به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما ؛ یک روزنامه عربزبان با اشاره به بازگشت امارات به طرف ایران، از موضع قدرتمند ایران در منطقه خبرداد و اعلام کرد که کشورهای غربی و منطقهای آمریکا را در سیاست هایش علیه ایران همراهی و همیاری نکردند.
روزنامه «الاخبار» در گزارشی با عنوان «طرح مجدد پیشنهاد فرانسه و تهران آغوش خود را به روی چرخش امارات باز می کند»، نوشت: تفاهم امارات و ایران در بخش امنیتی و کشتیرانی برجسته شد. نشست بی سابقه دیروز بین فرماندهان امنیتی دو کشور، این تلقی را به وجود آورده است که تهران به طرح امارات درباره به دور ماندن از تقابل منطقهای پاسخ داد.
صحنه دیروز دست دادن دو مقام ایرانی و اماراتی پیامهای زیادی داشت، اگر چه دارای ابعاد فنی بین افسران نظامی دو کشور همسایه صورت گرفت که در آن قاسم رضایی، فرمانده مرزبانی نیروی انتظامی با هیئتی اماراتی به ریاست، محمد علی مصلح الأحبابی، فرمانده گارد ساحلی کشور امارات که برای برگزاری ششمین نشست گارد ساحلی به ایران سفر کرده بود، دیدار کرد. پنجمین و آخرین نشست گارد ساحلی میان امارات و ایران به سال 2013 برمی گردد. مهمترین مسئله در ورای این موضوع این است که ایران برای نخستین بار و در عمل با طرح امارات که چند هفته پیش به صورت محرمانه آغاز کرده بود، هماهنگ شده است. هدف امارات دور نگه داشتن خود از تقابل منطقهای است. همانطور که حسین دهقان، مشاور رهبری ایران از آن سخن گفت، امارات دو نماینده را برای مذاکره درباره صلح به ایران اعزام کرد. این سفر که نتیجه تماس های پشتپرده است،نشاندهنده تمایل امارات برای دور نگه داشتن خود از تنش های منطقهای است و این رویکرد در تغییر راهبرد این کشور در یمن و عقب نشینی نظامی گسترده آن، کاملاً نمایان شد.
الاخبار افزود: خبرگزاری ایران در این باره، گزارش داد که دو طرف بر تقویت روابط دیپلماتیک و امنیت منطقه خلیج [فارس] و دریای عمان تأکید کردند.
این روزنامه افزود: دیدار امنیتی بین دو همسایه و سپس اظهارات ایراد شده در آن، نشاندهنده وجود تفاهم های پشتپرده است که هدف از آن آغاز توسعه روابطی است که بر مسائل زیادی تأثیر خواهد گذاشت که مهمترین آن در یمن و از طریق عقب نشینی امارات یا دستکم تثبیت راهبرد جدید است. تغییر موضع امارات این احساس را به ایرانیها می دهد که فشارهای اخیر آنها در منطقه موفق بود و از سوی دیگر نیز نفوذ در داخل گروه «ب» (محمد بن زاید، محمد بن سلمان، جان بولتون و بنیامین نتانیاهو) بنا به تعبیر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران است.
ایرانیها خواستار ایجاد تفاهم های جدید در بخش امنیت مرزها و دریانوردی بودند و علت آن نیز وجود تنش با انگلیس، اروپا و آمریکا درباره موضوع تنگه هرمز و تلاش برای ایجاد ائتلاف برای اعزام نیرو بود. پس از دیدار دیروز سه شنبه، اکنون عربستان سعودی بهعنوان تنها کنشگر منطقهای است که روابط آن همسو با تنش آمریکایی و در جهت ایجاد رویارویی با ایران قطع مانده است و در این باره، پرسش هایی درباره احتمال تاثیرگذاری مثبت امارات بر موضع ریاض مطرح میشود.
در عرصه غربی نیز دولت آلمان هنوز با درخواست آمریکا برای پیوستن به فرانسه و انگلیس برای ایجاد ائتلاف تامین امنیت خلیج [فارس] فارس موافقت نکرده است که این موضوع و همچنین، گفتگوهای طولانی دیروز حسن روحانی با امانوئل مکرون، همتای فرانسوی اش، که طی دو ماه گذشته چهارمین گفتگو بین دو رئیس جمهور است، نیز احتمال بازگشت روابط تهران- اروپا را به حال اول خود تقویت میکند. ریاست جمهوری فرانسه در این باره، اعلام کرد مکرون که در حال سپری کردن تعطیلات خود در جنوب این کشور است، سعی دارد تا با رئیس جمهور ایران و آمریکا برای کسب موافقت طرف های مختلف درباره برقراری آرامش و آغاز گفتگوها, رایزنی کند که این امر نشاندهنده احتمال به سرانجام رسیدن طرح مکرون با هماهنگی دیگر طرف های امضا کننده توافقنامه هستهای است.