به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما، مدیر اطلاعات ملی آمریکا که اختلاف نظرهای زیادی با ترامپ به خصوص درباره روسیه و کره شمالی داشت، از سمتش برکنار شد.
روزنامه استرالیایی فایننشال ریویو نوشت: دن کوتس، مدیر اطلاعات ملی آمریکا ماه آینده از سمت خود کناره گیری خواهد کرد و به دو سال درگیری دونالد ترامپ، رئیس جمهور این کشور، با مقامات اطلاعاتی در دوران خدمت خود پایان میدهد.
ترامپ روز یکشنبه در یک پیام توئیتری خبر داد که کوتس در تاریخ ۱۵ اوت (۲۴ مرداد) از این سمت رسماً کناره خواهد رفت و از خدمات وی قدردانی کرد. وی گفت: جان راتکلیف، عضو جمهوری خواه مجلس نمایندگان آمریکا از ایالت تگزاس را برای جایگزینی کوتس معرفی و در روزهای آینده یک سرپرست برای این سمت تعیین خواهد کرد. راتکلیف از مدافعان ترامپ است و هفته گذشته نیز در جلسه استماع کمیته قضایی مجلس نمایندگان، رابرت مولر، کنسول ویژه سابق را به شدت زیر سوال برد.
کوتس اغلب با ترامپ هماهنگ نبود و در یک افشاگری به دادستان گفته بود که چگونه ترامپ وی را وادار کرده بود به صورت علنی هرگونه ارتباط میان روسیه و مبارزات انتخاباتی ترامپ را رد کند. این رابطه تیره اختلافات گسترده تری را میان رئیس جمهور و دستگاههای اطلاعاتی دولت منعکس میکرد.
از جمله اختلاف نظرهای علنی و گاهی شخصی کوتس با ترامپ شامل مداخله روسیه در انتخابات آمریکا و تواناییهای هستهای کره شمالی میشد. ترامپ مدتهای زیادی به جامعه اطلاعاتی آمریکا بدبین بود و از نتیجه تحقیقات آنها درباره این که روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا با هدف پیروزی وی مداخله کرده بود، خشمگین بود.
کوتس، سناتور جمهوری خواه سابق از ایالت ایندیانا، در مارس ۲۰۱۷ به عنوان مدیر اطلاعات ملی آمریکا منصوب شد. وی پنجمین رئیس این اداره از زمان ایجاد آن پس از حملات یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ است که به منظور نظارت و هماهنگی ۱۷ دستگاه اطلاعاتی این کشور تشکیل شد.
وی به فهرست بلند بالای مقامات بلندپایهای پیوست که از زمان روی کار آمدن ترامپ در ژانویه ۲۰۱۷, دولت آمریکا را یا با استعفا یا با اخراج ترک کردند. این فهرست شامل یک وزیر دفاع، یک دادستان کل، دو مشاور امنیت ملی، یک وزیر امور خارجه، یک رئیس اف بی آی، چندین مقام بلند پایه کاخ سفید و چند تن دیگر از اعضای کابینه وی است.
ماههاست که شایعه کناره گیری کوتس از قدرت شنیده میشد و مقامات اطلاعاتی انتظار داشتند که وی پیش از آن که مبارزات انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ به اوج خود برسد، ازاین سمت کناره گیری کند.
کوتس بارها با دولت ترامپ درباره موضوعاتی از جمله روسیه اختلاف داشت. برای مثال، وی به بازرسان مولر گفته بود چگونه ترامپ در تلاشی ناموفق در مارس ۲۰۱۷ سعی کرده بود وی را وادار کند هرگونه ارتباط او را با روسیه رد کند.
ترامپ همچنین از کوتس خواسته بود از تحقیقات مولر شکایت کند و بگوید این تحقیقات بر روی سیاست خارجی دولت وی تاثیر میگذارد. اما کوتس گفته بود بهترین کاری که میتواند انجام دهد این است که اجازه دهد تحقیقات ادامه یابد.
در ماه فوریه، کوتس به طور علنی درباره چشم انداز متقاعد کردن کره شمالی برای پایان دادن به برنامه تسلیحات هسته ایش ابراز تردید کرده بود. وی در کنگره به عنوان بخشی از ارزیابی سالانه اطلاعات ملی گفته بود "بعید است" کره شمالی تسلیحات هستهای یا قابلیتهای خود را برای تولید آنها کنار بگذارد، زیرا از نظر رهبر این کشور تسلیحات هستهای برای بقای رژیمش حیاتی است.
کوتس, ۷۶ ساله، از سال ۱۹۸۱ تا ۱۹۹۹ عضو مجلس نمایندگان و سنا بود. وی از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۵ سفیر آمریکا در آلمان بود و در سال ۲۰۱۱ به سنا بازگشت. او در ژانویه ۲۰۱۷ تصمیم گرفت خود را از کنگره بازنشسته کند.