با عقب کشیدن ناوچه خود در رزمایش دریایی با آمریکا؛
اسپانیا نيز از طرح ائتلاف دریایی آمريکا کنار کشيد
اسپانیا به جمع کشورهای مخالف طرح آمریکا برای ایجاد ائتلاف دریایی در خلیج فارس پیوست و ضربه دیگری به این طرح وارد کرد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی العالم؛ اسپانیا به جمع کشورهای مخالف طرح آمریکا برای ایجاد ائتلاف دریایی در خلیج فارس پیوست و ضربه دیگری به این طرح وارد کرد.
پس از آلمان، فرانسه و ژاپن، اسپانیا نیز درخواست شرکت در ائتلاف دریایی بین المللی را که آمریکا خواستار تشکیل آن در منطقه خلیج فارس شده است رد کرد. اسپانیا همچنین ناوچه خود را که در رزمایش دریایی با آمریکا شرکت داشت، عقب کشید. بیشتر کشورها معتقدند تشکیل چنین ائتلافی باعث تشدید تنش ها در منطقه می شود.
گزارشگر شبکه افزود: آمریکا کار را به جایی رساند که نفتکش ایرانی گریس 1 در جبل الطارق توقیف شد و با بهره برداری از ماجرای نفتکش انگلیسی که ایران در تنگه هرمز توقیف کرد تلاش برای ترویج اعزام نیروهای دریایی به منطقه را آغاز کرد اما تلاش های این کشور نتیجه نداد و پس از مخالفت ژاپن با پیوستن به طرح پیشنهادی آمریکا، آلمان نیز از شرکت در این طرح سر باز زد و آن را نامناسب دانست و ترجیح داد اوضاع از راه های دیپلماتیک حل و فصل شود. مخالفت با طرح پیشنهادی آمریکا به آلمان و ژاپن محدود نشد و در ادامه فرانسه و اسپانیا نیز با مشارکت در این طرح مخالفت کردند.
در ادامه گزارش آمده است: منابع افزودند طرح پیشنهادی انگلیس برای اعزام نیروی دریایی اروپا به خلیج فارس نیز از نظر اسپانیا منتفی است. اسپانیا علاوه بر اتخاذ موضع سیاسی در قبال طرح های پیشنهادی انگلیس و آمریکا، با اتخاذ موضع نظامی، ناوچه خود را نیز از تمرین های نظامی مشترک با آمریکا خارج کرد زیرا از اسپانیا خواسته شده بود این ناوچه را به خلیج فارس اعزام کند. ناظران مواضع کشورهای اروپایی را ضربه ای سنگین به تلاش های آمریکا می دانند هدف این کشور بخصوص پس از سرنگونی پهپاد این کشور با آتش پدافند هوایی ایران، چیزی جز نجات خود (آمریکا) از درگیر شدن مستقیم در منطقه نیست. دولت آمریکا تلاش می کند هزینه ای هر چه کمتر برای آنچه در منطقه روی می دهد پرداخت کند. این در حالیست که هیچ یک از کشورهای اروپایی به دنبال جنگ نیستند و می دانند تنش آفرینی در مقابل ایران کار عاقلانه ای نیست.
گزارشگر ادامه داد: آنگونه که نشریه فارن پالسی نوشت ایران تجربه ای طولانی در تامین امنیت خلیج فارس دارد، بر همین اساس آمریکا در تلاش های خود باید این نکته را مد نظر داشته باشد که ایجاد ائتلاف های مشکوک در منطقه دیگر فایده ای ندارد زیرا همانگونه که ایران بارها تاکید کرده است تامین امنیت منطقه خلیج فارس بر عهده کشورهای منطقه است.