مدیر عامل موسسه صیانت از حقوق زنان در مصاحبه با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما گفت: همزمان با سالروز گرامیداشت روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی، این موسسه و موسسه صلح زیبا و سایر موسسات غیردولتی، در چارچوب برنامههای علمی – تخصصی خود "چهارمین همایش بین المللی" و "اولین مسابقه علمی- هنری حقوق بشر اسلامی" را با حضور بزرگان و اندیشمندان کشورهای اسلامی برگزار میکند.
عطیه قشونی افزود: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری بر احیای حقوق بشر اسلامی و لزوم تبیین و پیگیری حقوق بشر اسلامی با پایههای متقن و عقلانی در افکار عمومی جهان و مجامع حقوقی، موسسه صیانت از حقوق زنان به عنوان موسسه مردم نهاد و غیردولتی هر سال به مناسبت روز "حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی" همایش بین المللی را با حضور اندیشمندان از کشورها اسلامی برگزار میکند.
وی گفت: امسال در حالی به روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی نزدیک میشویم که برخی کشورهای اسلامی با برخوردی منفعلانه در قبال مسئله فلسطین، نسل کشی در یمن و شکنجه و آزار در نیجریه؛ زمینه تشدید نقض حقوق بشر و ظلم را در جهان امروز فراهم آورده اند.
قشونی افزود: با توجه به بی تفاوتی سازمانهای عریض و طویل بین المللی، لزوم ورود تمام قد موسسهها و سازمانهای مستقل برای تبیین و بررسی ابعاد موارد نقض حقوق بشر در جهان امروز بیش از پیش احساس میشود.
کارشناس علوم سیاسی با اشاره به شرایط حاکم در عرصه بین المللی و ضرورت تقویت همکاری و هماهنگی فعال در میان کشورهای اسلامی به منظور دستیابی به ابزار و راهکارهای نشر، حفظ و تعالی ارزشهای اسلامی در حوزه حقوق بشر گفت:: هدف از برگزاری این همایش بین المللی، ایجاد بستری علمی برای برون رفت از هژمونی گفتمان غالب حقوق بشر غربی و فاصله گرفتن از برخورد منفعلانه با این مسئله و زمینه سازی برای دستیابی به الگوی اسلامی حقوق بشر بر مبنای عدالت و کرامت انسانی است.
در تقویم رسمی کشور ۱۴ مرداد، روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی نام گرفته و مناسبت آن تهیه و تدوین اعلامیه حقوق بشر اسلامی در این روز است.
این اعلامیه همانند محتوای اعلامیه جهانی، آزادی سیاسی و اجتماعی و بسیاری از آزادیهای دیگر را از حقوق انسانها توصیف میکند و دولت و اجتماع را در فراهم کردن محیط زندگی برای برخورداری از این حقوق مسئول میداند.
در کل، محتوای این اعلامیه همانند اعلامیه جهانی یک بیانیه مشترک از حقوق بشر اسلامی است و نه کنوانسیون یا معاهدهای الزام آور.
در این اعلامیه همانند اعلامیه جهانی حقوق بشر، بر شرافت و کرامت ذاتی انسان تکیه شده و برخی از حقوق که در اعلامیه جهانی حقوق بشر نیامده، در اعلامیه اسلامی مورد توجه و تصریح قرار گرفته است مانند: ممنوعیت استعمارگری، حق مبارزه با آن یا حق مقابله با تجاوز به حیات انسان، حق زندگی در محیط پاک و دور از مفاسد اخلاقی، داشتن امنیت دینی علاوه بر امنیتهای مربوط به جان و خانواده و ناموس و نیز لزوم حفظ حرمت انسان حتی پس از حیات او و محترم شمردن جنازه او.