پخش زنده
امروز: -
یکی از برنامههای راهبردی این دانشگاه توسعه روابط بین المللی است که به این منظور ارتباطات دانشگاه با کشورهای دوست و همسایه توسعه یافته است
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر سید احمد معتمدی در بازدید هیأت عالی رتبه کشور افغانستان از دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: دانشگاه صنعتی امیرکبیر قدیمیترین دانشگاه صنعتی ایران است.
وی افزود: اکنون این دانشگاه دارای ۱۴ هزار دانشجو است که ۵۰ درصد دانشجویان این دانشگاه در مقاطع تحصیلات تکمیلی مشغول به تحصیل هستند.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر تأکید کرد: یکی از برنامههای راهبردی این دانشگاه توسعه روابط بین الملل است که برای این مهم برنامه ریزیهای مختلفی صورت گرفته است.
دکتر معتمدی گفت: در راستای توسعه روابط بین الملل دانشگاه صنعتی امیرکبیر، همکاریهای منطقهای با کشورهای دوست و همسایه به خصوص کشور افغانستان آغاز کرده ایم و به دنبال توسعه این همکاریها هستیم.
وی افزود: اکنون دانشگاه صنعتی امیرکبیر ارتباط خوبی با کشور عراق دارد و برنامه داریم که با کشور افغانستان نیز ارتباطات علمی و آموزشی گسترده تری ایجاد کنیم.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر تأکید کرد: بنابراین در حال توسعه همکاریها و فعالیتهای علمی و آموزشی با دانشگاههای کشور افغانستان هستیم.
همکاریهای مشترک علمی و آموزشی با کشورهای اروپایی و آسیایی
مدیرکل همکاریهای علمی و بین المللی دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: این دانشگاه همکاریهای علمی و آموزشی مشترک با کشورهای فرانسه، هلند، اسپانیا، ایتالیا، اتریش و ترکیه دارد.
دکتر امیر گل رو در بازدید هیأت عالی رتبه کشور افغانستان از دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: این دانشگاه دارای ۵ پردیس در شهرهای تهران، گرمسار، ماهشهر، بندرعباس و کیش است که هریک از این پردیسها رشتههای خاصی را تدریس میکنند.
وی با بیان اینکه دانشگاه صنعتی امیرکبیر در بخش پژوهش رتبه ۲۲ جهان را به خود اختصاص داده است، تأکید کرد: این دانشگاه بیش از ۵۰۰ عضو هیأت علمی دارد که ۱۰ نفر از استادان این دانشگاه به سمت وزارت طی سالهای گذشته رسیده اند.
مدیرکل همکاریهای علمی و بین المللی دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: ۲۸ درصد کل ثبت اختراعهای (پتنت) کشور مربوط به این دانشگاه است در واقع دانشگاه صنعتی امیرکبیر رتبه اول در ثبت اختراع را در کشور به خود اختصاص داده است.
دکتر گل رو تأکید کرد: این دانشگاه ارتباط خوبی با کشور افغانستان در حوزه معدن داشته است.
وی عنوان کرد: بیش از ۷۵ درصد استادان این دانشگاه دانش آموخته دانشگاههای خارجی هستند. همچنین بیش از ۹۰ درصد استادان این دانشگاه به دلیل تسلط به زبان انگلیسی میتوانند در کلاس درس به زبان انگلیسی تدریس داشته باشند.
مدیرکل همکاریهای علمی و بین المللی دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: براساس نیازهای کشور راهبردهای این دانشگاه تدوین شده است، زیرا دانشگاه ارتباط خوبی با صنعت و جامعه دارد.
دکتر گل رو افزود: دانشگاه صنعتی امیرکبیر دارای ۳ مرکز رشد است که ۱۲۰ شرکت در این مراکز مستقر هستند و توانستیم فرهنگ کارآفرینی را میان دانشجویان توسعه دهیم و برای رسیدن به دانشگاه نسل چهارم برنامه ریزی کنیم.
وی خاطرنشان کرد: این دانشگاه ۸۱ تفاهم نامه با دانشگاههای اروپایی و آسیایی امضا کرده، اما تأکید ما بر اجرای طرحهای مشترک است.
مدیرکل همکاریهای علمی و بین المللی دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: این دانشگاه همکاریهای علمی و آموزشی مشترک با کشورهای فرانسه، هلند، اسپانیا، ایتالیا، اتریش و ترکیه دارد.
دکتر گل رو خاطرنشان کرد: در این دانشگاه از کشورهای مختلف اروپایی و آسیایی دانشجوی خارجی مشغول به تحصیل است، اما بیشترین تعداد دانشجویان خارجی این دانشگاه از کشورهای لبنان، عراق و افغانستان است.
وی عنوان کرد: دانشجویان افغانستانی این دانشگاه بیشتر در رشتههای مهندسی شیمی، برق و مکانیک مشغول به تحصیل هستند.
بازدید هیأتی عالی رتبه از کشور افغانستان از دانشگاه صنعتی امیرکبیر
هیأتی عالی رتبه از کشور افغانستان از دانشگاه صنعتی امیرکبیر بازدید کردند که در این بازدید بر توسعه همکاریهای علمی و آموزشی میان دانشگاههای این کشور و دانشگاه صنعتی امیرکبیر تأکید شد.
دکتر ابوالقاسم مسگر پور طوسی معاون بین الملل دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این بازدید گفت: انتقال تجربیات در همکاریهای مشترک صورت میگیرد و به این دلیل است که دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بسیاری از دانشگاههای اروپایی همکاری مشترک دارد.
وی افزود: این دانشگاه اکنون با دانشگاههای اروپایی همکاریهای مشترکی در قالب دروههای مشترک، ارائه مدرک مشترک و استاد راهنما مشترک دارد.
معاون بین الملل دانشگاه صنعتی امیرکبیر تأکید کرد: اکنون یک نگاه خوب و مثبت در این دانشگاه نسبت به دانشجویان افغانستانی وجود دارد و دانشجویان این کشور به عنوان افرادی باهوش و با اخلاق شناخته شده اند.
دکتر طوسی تأکید کرد: زبان مشترک دانشجویان افغانستانی نیز کمک زیادی به پیشرفت آنها در حین تحصیل میکند.
وی افزود: لازم است آغاز فعالیتها با انعقاد یک تفاهم نامه آغاز شود که براساس این تفاهم نامه اعضای هیأت علمی دانشگاههای افغانستان در قالب تیمهایی در کارگاههای آموزشی در حوزههای مختلف شرکت کنند.
معاون بین الملل دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به برگزاری مدارس تابستانی و زمستانی در این دانشگاه گفت: اکنون ۵۰ دانشجوی سوری و عراقی برای بازدید و شرکت در کارگاههای آموزشی در این دانشگاه حضور دارند.
دکتر سید فرهاد شهید زاده رئیس عمومی انسجام امور آکادمیک وزارت تحصیلات عالی افغانستان نیز در این دیدار گفت: یکی از نیازهای دانشگاههای کشور افغانستان ایجاد ژورنالهای بین المللی است بنابراین از دانشگاه صنعتی امیرکبیر درخواست داریم تا دورههای آموزشی برای ایجاد ژورنالهای بین المللی برای دانشگاههای ما تدوین کنند.
وی عنوان کرد: ارتباط دانشگاه با جامعه نیز مورد توجه ما است و علاقهمند هستیم برنامهها و زیرساختهای دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این زمینه به دانشگاههای افغانستان ارائه شود.
رئیس عمومی انسجام امور آکادمیک وزارت تحصیلات عالی افغانستان گفت: کارآفرینی نیز موضوع دیگری است که مورد توجه ما است و آمادگی داریم از تجربیات دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این زمینه استفاده کنیم تا بتوانیم زیرساختهای فیزیکی و علمی مورد نیاز در این حوزه را شناسایی و اجرایی کنیم.
دکتر شهید زاده تأکید کرد: تحصیلات عالی افغانستان علاقهمند است، ارتباط خود را با دانشگاههای ایران توسعه دهد.
وی با بیان اینکه از مسیر دانش میتوان بستر توسعه کشور افغانستان را ایجاد کرد، گفت: دانشگاههای این کشور با بیش از ۶۰ کشور دنیا روابط آکادمیک دارند.
رئیس عمومی انسجام امور آکادمیک وزارت تحصیلات عالی افغانستان افزود: بازنگری دروس دانشگاهی افغانستان آغاز شده که هدف از اجرای این برنامه تأمین نیازهای صنعت و جامعه است که در این راستا نیاز داریم از تجربیات دانشگاههای کشور ایران به خصوص دانشگاه صنعتی امیرکبیر استفاده کنیم.
دکتر شهید زاده عنوان کرد: برنامه داریم برای آموزش عالی افغانستان مدل آموزشی متناسب با نیازهای کشور تدوین کنیم تا بتوانیم از دانشگاههای آموزش محور به دانشگاههای پژوهش محور حرکت کنیم.