پخش زنده
امروز: -
نماینده یونسکو :جذب اعتماد گردشگران خارجی و داخلی با فراهم کردن امکانات گردشگری در روستاهای کشور فراهم میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، نماینده یونسکو در نخستین نشست تخصصی مشارکت اجتماعی و توسعه گردشگری روستای کُدیر بخش کجور گفت: باید امکانات گردشگری در روستا فراهم شود تا شاهد جذب اعتماد گردشگر باشیم.
انضا فخرزاده با بیان اینکه برگزاری جشنوارهای مختلف میتواند به جذب گردشگر کمک کند، افزود:برگزاری جشنوارههای روستایی با سبک وسیاق سنتی همراه با معرفی اثار قدیمی وصنایع دستی استقبال مسافران وگردشگران را در روستاها به همراه دارد و سبب رونق بوم گردی میشود.
او با بیان اینکه روستاهای شاخص گردشگری کشور و مازندران باید شناسایی و ثبت ملی شوند، گفت: ثبت ملی این روستاها ، مهاجرت روستائیان به شهررا به حداقل میرساند.
مدیرعامل موسسه مردم نهاد آینده سازان کدیر با اشاره به اینکه فعالیت این روستا در حوزه رفاه اجتماعی و کار گروهی است، گفت: نگاه ما اجتماعی و محور اصلی ما آینده نگری است.
علی نورزاد با بیان اینکه به دنبال شناسایی و برنامهریزی موجود در حوزه اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی هستیم، افزود: محور فعالیت ما امور و رفاه اجتماعی و ارتقاء مهارتهای اجتماعی، ارتقاء درجه مشارکت کار گروهی است.
وی با تأکید بر اینکه آیندهنگری با همفکری و همکاری گروهی علاقهمندان منطقه امکانپذیر است، خاطرنشان کرد: شناسایی و برنامهریزی برای رفع مشکلات موجود منطقهای در حوزه اجتماعی، اقتصادی و نیز ارائه راهکارهای مناسب با استفاده از افراد داوطلب مورد توجه ما قرار دارد.
مدیرعامل مؤسسه مردمنهاد آیندهسازان کُدیر با بیان اینکه ساختار مجمع ما عمومی و عضوپذیر است، افزود: ایجاد ساز و کارهای مناسب برای مشارکت آحاد مردم و جلب مشارکتهای مردمی، بررسی شناخت کمبودها و نیازها با ارائه راهکارهای مناسب، تشکیل بانک اطلاعاتی اجرای طرحهای موضوعی مناسب توسعه منطقهای و تشکیل گروه کارگروههای تخصصی و اتاق فکر از دیگر برنامههای ما در این همایش تخصصی است.
نورزاد ، ضرورت ارائه توانمندیهای موجود در زمینه گردشگری، میراث معنوی، فرهنگی، اهمیت و نقش گردشگری و نگرش و ادراک ساکنان محلی در زمینه فرآیند توسعه گردشگری و ورود گردشگران، برنامهریزی لازم برای ایجاد و بسترسازی مناسب فرهنگی در حوزه جذب گردشگران و توسعه پایدار گردشگری روستایی را از اهداف این همایش تخصصی عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه روستای کُدیر به عنوان کریدور ورودی و سرزمین نور و نوشهر در بخش تاریخی کجور است، نبود زیرساختهای لازم فرهنگی و امکانات مناسب رفاهی، نبود آگاهی و آموزش لازم و آگاهی نداشتن از ارائه خدمات و تولیدات مناسب و وجود چالشهای گوناگون را از جمله چالشهای موجود در این منطقه برشمرد.
نورزاد همچنین ، فرهنگسازی و تدوین ضوابط و معیارهای اصلاح گردشگری، پیشبینی ساز و کارهای مناسب برای جلوگیری از تخریب منابع طبیعی محیطزیست و حفظ این مواهب طبیعی برای آیندگان را نیز جزء اهداف توسعه پایدار گردشگری دانست.
کریمیان عضو هیات علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور هم گفت:یکی از پیامد اصلی کاهش جمعیت روستایی، نابودی بخش کشاورزی، دامپروری وصنایع دستی است که براساس بررسیهای صورت گرفته ،جمعیت روستایی کشور درحال حاضر 25 درصد است.
به گفته وی؛ یکی از راهکارهای کاهش جمعیت روستایی شناسنامه دارکردن خانههای قدیمی روستاست.