نگاهی به چند خبر
مهمترین اخبار در حوزه بسیج مستضعفین و دفاع مقدس
فرهنگ شهادت جامعه را شکستناپذیر میکند؛ انتشار جلد پنجاه و دوم تقویم تاریخ دفاع مقدس و ...
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مهمترین خبرهای امروز در حوزه بسیج مستضعفین و دفاع مقدس را در ادامه ببینید؛
جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین
فرهنگ شهادت جامعه را شکستناپذیر میکند
سردار «محمدحسین سپهر» جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین امروز در نخستین نشست هماندیشی سفیران تمدن نوین اسلامی که با حضور میهمانانی از ۱۳ کشور برگزار شد، اظهار داشت: یکی از اهداف و راهبردهای امام خمینی (ره) تحقق تمدن جهانی اسلامی و حاکمیت مستضعفین بر کره زمین، مقابله با استکبار و رهاییبخشی مردم مسلمان و مستضعف جهان در برابر قدرتهای استکباری بوده است.
وی با اشاره به اینکه بیانات امام راحل باید به عنوان اسناد راهبردی ما مورد استفاده قرار گیرد، افزود: امروز اگر شما موفقیتهای نظام اسلامی را در کشور و جهان اسلام به ویژه غرب آسیا مشاهده میکنید، به خاطر دستور امام (ره) مبنی بر تشکیل بسیج مردمی و صدور تفکر بسیجی است و این نشاندهنده تفکر راهبردی امام (ره) برای تشکیل بسیج جهان اسلام بوده است.
جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین تصریح کرد: اگر امروز جبهه مقاومت اسلامی در شامات در برابر ۸۲ کشور عبری، غربی و عربی و دشمنان اسلام ایستاد و پیروز شد، به خاطر صدور فرهنگ بسیجی از ایران به جبهه مقاومت بود.
سردار سپهر ادامه داد: در اواخر جنگ تحمیلی، آمریکا بعنوان کشوری که بزرگترین قدرت نظامی، امنیتی و اقتصادی بود، میخواست وارد منطقه خلیج فارس و عرصه نبرد با جمهوری اسلامی ایران شود؛ مسئولان هم خدمت امام (ره) رفتند تا از ایشان برای مقابله با آمریکا رهنمود بگیرند.
وی خاطرنشان کرد: امام (ره) هم در این رابطه دو رهنمود ارائه کردند؛ یکی اینکه ناوهای آنها را بزنند و دوم اینکه تنها راه مقاومت در برابر دشمنان استکباری، تشکیل هستههای مقاومت حزب الله بود که اکنون نمونه آن را در لبنان، عراق، سوریه و یمن میبینیم.
جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین اضافه کرد: پاسداران، بسیجیان و ارتشیها در ۴۰ سال گذشته در عرصه دفاع از انقلاب اسلامی آرزوی شهادت داشتهاند و تا زمانی که فرهنگ شهادتطلبی در جامعه وجود داشته باشد، آن جامعه شکستناپذیر خواهد بود.
سردار سپهر با بیان اینکه از نگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی، بسیج مظهر وحدت مقدس میان افراد مسلمان جهان است، ادامه داد: انقلاب اسلامی دو ویژگی بزرگ دارد؛ زیرا این انقلاب مبنای تحقق تمدن اسلامی در جهان است؛ بر این اساس، احیای تفکر دینی در حوزه تمدن اسلامی و ترویج روح تفکر آزاد اندیشی در میان ملل مختلف، دو ویژگی مهم انقلاب اسلامی ایران محسوب میشود.
وی افزود: دشمنی جهان استکبار با ایران اسلامی به این دلیل است که ادعا داریم باید جریان حکومت اسلامی در جهان محقق شود؛ لذا چنانچه این موضوع محقق شود، نتیجه آن چیزی جز سقوط و فروپاشی قدرتهای استکباری نخواهد بود.
این مقام ارشد نظامی با بیان اینکه عملیات خیبر پیامی برای مقابله با تفکرات، جریانات و قدرتهای جهان بود، عنوان کرد: دشمنان میگویند در برابر ابرقدرتی به نام آیتالله خامنهای قرار داریم که مردم به او اعتقاد دارند؛ زیرا امروز رهبر معظم انقلاب اسلامی بزرگترین مانع و چالش در برابر ابرقدرتهاست؛ شاید به همین دلیل باشد که امروز نخست وزیر اسرائیل میگوید هر کجا را مینگرم، خیمههای خمینی را میبینم.
جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه برای تحقق تمدن اسلامی، شریعت، امامت و امت میخواهیم، افزود: برای تکمیل تمدن اسلامی ابتدا باید در زمینه تربیت نیروی انسانی تلاش کنیم، این موضوع از مهمترین مسایلی است که باید به آن بپردازیم و امروز در جهان تولید فکر، دانش و علم به عنوان مهمترین مؤلفه قدرت و اقتدار شناخته میشود.
سردار سپهر اظهار داشت: یکی از بزرگترین تکالیف خواص، ایستادگی برابر آمریکاست؛ زیرا انقلاب ما انقلاب جوانان و نوجوانان بود و در دفاع مقدس نیز بیش از ۴۰ درصد شهدای ما زیر ۲۳ سال بودند؛ علاوه بر این، ۹۰ درصد فرماندهان هم زیر ۲۷ سال سن داشتند.
معاون بینالملل سازمان بسیج مستضعفین
مأموریت معاونت بینالملل بسیج، تبیین نظریه تمدن نوین اسلامی است
محمدعلی مومنیها در نخستین نشست هماندیشی بینالمللی «سفیران تمدن نوین اسلامی» که امروز با حضور جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفیبن در مجتمع، ولی عصر (عج) برگزار شد، اظهار داشت: این هم اندیشی در راستای گفتمانسازی و تبادل نظر نخبگان سایر کشورها در خصوص مفهوم تمدن نوین اسلامی است که معاونت بینالملل سازمان بسیج با حضور نخبگان و اندیشمندان داخلی و خارجی از ۱۳ کشور، برگزار میکند.
وی افزود: یکی از رسالتهای معاونت بین الملل بسیج، تبیین فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در عرصه بین الملل است؛ لذا با توجه به دغدغه ایشان در تدوین نظریه تمدنسازی نوین اسلامی، تصمیم گرفتیم مأموریت اصلی خود را تبیین نظریه تمدن نوین اسلامی و احیای آن قرار دهیم.
مومنیها ادامه داد: این مراسم همانگونه که در عنوان آن ذکر شده، اولین نشست در این موضوع
است و امیدواریم در آینده برگزاری این گونه همایش و نشستها را در دانشگاه ها، مجامع علمی و سایر مراکز شاهد باشیم تا بتوانیم قدمهای مثبتی را در جهت رفع دغدغههای رهبر معظم انقلاب اسلامی برداریم.
انتشار جلد پنجاه و دوم تقویم تاریخ دفاع مقدس
جلد پنجاه و دوم از مجموعه «تقویم تاریخ دفاع مقدس» با عنوان «هویت پنهان» به قلم امیر سرتیپ دوم ستاد نبی کریمی در موسسه فرهنگی هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شد.
در بخشی از مقدمه این کتاب میخوانیم:
«آذرماه ۱۳۶۳ آمریکا و رژیم صدام عفلقی روابط آشکار خود را برقرار کردند و صدام از کمکهای نظامی و حمایتهای سیاسی آمریکا و سازمانهای جهانی برخوردار شد و به این ترتیب، پرده از روابط پنهان آمریکا و صدام علیه ایران برافتاد و «هویت پنهان» این روابط آفتابی شد.»
در این ماه، رزمندگان اسلام در جبهههای غرب با ضدانقلاب درگیر بودند و از طرف دیگر در جبهههای جنوب و غرب نیز با صدامیان مبارزه میکردند.
از رویدادهای مهم این ماه که در کتاب «هویت پنهان» به طور مفصل مورد بررسی قرار گرفته، برقراری روابط آشکار رژیم بعث عراق با آمریکاست. عراق بعد از جنگ اعراب با رژیم اشغالگر قدس در سال ۱۹۶۷ میلادی رابطه خود را با آمریکا قطع کرد، اما قبل از تجاوز بعثیان به خاک ایران، این رابطه احیا و به شکل محرمانه برقرار شد تا اینکه در آذر ۶۳ پرده از این ارتباط برداشته شد.
سوم آذر، معاون رئیسجمهور و وزیر امور خارجه عراق به آمریکا رفت و در کاخ سفید با ریگان دیدار کرد و همزمان سفارتخانههای دو کشور در واشنگتن و بغداد فعالیت خود را شروع کردند که در این کتاب به طور مبسوط درباره این روابط صحبت شده است.
«هویت پنهان» در یک هزار و ۱۸۰ صفحه و با قیمت ۱۰۶ هزار تومان، در موسسه فرهنگی هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده است و علاقه مندان میتوانند برای تهیه این کتاب به صفحه منشورات پایگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی رجوع کنند.
بررسی ثبت رویداد شاخص انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در تقویم گردشگری جهانی
جلسه مشترکی با هدف افزایش تعاملات بینالمللی موزه با مجامع جهانی با حضور علیاصغر جعفری مدیر عامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و محمدرضا مجیدی دبیر کل مجمع مجالس آسیایی برگزار شد.
در این جلسه موضوعهایی مانند پیگیری کنسرسیوم جامع انقلاب اسلامی و ویکی انقلاب با همکاری موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و سازمانهای مربوطه بررسی شد.
مجیدی در این جلسه با تاکید بر جایگاه ویژه موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در حوزه گردشگری کشور و انتخاب این موزه به عنوان موزه برتر سال ۹۷ در حوزه موزه داری و روز جهانی موزهها، اظهار داشت: دیپلماسی گردشگری با محوریت اقدامات جهادی، راه برون رفت از مشکلات اقتصادی و رویارویی با تحریمهاست.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت تولیدات فرهنگی مناسبی در داخل کشور وجود دارد که متاسفانه عرضه بین المللی متناسب با نیازهای جامعه و مخاطب شناسی وجود ندارد، گفت: موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس میتواند به عنوان یک مرکز ستادی با ساختار قوی و متعهد، هماهنگی لازم بین فعالان عرصه انقلاب اسلامی دفاع مقدس در کشور را فراهم آورد و همچنین زمینههای اجرای کنسرسیوم انقلاب اسلامی را در فضای بین المللی ایجاد کند.
دبیر کل مجمع مجالس آسیایی تاکید کرد: با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بر ایجاد سازوکارهای تحریمشکن و اتکا به نیروهای داخلی در پیشبرد اهداف نظام در گام دوم انقلاب اسلامی، دفاع مقدس به عنوان میراث ملی میتواند همانند درآمدزایی موزههای جنگ دیگر کشورها برای کشور درآمدزایی داشته باشد.
جعفری نیز با اشاره به اقدامات موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در حوزه گردشگری از جمله تشکیل شورای گردشگری با حضور بزرگان عرصه گردشگری کشور، تشکیل شورای هماهنگی موزههای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت، تهیه اطلس گردشگری انقلاب اسلامی تهران، تشکیل اتحادیه بین المللی موزههای مقاومت، پیگیری اردوهای راهیان نور، برگزاری نشستهای تخصصی گردشگری و موزهداری را برشمرد و از تشکیل کارگروه بازنمایی گام دوم انقلاب اسلامی در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس خبر داد.
در این جلسه توافق شد که کارگروهی در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تشکیل شود تا پس از مطالعه و بررسی لازم یکی از رویدادهای شاخص انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در تقویم گردشگری سازمان جهانی گردشگری HWOT ثبت شود تا بدین وسیله تورهای خارجی برای درک این رویداد از سراسر جهان به ایران سفر کنند.