وی افزود: در سفر چین نیز توافقات بسیار خوبی انجام شد و شاید یکی از عملیترین و فوریترین توافقات درباره صادرات بخشی از محصولات کشاورزی به چین بود که گام بلندی قلمداد میشود.
انصاری در ادامه با اشاره به سفر وزیر امور خارجه به آمریکای لاتین و کشورهای نیکاراگوئه و بولیوی گفت: در این سفر نیز توافقات خوبی برای همکاری به ویژه درباره کالاهای اساسی و صادرات کالاهای ایرانی انجام شد و در آینده نزدیک نیز شاهد ورود هیئتهایی از این کشورها برای عملی کردن توافقات خواهیم بود.
وی با بیان اینکه توافقات انجام شده در سفر وزیر نیرو به افغانستان دیگر محور این جلسه بود، افزود: این توافقات به روانتر شدن نقل و انتقالات مالی بین ایران و افغانستان کمک خواهد کرد و صادرات کالا به افغانستان را با تسهیلات بیشتری به ویژه در حوزه پرداختها روبرو خواهد کرد.
معاون اقتصادی وزیر امور خارجه گفت: مسئله دیگر با افغانستان این است که ما تلاش داریم که امتیازات ویژهای به صادر کنندگان افغانی برای صادرات کالاهای خود به ایران بدهیم که کمک بزرگی به تامین امنیت و تجارت بین دو کشور خواهد بود.
وی تاکید کرد: باید تلاش کنیم تا راههای لازم برای تجار افغانی که مایل به گسترش همکاری با ایران هستند به سرعت پیدا و اجرایی شود.
معاون اقتصادی وزیر امور خارجه با اشاره به سفر رئیس دفتر رئیس جمهور به ترکیه گفت: یکی دیگر از محورهای جلسه امروز سفر آقای واعظی به ترکیه بود که سفر بسیار موفقی بود و ملاقاتی نیز با آقای اردوغان انجام شده است.
انصاری افزود: امروز همچنین آخرین وضعیت مذاکرات تیم ایرانی با طرفهای خود در اروپا درباره اینستکس نیز بررسی شد، ساز و کاری که در حال تلاش برای راه اندازی تجارت با ایران است، توضیحات مبسوطی به جمع دادند که اخبار خوب و فعالیت خوبی در زمینه تجارت خارجی ایران بود و امیدواریم به نتایج عملی آن برسیم.
برگزاری جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی
جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی امروز با حضور غلامرضا انصاری معاون اقتصادی وزارت امور خارجه و تعدادی از معاونین دستگاههای اقتصادی کشور برگزار شد.
مهمترین محورهای این جلسه، بررسی اخبار تحولات اقتصادی ایران و تعاملات با سایر کشورهاست. استفاده از ظرفیتهای حمل و نقلی کریدورهای شرقی_ غربی کشور با هدف رفع مشکلات موجود در حوزه حمل و نقل ریلی، شناخت موانع و ظرفیتهای موجود در حوزه ترانزیت و استفاده بیشتر از بندر چابهار با توجه به معافیت تحریمی این بندر؛ از دیگر محورهای این جلسه است. قرار است سفر مقامات اجرایی به خارج از کشور در راستای تعاملات اقتصادی نیز در این جلسه مطرح و بررسی شود.