در نشست خبری مطرح شد؛
ارزش بازار فرابورس ۳۵۰ هزار میلیارد تومان شد
مدیر عامل فرابورس: ارزش بازار فرابورس به ۳۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده و کف معاملات روزانه در این بازار ۵۰۰ میلیارد تومان است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ امیر هامونی در نشست خبری در جمع خبرنگاران افزود: در بازار فرابورس و در ده سال گذشته ۴۰۶ هزار میلیارد تومان انواع اوراق بهادار معامله شده و حجم معاملات در این بازار به ۷۳۱ میلیارد انواع اوراق بهادار رسیده است.
وی گفت: در این بازار طَی ده سال گذشته ۷۷ میلیون دفعه معامله صورت گرفته است و شاخص فرابورس با رشدی ۵۰ درصدی از ابتدای امسال به ۳۳۹۳ واحد رسیده است.
مدیرعامل فرابورس با اشاره به ارزش ۳۵۰ میلیارد تومانی این بازار افزود: از ابتدای امسال ۶۱ هزار میلیارد تومان معامله داشتیم که رشد ۲۲۱ درصدی را نسبت به مشابه سال قبل داشته است.
هامونی گفت: از طریق این بازار ۴۲ هزار میلیارد تومان تامین مالی داشتیم که از این میزان ۷ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان مربوط به تامین مالی خرد است.
گشایش نماد فرابورس ۲۰ مرداد در بازار اول فرابورس
مدیر عامل شرکت فرابورس گفت: نماد فرابورس از بازار پایه به بازار اول فرابورس منتقل میشود و کشف قیمت آن به روش گشایش نماد آن است.
امیر هامونی افزود: بازار فرابورس را عمدتا با عنوان تامین مالی از طریق تسه میشناسند و در این بازار در سال گذشته ۹۱ هزار نفر از ابزار تسه برای تهیه مسکن استفاده کردند.
وی ادامه داد: صندوقهای قابل معامله یا همان ETFها از سال ۹۳ در بازار فرابورس راه اندازی شده و ما در حال حاضر شاهد رشد و رونق این صندوقها هستیم؛ از ابتدای امسال ارزش معاملات صندوقها ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان معادل ۳۳۶ درصد رشد داشته است.
هامونی با اشاره به اینکه بازدهی هر سهم فرابورس نسبت به ده سال گذشته ۱۴۰ برابر شده است گفت:: در سال گذشته ۱۳ هزار نفر به خانواده سهامداران فرابورس پیوستند و ۸۹۹۹ نفر در این بازار فروشنده بودند.
وی افزود: ۲۷ درصد سهامداران فرابورس سهامداران حقیقی هستند و ما در ۲۰ مرداد امسال عرضه اولیه نماد فرابورس را داریم که به صورت انتقال از بازار پایه به بازار اول فرابورس خواهد بود.
مدیر عامل فرابورس گفت: ایران با ۱۰۶ درصد بازدهی بین اعضای فدراسیونهای جهانی بورسها رتبه اول را کسب کرده و در ارزش بازار رتبه ۵۵ و در ارزش معاملات رتبه ۵۰ را داراست.
وی با اشاره به اینکه کشور ما نائب رییس کمیته کاری فدراسیون بورسها است گفت:: امیدواریم در سال آینده بتوانیم با رایزنیهای صورت گرفته رئیس این کمیته کاری شویم.
هامونی در خصوص برنامههای آینده فرابورس گفت:: راه اندازی عملیات بازار باز با کمک بانک مرکزی، توسعه فناوری در فرابورس، سرمایه گذاری در فین تکها و شرکتهای دانش بنیان از جمله برنامههای فرابورس خواهد بود.
مدیر عامل فرابورس درباره شرکتهای کوچک و متوسط یا همان smeها گفت:: ۱۸ شرکت توانسته اند استاندارد فرابورس را کسب کنند و حدود ۸ شرکت در تابلوی فرابورس درج شده است.
وی با اشاره به اینکه این شرکتها روند خیلی خوبی را طی کرده اند گفت:: مانع بزرگ ورود این شرکتها به بازار فرابورس شفافیت و حاکمیت شرکتی است.
مدیر عامل فرابورس افزود: یکی از بازارهای آینده دار بازار این شرکتهای کوچک و متوسط است و این بازار سهم ۴۵ درصدی در اشتغال را داراست.
وی در خصوص روند معاملات این شرکتها گفت: قرار نیست که این شرکتها هر روز معامله شود بلکه در همه جای دنیا معاملات این شرکتها هر چند ماه یک بار و یا ماهی یکبار اتفاق میافتد.
هامونی افزود: در صورتی که این شرکتها شفاف شوند و صورتهای مالی حسابرسی شده خود را ارائه دهند میتوانند رشد صد در صدی داشته باشند و به اقتصاد کشور کمک شایانی کنند.
مدیرعامل فرابورس درباره شرکتهای دانش بنیان در فرابورس گفت: در حال حاضر ۲۹ شرکت دانش بنیان در فرابورس ثبت شده که ارزش بازاری این شرکتها رقمی حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان است.
وی اظهار امیدواری کرد که شرکتهای دانش بنیان بیشتری با ایجاد شفافیت برای ورود به بازار پایه اعلام آمادگی کنند.
هامونی درباره عملیات بازار باز که با کمک بانک مرکزی قرار است اجرایی شود گفت: بازار باز به توسعه ابزارهای بازار محور سیاستهای پولی کمک میکند و سیاست بازار محور برای اعمال سیاستهای پولی تا به حال در کشور وجود نداشته است.
وی ادامه داد: بانک مرکزی همیشه یک بسته سیاستی ثابت ابلاغ میکرد که در آن نرخ سود سپردهها و تسهیلات مشخص شده بود و اگر کسی از این بسته تخطی میکرد با او برخورد میشد، ولی در حال حاضر ابزارهای بازار محور را به بانک مرکزی میدهیم و این امر کمک میکند بانک مرکزی به صورت کاملا هدفمند و پیشگیرانه در بازار صکوک ورود پیدا کند.
هامونی گفت:: راه اندازی این بازار باز به بازار بدهی و سهام کمک میکند و تعیین کف و سقف نرخ میتواند بازار بدهی را به تعادل نزدیک کند.
وی کنترل نقدینگی در بازار را از نقاط مثبت بازار باز اعلام کرد و گفت:: در این شرایط با انتشار اوراق میتوانیم نقدینگی را در جامعه کنترل کنیم و اجرای عملیات بازار باز یکی از مهمترین اقداماتی است که در ۴۰ سال گذشته بانک مرکزی انجام داده است.
مدیر عامل فرابورس درباره راه اندازی بازار متشکل ارزی گفت:: ۲۰ درصد سهام بازار متشکل ارزی در اختیار فرابورس است و به زودی این بازار کار خود را آغاز خواهد کرد.
وی در خصوص حذف چهار صفر از پول ملی گفت:: حذف چهار صفر در حال حاضر اثر واقعی نخواهد داشت و فقط اثر محاسباتی دارد.
وی ادامه داد: برای اجرای این مصوبه سیاستهای مکمل برای حذف چهار صفر لازم است و اجرای آن فقط اثر محاسباتی دارد و اثر محاسبات را در سیستمها جابجا خواهد کرد.
هامونی افزود: اگر این طرح مصوب شود باید در فرابورس تغییراتی ایجاد شده و اصلاحاتی صورت بگیرد و این امر به سهامداران خود کمک میکند تاسرمایه بهتر و بازدهی بهتری داشته باشند.