یوسف بن علوی در سخنانی گفت: تردیدی نیست که هر نوع تنش و ارزیابی نادرست از سوی هر طرفی، پیامدهای مضر برای همه ایجاد می کند.
بن علوی درباره سفر خود به ایران افزود: این سفر، پیش از حوادث اخیر برنامه ریزی شده بود. اما تردیدی نیست که ما نمی خواهیم اجازه بدهیم اختلافات باعث ایجاد شرایطی شود که برای همه نگران کننده است. می خواهیم ثبات و امنیت را به این منطقه باز گردانیم. حوادث مربوط به کشتی های حمل سوخت، شرایطی ایجاد کرد که بدون شک بر همه لازم است که تحرکی صورت دهند. به ویژه که پادشاهی عمان مشرف بر آبراه های بین المللی در تنگه هرمز است و تردیدی نیست که در آب های سرزمینی عمان قرار دارد. بین پادشاهی عمان و طرف ایرانی درباره ساماندهی عبور و مرور در این تنگه، هماهنگی وجود دارد.
یوسف بن علوی همچنين در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما گفت: هماهنگی از نظر فنی برای مدیریت، در سطح بالایی قرار دارد.
وی خاطر نشان کرد: زمانی که با همسایگان ایرانی خود (حد و مرزها را) مشخص کردیم، تاکید کردیم که دشوار است که تعیین کنیم هر حادثه ای در کجا (ی تنگه هرمز) رخ داده است. اما آنچه روز گذشته در دیدار با ظریف وزیر امور خارجه شنیدیم، این احساس را ایجاد کرد که ارزیابی اوضاع با شایستگی بالایی صورت می گیرد. در نتیجه این اطمینان ایجاد شد که اوضاع به شرایط قبل و آسیب نرساندن به کشتیرانی، باز خواهد گشت. اما باید تماس هایی با همه طرف ها برقرار شود تا بار دیگر تکرار نشود. به همین علت، ما از آنچه شنیدیم بسیار خوشحال هستیم.
وزیر امور خارجه عمان در پاسخ به سوالی درباره مهمترین مسایل مطرح در دیدارهایش با مقامات ایرانی گفت: تقویت روابط دوجانبه از جمله این مسایل است. همانطور که می دانید روابط ما با جمهوری اسلامی ایران هیچ آسیبی ندیده است و هیچ مشکلی بین دو کشور وجود ندارد. دو کشور همکاری نزدیک با یکدیگر در همه زمینه ها دارند. ما احساس می کنیم نباید به تنهایی اقدامی صورت داد و همواره باید با همه طرف ها در منطقه یا خارج منطقه، در ارتباط بود. کسانی هم که از خارج منطقه هستند نباید به گونه ای رفتار کنند که یک طرف را در محاصره قرار دهند و باعث واکنش شوند.
یوسف بن علوی در پاسخ به این سوال که آیا آنطور که بعضی رسانه ها و خبرگزاریها گزارش کردند، شما برای میانجی گری به ایران آمده اید؟ گفت: در واقع، ما به دنبال میانجی گری نیستیم، بلکه در شرایط فعلی، بیش از دیگران به این مسئله توجه داریم که باید ثبات کشتیرانی در تنگه هرمز تضمین شود. به همین علت، با همه طرف ها تماس برقرار می کنیم. همه طرف ها برای عبور از این بحران و حفظ ثبات، ابراز تمایل کردند. شاهد تعامل مثبت همه طرف ها بودیم. ما با دیگر طرف های بین المللی همکاری می کنیم که دغدغه های مشترک با ما دارند. تلاش می کنیم مقدار کافی از ثبات را حفظ کنیم، زیرا هر اشتباه یا رفتار نسنجیده که به کشتیرانی در آبراه های بین المللی ضربه بزند، برای همه جهان ضرر دارد. به همین علت، ما برای حفظ آن مسئولیت داریم و باید اقدامی صورت دهیم. هدف ما بازگرداندن ثبات به منطقه است.