پخش زنده
امروز: -
چهار طرح فناورانه عصر امروز با حضور وزیر علوم در دانشگاه صنعتی سهند تبریز رونمایی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز آذربایجان شرقی این طرح ها شامل : سامانه نمایشگر سه بعدی، ظروف کشت سلولی هوشمند، جوهر های ضدجعل فوتوکرومیک و فلورسانس و سامانه تصفیه آب خاکستری بود.
سامانه نمایشگر سه بعدی آدالوکس مجهز به سیستم ADM برای نخستین بار در کشور با هدف به حداقل رساندن مصرف کاغذ در سازمان ها، شرکت ها و دانشگاه ها و سایر مجموعه ها طراحی شده است.
ظروف کشت سلولی هوشمند با استفاده از پلیمرهای پاسخگو هم طرح دیگری بود که از جمله مزایای آن می توان به رفع عیوب ظروف کشت رایج با حذف نیاز به آنزیم در مرحله جداسازی ورقه های سلولی اشاره کرد.
همچنین ساخت ظروف کشت سلولی هوشمند برای تهیه ورقه های سلولی و ترمیم ارگان های آسیب دیده توجه زیادی را در مهندسی بافت جلب کرده است.
ورقه های سلولی به دلیل بی نیازی به حضور فرد اهدا کننده، برای تهیه بافت های عامل دار در کاربردهای مهندسی بافت های مختلف مانند پوست کبد کلیه از اهمیت زیادی برخوردار است.
طرح سوم جوهر های ضدجعل فوتوکرومیک و فلورسانس با ضریب امنیت بالا بود که در اسناد امنیتی استفاده می شود.
جوهرهای ضد جعل فتوکرومیک می توانند به صورت همزمان دو نشانه امنیتی را ایجاد کنند که این خود منجر به افزایش امنیت قابل توجه در اسناد امنیتی می شود.
جوهر های فوتوکرومیک تولید شده تحت تابش فرابنفش به رنگ بنفش در می آیند و با قرار گرفتن در محیط و نور مرئی به حالت قبل بازمی گردند که جوهرهای ذکر شده برروی پاسپورت ،پول و اسناد امنیتی دیگر به روش های مختلف باتکنولوژی بالا اعمال شده است.
سامانه تصفیه آب خاکستری چهارمین طرح رونمایی شده امروز در دانشگاه سهند بود.
در این سامانه از فرآیند فیلتراسیون غشایی توسط غشاهای نانوساختار سرامیکی میکروفیلتر و اولترافیلتر، انعقاد توسط افزودن مواد شیمیایی به پساب و فرآیند جذب توسط جاذب کربنی استفاده شده است.
به کارگیری فناوری غشایی با ساختارهای نانومتری در دو مرحله تصفیه اولیه و نهایی میتواند به عنوان یک روش کارآمد در تصفیه آب خاکستری مطرح شود.
آب خروجی از این سامانه میتواند برای مصارفی از قبیل کشاورزی، آبیاری فضای سبز، استفاده در فلش تانکها، شستشوی مجدد و کاربردهای مشابه به کار برده شود.