به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما، المانیتور نوشت: روسیه و ایران در حال تعمیق روابط نظامی خود در یک چالش مشترک برای مقابله با هژمونی آمریکا در خاورمیانه هستند.
وزارت دفاع روسیه و ستاد مشترک نیروهای مسلح ایران روز دوشنبه در سفر حسین خانزادی، فرمانده نیروی دریایی ایران به سن پترزبورگ، یک یادداشت تفاهم به منظور گسترش روابط نظامی دو کشور امضا کردند.
خانزدادی گفت: "این اولین یادداشت تفاهم از این نوع است و نقطه عطفی در روابط دفاعی تهران و مسکو محسوب میشود. "
این تفاهم نامه از لحاظ قانونی الزام آور نیست و تعهدی بر دوش هیچ یک از طرفین نمیگذارد. اما دستکم از دو جهت اهمیت دارد.
یک بعد مهم آن زمانبندی آن است. این یادداشت تفاهم این پیام را در بر دارد که تهران و مسکو با وجود اختلافات خود، به اهمیت همکاری نظامی و سیاسی خود آگاهند و به دنبال گسترش آن به بخشهای دیگر از جمله امنیت دریایی هستند.
دومین بعد مهم آن این است که با توجه به افزایش تنشهای ایران با آمریکا و کشورهای عربی، همکاری با روسیه به ایران برای حفظ امنیت خطوط ساحلی اش احساس امنیت میدهد.
با وجودی که این تفاهم نامه اهمیت اجرایی کمی دارد و بیشتر یک مانور سیاسی است,، اما به دنبال یک اتحاد دو جانبه میان تهران و مسکو در مقابل تهاجم احتمالی آمریکا به ایران است.
در ادامه این تحلیل آمده است، روزی که روسیه این یادداشت تفاهم را با ایران امضا کرد، رسانههای روس گزارش دادند که مسکو موضوع تامین امنیت خلیج فارس را در سازمان ملل مطرح کرده است. این موضوع را وزارت امور خارجه روسیه در اول مرداد ماه ارائه داد که یکی از اهداف آن تلاش برای خنثی کردن "سیاستهای مخرب قدرتهای خارجی" در خلیج فارس و کل خاورمیانه است.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، قرار است در ماه اکتبر به عربستان سعودی سفر کند. در همین زمینه، موضوع امنیت خلیج فارس که روسیه مطرح کرده است احتمالا یکی از موضوعات گفتگو در این سفر خواهد بود. تعاملات روسیه و ایران نیز روسیه را به یک بازیگر مورد اعتماد در مسائل امنیتی خلیج فارس تبدیل میکند - علی رغم این حقیقت که حضور نظامی روسیه در این منطقه در مقایسه با آمریکا کمرنگ است. در نتیجه، مسکو احتمالا به تکیه کردن به اقدامات دیپلماتیک خود ادامه میدهد و تلاش میکند ایدههایی را مطرح کند که برای منطقه جذابتر از ایدههای واشنگتن باشد.