گزارش سازمان ملل:
12 هزار کودک قرباني خشونت هاي مسلحانه
در خشونت های مسلحانه سال گذشته بیش از 12 هزار کودک کشته و زخمی شدند که این رقم بی سابقه است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از آسوشیتدپرس، سازمان ملل در گزارشی اعلام کرد در خشونت های مسلحانه سال گذشته بیش از 12 هزار کودک کشته و زخمی شدند که این رقم بی سابقه است و افغانستان ، فلسطین ، سوریه و یمن بیشترین آمار تلفات کودکان را در خشونت ها دارند.
کشته و مجروح شدن این تعداد کودک از جمله بیش از 24 هزار مورد خشونت انجام شده بر ضد کودکان است ؛ خشونت هایی همچون سوءاستفاده از کودکان توسط جنگجویان ، بدرفتاری جنسی و ربودن کودکان و نیز حملات به مدارس و بیمارستان ها.
به موجب گزارش سالانه آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل درباره کودکان و خشونت های مسلحانه به شورای امنیت که روز دوشنبه در اختیار آسوشیتدپرس قرار گرفت ، خشونت های گروه های مسلح همچنان ادامه دارد اما خشونت دولت ها و نیروهای بین المللی در مقایسه با سال 2017 افزایشی نگران کننده داشته است.
فهرست سیاه دبیر کل سازمان ملل متشکل از نام کشورهایی که مرتکب خشونت علیه کودکان در جریان مناقشات شده اند در مقایسه با سال گذشته بدون تغییر مانده است و این موضوع خشم برخی گروه های مدافع حقوق بشر را برانگیخته است.
لوئیس شاربونو مسئول دفتر دیده بان حقوق بشر در مقر سازمان ملل اعلام کرد ائتلاف سعودی از سال 2015 میلادی مرتکب خشونت های هولناکی علیه کودکان در یمن شده است بدون اینکه هیچ سند و مدرکی درباره تلاش این کشور برای بهبود پیشینه حقوق بشر خود وجود داشته باشد.
آدریان لپر مدیر بخش گروه بین المللی مراقبت از کودکان در مناقشات مسلحانه اعلام کرد حمایت از "وعده های توخالی " این ائتلاف که امارات عربی متحده نیز در صدر ارائه این وعده ها قرار دارد پیامدهای مرگبار جنگ علیه کودکان را تضیف می کند و حقایق موجود را نادیده می گیرد.
وی همچنین این پرسش را مطرح کرد که چرا خشونت ها در کامرون و اوکراین آشکارا از این گزارش حذف شده است .
آنتونیو گوترش اعلام کرد شدت و عمق خشونت ها علیه کودکان در سال 2018 به ویژه افزایش بی سابقه شمار تلفات کودکان در نتیجه قتل و کشتار آنها و نیز افزایش خشونت علیه آنها که به نیروهای بین المللی نسبت داده می شود موجب نگرانی شدید وی شده است.
به موجب این گزارش ، افغانستان با کشته شدن سه هزار و 62 کودک در این کشور در سال 2018 بیشترین آمار تلفات کودکان را در خشونت های مسلحانه داشته است و کودکان 28 درصد تلفات غیرنظامیان را در این کشور تشکیل دادند. این در حالی است که درگيري ها در سوریه جان یک هزار و 854 کودک را گرفته و در یمن نیز یک هزار و 689 کودک قربانی درگیری های مسلحانه شده اند.
سازمان ملل اعلام کرد شمار کودکانی که سال 2018 در خشونت های اسرائیل در اراضی اشغالی فلسطین کشته (شهید) یا زخمی شده اند از سال 2014 بی سابقه بوده است همچنانکه در این سال 59 کودک کشته (شهید)شدند و دو هزار و 756 کودک نیز مجروح شدند.
دبیر کل سازمان ملل اعلام کرد افزایش چشمگیر شمار کودکانی که در این خشونت ها از جمله با استنشاق گاز اشک آور مصدوم شده اند به شدت موجب نگرانی وی شده است.
گوترش از اسرائیل خواست تا هرچه سریعتر با اتخاذ اقدامات پیشگیرانه توسل به زور را پایان دهد.
بنا بر این گزارش ، گروه های درگیر در خشونت ها در سومالی دو هزار و 300 کودک را به کار گرفته اند که برخی از آنها هشت ساله هستند و شمار کودکانی که در گروه الشباب به کار گرفته شده اند به میزان چشمگیری افزایش داشته و به یک هزار و 865 نفر رسیده است. نیجریه پس از سومالی در جایگاه دوم قرار دارد و یک هزار و 947 کودک در خشونت های نظامی در این کشور به کار گرفته شده و برخی از آنها به عنوان بمبگذار انتحاری استفاده شده اند.
سومالی همچنین بالاترین آمار مربوط به خشونت جنسی علیه کودکان را دارد و 331 مورد خشونت جنسی علیه کودکان در این کشور در سال 2018 گزارش شده است و این رقم در کنگو به 277 مورد می رسد اگرچه دبیر کل سازمان ملل اعلام کرد موارد مربوط به این خشونت ها
به طور کامل گزارش نشده است و سومالی بالاترین آمار مربوط به ربوده شدن کودکان را در سال گذشته داشته است.
گوترش اعلام کرد هزاران کودک نیز در یک هزار و 23 مورد حمله به مدارس و بیمارستان ها در سال گذشته جان خود را از دست داده اند.
وی افزود در سوریه در سال گذشته میلادی 225 حمله به مدارس و مراکز درمانی گزارش شده است که بالاترین رقم از زمان آغاز ناآرامی ها در این کشور در سال 2011 محسوب می شود .در افغانستان نیز این حملات افزایش داشته است و 254 مدرسه و بیمارستان هدف حمله قرار گرفته اند.
گوترش گفت افزایش حملات در جمهوری آفریقای مرکزی ، کلمبیا ، لیبی ، مالی ، نیجریه ، سومالی ، سودان و یمن نیز به تایید رسیده است.
وی همچنین درباره افزایش بازداشت کودکان به شدت ابراز نگرانی و بار دیگر اعلام کرد بازداشت کودکان باید به عنوان آخرین گزینه مورد استفاده قرار گیرد و گزینه های جایگزین در هر زمان ممکن باید در اولویت قرار داشته باشد.
در عراق 902 کودک به خاطر اتهامات امنیتی از جمله ارتباط با داعش همچنان در بازداشت هستند.
وی افزود اسرائیل از ماه دسامبر 203 کودک را به بهانه اتهامات امنیتی دربازداشت هستند که 114 تن از آنها در انتظار محاکمه هستند یا محاکمه شده اند و 87 تن از آنها نیز دوره محکومیت خود را سپری می کنند.