مدیرعامل سازمان بیمه سلامت
حذف سقف بودجه بیمه برای دانشگاههای علوم پزشکی
بنا شد به مدت ۲ ماه دانشگاههای علوم پزشکی برای اسناد درمانی خود با بیمه سلامت به بودجه تعیین شده محدود نباشند
طاهر موهبتی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: برای پذیرش اسناد با دفترچه بیمه سلامت یک بودجه مشخصی در هر سال برای مراکز درمانی تحت نظر دانشگاههای علوم پزشکی تعیین میشود که این رقم را باید بین ۱۲ ماه سال تقسیم کنند و هر ماه یک مبلغ مشخصی به آنها تعلق میگیرد.
وی گفت: با توجه به دستور اخیر وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی قرار شد تا در ماههای مرداد و شهریور دانشگاهها بتوانند بیشتر از سقف تعیین شده در بودجه برای ما اسناد بفرستند و پول دریافت کنند.
موهبتی افزود: این مدت زمان به این منظور تعیین شده است تا دانشگاهها بتوانند زیرساختهای لازم را برای مدیریت هزینه فراهم کنند، به رغم جنگ اقتصادی موجود در کشور ما بودجه دانشگاههای علوم پزشکی را در سال ۹۷ نسبت به پارسال ۱۰ درصد افزایش داده ایم.
وی گفت: اگر سیستم نظام ارجاع، پزشک خانواه و بحث پرونده الکترونیک در دانشگاههای علوم پزشکی به طور جدی دنبال شود به یقین مدیریت هزینه آسانتر خواهد شد و دیگر هزینههای بیمارستان از بودجه تعیین شده بیشتر نمیشود که در پایان سال دچار کسری بودجه شویم.
رفتار ما در مصرف دارو نباید مثل خرید پراید باشد
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: رفتار ما در خرید و مصرف دارو نباید مثل خرید پراید باشد، زیرا در این صورت حتی اگر تولید و واردات را ده برابر هم کنیم باز هم پاسخ گوی تقاضاها نخواهد شد.
طاهر موهبتی افزود: ۹۲ درصد از هزینههای بیمه سلامت را پزشکان ایجاد میکنند، در تجویزها از پزشکان تقاضا داریم تا داروهای خارج از فارماکوپه کشور را تجویز نکنند و از تجویزهای غیر ضروری در تصویربرداریها خودداری کنند، زیرا بودجه بیمه مشخص است و هر قدر که بیشتر از این بودجه هزینه کنیم باعث ایجاد بدهی خواهد شد.
وی گفت: در ارزیابیهایی که از بیمارستانها داشتیم مشاهده کردیم که در یکی از استانها ۲۹ درصد از افرادی که بستری شده اند، نیازی به بستری نداشتند و یا در جای دیگری ۳۱ درصد از کسانی که بستری شده بودند، تعداد روزهای بستری با نوع بیماری و درمان آنها متناسب نبود و به طور مثال بیمار با یک روز بستری میتوانست مرخص شود، اما او را ۳ روز نگه داشته بودند.
موهبتی افزود: موارد این چنینی باعث ایجاد هزینههای فراوان برای بیمهها میشود و بیمه به ناچار دچار کسری و بدهی خواهد شد.
وی با اشاره به فعالیت سامانه ۱۶۶۶ در بیمه سلامت گفت: ما از طریق این سامانه ارتباط مستقیم با مردم داریم و خود بنده روزهای دوشنبه هر هفته پای صحبتهای مردم در این سامانه مینشینم.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران افزود: نظرات مردم در این سامانه و صحبتهای آنها کمکهای زیادی به اصلاح دستورالعملها میکند و ما متوجه شدیم برخی از بخش نامهها با محیط عملی ناسازگار است و آنها را اصلاح کردیم.