جلسه ستاد مواد مخدر با حضور رییس جمهور
ساماندهی معتادان با بیماریهای خاص و واگیردار
در تهران ۲ هزار و در کشور ۸ هزار معتاد متجاهر داریم که بایستی ساماندهی شوند
![ساماندهی معتادان با بیماریهای خاص و واگيردار ساماندهی معتادان با بیماریهای خاص و واگيردار](/files/fa/news/1398/5/8/3785773_174.jpg)
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، اسکندر مومنی امروز در حاشیه جلسه ستاد مبارزه با موادمخدر در نهاد ریاست جمهوری گفت: جلسه امروز با حضور رئیس جمهور برگزار شد و این امید را به مردم میدهیم که در یک سال آینده کارهای بسیار خوبی در بخش کنترل مواد مخدر و ساماندهی در این بخش انجام شود.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در جلسه امروز ستاد مبارزه با مواد مخدر با حضور رئیس جمهور قرار شد با ورود وزارت بهداشت، مشکل معتادان بیماریهای خاص و واگیردار از جمله هپاتیت و ایدز حل شود.
وی گفت: اصلاح قانون نیز مطرح و قرار شد قانون در این زمینه روزآمد شود.
مومنی درباره ساماندهی معتادان با بیماریهای خاص و واگیردار گفت: ۲ هزار نفر معتاد واگیردار در تهران و ۸ هزار نفر معتاد متجاهر و واگیردار در کشور داریم که بایستی ساماندهی شوند.
وی همچنین از مصوب شدن طرح یاریگران زندگی خبر داد و گفت: پاک سازی مناطق آلوده از معتادان و همچنین اقدامات پیشگیرانه بایستی استمرار پیدا کند.
مومنی گفت: در طرح یاریگران هم وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم و خانوادهها حضور خواهند داشت.
وی گفت: سال آینده آهنگ رشد اعتیاد متوقف خواهد شد و شاهد کاهش رشد اعتیاد خواهیم بود، همه دستگاهها در این طرح حضور فعال خواهند داشت، گرچه نقش اصلی با خانواده هاست.
آموزش های پیشگیری از اعتیاد باید از مدارس آغاز شود
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: آموزشهای پیشگیری از اعتیاد باید از دوران مهد کودک و مدارس آغاز شود.
وحید قبادی دانا در حاشیه جلسه ستاد مبارزه با موادمخدر که با حضور رئیس جمهور برگزار شد، گفت: افزایش میزان تاب آوری و کنترل استرس باید در مدارس آموزش داده شود.
وی از ارائه الگوی جامع درمان بازپروری سوء مصرف مواد در این نشست خبر داد و گفت: سازمان بهزیستی پس از سم زدایی به درمان معتادان در بخشهای اجتماع محور و خانواده محور میپردازد.
قبادی دانا خدمات روانشناسی و گروههای درمانی اقامتی یا نیمه وقت از سه ماه تا یک سال را از برنامههای درمانی معتادان برشمرد و گفت: پس از درمان این افراد باید به بخش پذیرش اجتماعی و خانواده توجه بیشتری شود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: برنامههای ویژهای با همکاری ریاست جمهوری برای اشتغال این افراد پیش بینی شده است.
وی با اشاره به اینکه پارسال حدود ۶۰۰ هزار نفر در مراکز اقامتی و سرپایی سازمان بهزیستی تحت درمان قرار گرفتند، گفت: ۶۰ هزار نفر نیز در مراکز کاهش آسیب به صورت سرپناه شبانه و گذری آموزشهای کاهش آسیب را دریافت کرده اند و حدود صد هزار نفر از افراد بر اساس ماده ۱۶ تحت درمان این سازمان قرار گرفته اند.