پخش زنده
امروز: -
با گرانی و کساد شدن بازار طلا و سکه، اقبال عمومی نسبت به خرید زیورآلات نقره در مشهد افزایش یافته و معامله در این حوزه از طلا سبقت گرفته و موجب شده است نقره سازان بازار طلا را به دست گیرند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رئیس اتحادیه صنف فروشندگان و سازندگان طلا، نقره و جواهر مشهد گفت: ۳۰۰ کارگاه تولیدی نقره دارای پروانه کسب و بسیاری کارگاه های دیگر در مشهد فعالند که در کنار نقره، تراش سنگهای قیمتی دیگر را انجام می دهند.
محمد باقر معبودی نژاد افزود: مشهد به مرکز تولید زیورآلات نقره تبدیل شده و در شرایط کسادی بازار طلا و سکه، نقره جای خود را در بین زائران و مسافران مشهد باز کرده و به یکی از سوغات مشهد تبدیل شده است.
وی اظهار داشت: برخی کارگاه های نقره در مشهد هر هفته به بیش ار ۵۰ کیلو نقره خام نیاز دارند و مقدار نقره خام که به صورت قانونی وارد کشور می شود کفاف نیاز آنها را نمی دهد.
وی گفت: از آنجا که نیاز کارگاه های تولیدی بیش از نقره خام موجود در بازار است، این کمبود از طریق نقره خام قاچاق تامین می شود.
معبودی نژاد افزود: به دلیل کمبود نقره خام در مشهد، قیمت آن از قیمت جهانی نقره بیشتر شده و از سوی دیگر تعرفه زیاد گمرکی واردات قانونی نقره خام، هزینه های تولید زیورآلات نقره را افزایش داده است.
وی از دولت خواست راهکاری برای کاهش تعرفه گمرکی واردات نقره بیاندیشد تا شمش یا ساچمه نقره با قیمت کمتر وارد کشور شده، قاچاق نقره از بین رفته و هزینه تولید زیورآلات کاهش یابد.
وی اظهار داشت: طی یک ماه گذشته با کاهش نرخ دلار، نرخ طلا و سکه نیز در بازار مشهد روند نزولی یافت اما این مساله چندان تاثیری در میزان خرید و فروش و رونق بازار مشهد نداشت.
معبودی نژاد گفت: از ابتدای امسال به دلیل تداوم رکود در بازار سکه و طلا، بسیاری از طلافروشان مشهد جواز کسب خود را باطل کردند و ابطال پروانه کسب در این حوزه طی چهار ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال دو برابر شده است.
هزار و ۴۶ واحد کارگاهی و فروشگاهی در مشهد دارای پروانه کسب از اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا، نقره و جواهر هستند.