پخش زنده
امروز: -
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، ایستادگی دولت و ملت چین و ایران در برابر سیاستهای زیاده خواهانه و ارزشهای سلطه گرایانه آمریکا را همسو ارزیابی کرد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام؛ آیت الله صادق آملی لاریجانی امروز در دیدار سونگ تائو وزیر بین الملل حزب حاکم چین ضمن خوش آمدگویی به مهمانان چینی جمهوری اسلامی ایران گفت: از حضور شما در کشورمان خوشحال هستیم. روابط راهبردی دو کشور بحمدالله با پیام رهبر معظم انقلاب که توسط رئیس محترم مجلس به رهبر شما منتقل شد وارد مرحله جدیدی شده است. ما امیدواریم که ایران و چین با مشترکات متعددی که در زمینههای تمدنی، فرهنگی و اقتصادی و سیاسی دارند، نقش برجسته تری در عرصه بین الملل ایفا کنند.
وی افزود: سفر شما را در ارتقای این همکاریها مفید و این سفر را باب جدیدی در تحولات و همکاریهای راهبردی دو کشور میدانیم.
آیت الله آملی لاریجانی گفت: امروز در صحنهی جهانی کشور موثر و مقتدر چین و کشور مقاوم و موثر ایران میتوانند در مقابل یکجانبه گرایی آمریکا، نقش آفرینی داشته باشند. آمریکاییها در هوای سلطه دهههای گذشته در جهان هستند و با لشکر کشی به جای جای جهان و با ظلم، تنش زایی میکنند. جمهوری اسلامی در پی ایجاد تنش نبوده و نیست، با این وجود در صورت تعدی دشمنان، از اقتدار و منافع خویش حتما دفاع جانانه خواهد کرد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: جمهوری خلق چین با استقلال و تواناییهای خود در مقابل آمریکا ایستاده و این یک ارزش قابل تقدیر است که دیگر کشورها میتوانند در مقابل زیاده خواهیهای آمریکا ایستادگی کنند. ما امروز در مواجهه با ظالمانهترین تحریمهای آمریکا قرار داریم و جمهوری اسلامی در طی چهل سال در برابر زورگوییهای آمریکا ایستاده است.
وی گفت: ما در جمهوری اسلامی نیز با اتکا به مردم و توانمندیهای خود، از این چالشها عبور خواهیم کرد و امیدواریم با حمایت کشور دوست و همراه چین پاسخ به ظلم آمریکایی ها، سریعتر و قاطعتر انجام شود.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: عمق تمدنی دو کشور چیزی نیست که با فشارهای بیگانگان متزلزل شود. هر دو کشور دارای پیشینهی تمدنی بسیار قوی هستند و میتوانند در برابر زیاده خواهیهای آقای ترامپ مقاومت کنند. آنها میخواهند ارزشهای خود را به همه دنیا تحمیل کنند و ادعاهای حقوق بشری آمریکا علیه ایران و چین، از این قسم است.
وی گفت: ما نمیتوانیم بپذیریم که یک نظام ارزشی بیگانه بر کشور ما و شما تسلط پیدا کند. تمدنهای با سابقه منطقه ما، چارچوبهای خودشان را دارند و حقوق بشر ادعایی آمریکاییها با فطرت انسانی و تمدنهای کهن ما سازگار نیست و دلیلی ندارد که بخواهند مبانی خود را به سایر کشورها صادر کنند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ما صداقتی را از آمریکاییها و اروپاییها در موضوع حقوق بشر نمیبینیم. شما فجایع انسانی و ظلمهایی که غربیها و تروریستهای مورد حمایت آنان در افغانستان و عراق و سوریه روا داشتند یا نگهداری کودکان مهاجر در مرزهای آمریکا در وضعیت غیر قابل قبول و در قفسها را میبینید. اینها نشان دهنده نبود صداقت و معیارهای غیر قابل پذیرش در حقوق بشر غربی است.
وی با اشاره به دشمنیهای آمریکا با چین افزود: ما احساس میکنیم که آمریکاییها به دنبال تحریک قومیتها در چین هستند. ما از سیاست چین یکپارچه حمایت میکنیم و با هر گونه دخالت بیگانگان در امور چین، مخالف هستیم.
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به جایگاه مجمع تشخیص مصلحت نظام در قانون اساسی گفت: در کشور ما، مجمع تشخیص مصلحت رکن موثری در تدوین سیاستهای کلی نظام است و از تجارب ارزشمند دولت دوست، چین میتوانیم در تدوین سیاستهای کلی استفاده کنیم. امروز نهاد مجمع تشخیص مصلحت، نهاد جا افتاده و با سابقهای برای تدوین سیاستهای کلی نظام است و میتوانیم با نهادهای سیاستگذار در کشور شما همکاری و تعامل داشته باشیم.
وی افزود: از جمله سیاستهای کلی که در دستور کار مجمع است، سیاستهای کلی فضای مجازی و سایبری است که میتوانیم از پیشرفتها و نحوه سیاست گذاریهای کلی چین استفاده کنیم. خصوصا پیشرفتهای فناوری چین و موضوع مدیریت فضای مجازی یکی از محورهایی است که میتوانیم از تجارب شما، بهره ببریم. فضای مجازی که به نوعی به واقعیت دنیای امروز تبدیل شده است.
وی گفت: پیشنهاد دیگر کار مشترک در زمینههای حقوق بشری است. تمدن و فرهنگ ایرانی – اسلامی در این باب سخن بسیار برای گفتن دارد. من فکر میکنم در بحثهای مبنایی در موضوع حقوق بشر، چهرههایی مانند دکتر حداد عادل و دیگر افرادی که مطالعات فلسفی دارند میتوانند با مسئولین مربوطه در این زمینه به رایزنی بپردازند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به برنامههای اجرا شده در چین برای توسعه این کشور و زمینههای تمدنی در چین گفت: گرچه بحث الگوی ایرانی - اسلامی پیشرفت بحثی است مربوط به کشور ما و خصوصیات تمدن ایرانی و اسلامی و لکن در عین حال تجارب توسعهای کشور شما که دارای ریشههای عمیق تمدنی است، میتواند در جهاتی از این بحث راهگشا باشد. از دعوت شما برای سفر به چین قدردانی میکنم و ان شاء الله در فرصتی مناسب، به کشور شما سفر خواهم کرد. سلام ما را به رهبری و حاکمیت چین برسانید.
در این دیدار سونگ تائو، وزیر بین الملل حزب حاکم چین گفت: امروز از دیدار با جنابعالی بسیار خرسند شدم و از مهمان نوازی و برنامه ریزی مجمع تشخیص مصلحت نظام برای این سفر، تشکر میکنم. از اهداف سفر من به ایران افزایش همکاری و دوستی دو ملت ایران و چین است. کشور چین، ایران را شریک راهبردی و مانند یک دوست میداند و با وجود تحولات در عرصه جهانی این روابط حفظ و تقویت خواهد شد.
وزیر بین الملل حزب حاکم چین افزود: میدانم که مجمع تشخیص مصلحت نظام، نقش مهمی در ارائه نظرات مشورتی به رهبر معظم ایران دارد. همانطور که اطلاع دارید حزب حاکم چین و وزارت بین الملل چین، به ارتباط با کشورهای مختلف، اهمیت میدهد. وزارت بین الملل حزب حاکم چین، در پی جلب اعتماد مردم و شخصیتهای موثر در کشورهای دوست است. این حزب حاضر است با تقویت همکاریها و هماهنگی ها، به ارائه مشاورههای لازم به مقامات عالیرتبه چین بپردازد.
وی گفت: همانطور که میدانید تعدادی از مدیران و اعضای مجمع به چین سفر کرده اند و از ادامه این سفرها به کشور چین استقبال میکنیم.
این مقام چینی افزود: طرف چینی برای حفاظت از حقوق قانونی و مشروع ایرانیان، هرگونه حمایت لازم را انجام خواهد داد و اراده چین برای توسعه روابط راهبردی با ایران در هیچ صورت تغییر نخواهد کرد. طرف چین همواره حاضر است در همکاری با ایران برای اجرای برجام و حفظ صلح در منطقه فعالانه حاضر شود. آمریکا به دنبال یکجانبه گرایی است و عامل اصلی مسائل و تنشها در منطقه خاورمیانه است.
وی گفت: ما با زورگویی آمریکا و تحریمهای یکجانبه آمریکا مخالف هستیم. حاضر هستیم در همکاری با شما در مقابل تحریمهای آمریکا مقابله کنیم و از منافع یکدیگر حفاظت کنیم. در حال حاضر هر دو کشور چین و ایران زیر فشارهای آمریکا هستند، اما ارادهی ما برای ارتقای مبادلات و یافتن راه حلهای جدید تغییر نخواهد کرد.
وزیر بین الملل حزب حاکم چین افزود: دو کشور چین و ایران، کشورهایی دارای تمدن درخشان و تاریخ دیرینه است. این روابط مانند دریا است که گاهی بارانی میشود. این دریا از باد و باران تاثیر نخواهد گرفت. به دوستان ایرانی گفته ام که آمریکا مانند یک ببر کاغذی است و ما میتوانیم در همکاریهای دراز مدت آنها را نادیده بگیریم و باید روشهایی برای حل مشکلات بیابیم.
وی گفت: همین طور که رئیس جمهور چین بیان کرده در شرایط فعلی برای همکاری در پروژههای اقتصادی، باید راه حل پیدا کنیم. برای اجرای پروژههایی که به مشکل خورده اند نیز در آینده باید برنامه ریزی جداگانهای داشته باشیم. کشور چین همواره به تقاضای دوستان ایران در زمینه همکاریهای انرژی و اقتصادی اهمیت میدهد.
وزیر بین الملل حزب حاکم چین افزود: در آینده نزدیک با معاون وزیر اقتصاد ایران در چین به رایزنی خواهیم پرداخت و در سازوکار همکاری جدید با ایران، رئیس جمهور چین، مسئولی را انتخاب کرده است که به زودی معرفی خواهند شد.
وی گفت: بنده با پیشنهادهای شما برای گفتگو میان تمدنهای ایران و چین کاملا موافق هستم. مایل هستیم که سفرهای کارشناسی و مدیریتی میان چین و ایران بیشتر شود. پیشرفت تمدن انسانی از گفتگوی بین مردم پدید میآید. گرچه فضای مجازی، بدون مرز است، ولی حق حاکمیت هر کشوری در فضای مجازی، باید به رسمیت شناخته شود. مدیریت فضای مجازی اهمیت دارد و در صحنهی بین المللی ایجاد مقررات جهانی، به نفع کشورهای در حال توسعه است. حاضر هستیم در این زمینه با طرف ایرانی، همکاری داشته باشیم.
وزیر بین الملل حزب حاکم چین افزود: در حال حاضر اقدامات آمریکا نقض قوانین بین الملل است که با معیارهای خودشان در صحنهی بین الملل اقدام میکنند. آنها به دنبال منفعت جویی هستند و تاثیرات بسیار منفی بر صلح و امنیت جهان میگذارند. آنها با این رفتارها سیاستها و مقررات بین الملل را نقض میکنند. یک ضرب المثل چینی میگوید آدم اخلاقی میتواند همیشه از دیگران کمک بگیرد، اما انسان بی اخلاق هیچ کمکی دریافت نخواهد کرد.
وی گفت: فکر میکنم در آینده، گذشت زمان به نفع ایران و چین خواهد بود. در موضوع حقوق بشر، آمریکاییها با معیارهای خودشان دیگر کشورها را ارزیابی میکنند، اما با وضعیت داخلی خود، حق ندارند به ارزیابی وضعیت حقوق بشر در سایر کشورها اقدام کنند.
سونگ تائو افزود: در حال حاضر کشور چین با وجود مواجهه با چالش ها، با اعتماد به نفس از چالشها عبور خواهد کرد. جمعیت پرتلاش چینی برای ساخت یک کشور پیشرفته اقدام میکنند و گام به گام پیش میروند و از دوستی مردم ایران استقبال میکنند و اقدامات دشمنان را پاسخ خواهند داد.
وی گفت: چین در زمینهی فقر زدایی در دهههای گذشته، زندگی ۸۰۰ میلیون نفررا که زیر خط فقر میزیستند به بالای خط فقر رسانده و در دو سال آینده ۱۶ میلیون نفر دیگر را از زیر خط فقر به بالای خط فقر منتقل میکند. بخشی از حقوق بشر تلاش برای رفاه مردم و نجات از فقر است.
در این دیدار، دکتر غلامعلی حداد عادل، دکتر پرویز داوودی، دکتر آقامحمدی، دکتر دانش جعفری از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام و آقایان علی احمدی، تقی پور، مداحی و سیف الهی از مدیران و معاونان مجمع تشخیص حاضر بودند.
هیئت بلندپایه حزب حاکم چین از روز یکشنبه ششم مردادماه به سرپرستی سونگ تائو، وزیر بین الملل این حزب به دعوت مجمع تشخیص مصلحت نظام، در تهران به سر میبرد و قرار است در دیدارهای خود با مدیران مجمع و برخی از مسئولان کشور، موضوعاتی نظیر گسترش همکاریهای راهبردی میان ایران و چین را در چارچوب مناسبات تهران و پکن بررسی نماید.