به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان، غلامرضا شریعتی در آیین افتتاح پنج طرح بزرگ آموزشکدههای فنی و حرفهای استان خوزستان در دانشکده فنی و حرفهای شهید چمران اهواز، اظهار کرد: پس از امضای تفاهمنامه با دانشگاه فنی و حرفهای توانستیم این پنج طرح مهم در آموزشکده فنی و حرفهای شهید چمران را به بهرهبرداری برسانیم.
وی افزود: توجه به بخش فنی و حرفهای و نقشی که میتوانند در اشتغال داشته باشند، بر کسی پوشیده نیست. خوزستان چه در پروژههای ملی و چه استانی با توجه به اینکه بیشترین اعتبارات عمرانی را در کشور به خود اختصاص داده است، یک کارگاه بزرگ فنی و حرفهای است، اما هنوز هم در بحث اشتغال مشکلاتی داریم و میزان بیکاری ما به نسبت بالاتر است.
استاندار خوزستان گفت: فضای کسب و کار ما آنطور که باید و شاید مناسب نیست. یکی از دلایل اصلی آن این است که بازار کار و نیاز بازار کار با فارغالتحصیلان ما همخوانی ندارد. ما مهارت آموزی را مورد توجه قرار ندادهایم. ۴۶ درصد دانشآموزان باید به سمت رشتههای فنی و حرفهای سوق داده شوند و در خوزستان با توجه به صنایع عظیم نفت، فولاد و پتروشیمی این میزان باید به بیش از ۵۰ درصد برسد، اما در حال حاضر این عدد حدود ۳۵ درصد است.
وی تاکید کرد: نیاز امروز کشور فنی و حرفهای است. در حال حاضر فارغالتحصیلان با سواد و درس خوان زیادی داریم که هیچ فنی را یاد نگرفتهاند. پروژههای بزرگی در استان داریم. صنایع گاز بیدبلند ظرف چند ماه آینده افتتاح میشوند. ۳.۲ میلیارد دلار برای آن هزینه شده است. ظرف سه سال گذشته دو میلیارد دلار برای آن هزینه شده است.
وی افزود: در پروژههای مختلف غرب کارون، فاز دوم پالایشگاه نفت آبادان و...، همه به نیروهای ورزیده فنی نیاز دارند نه فارغالتحصیلان زرنگ فنی بدون مهارت. این حلقه مفقوده ما است. میگویند دانشگاه با صنعت و جامعه ارتباط ندارد، اساتید دانشگاه این مساله را میدانند و این مساله را بیان میکنند، ولی ما مسئولان این مساله را درک نمیکنیم و شرایط و امکانات لازم را برای آنها ایجاد نمیکنیم که این اتصال را ایجاد کنند.
استاندار خوزستان گفت: پارکهای علم و فناوری و آموزشکدههای فنی و حرفهای همه برای حل این مساله هستند، برای اینکه بازار و نیاز جامعه را با آنچه دانشگاه تربیت میکند، همخوان کنیم. برای این کار باید به روسای دانشگاهها و هیات امنای دانشگاهها اختیار دهیم.