پخش زنده
امروز: -
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از جایگاه دوم ایران در تربیت نیروی انسانی دانشگاهی در جهان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت علوم؛ منصور غلامی در چهارمین نشست از سلسه نشستهای هماندیشی با اعضای هیئتعلمی جوان و نخبه دانشگاهها، پژوهشگاه ها و پارکهای علم و فناوری کشور افزود: دانشگاههای کشور پس از انقلاب توانسته است با موفقیت ۳ دوره را پشت سر بگذارد؛ دوره نخست از دهه شصت شروع شد و در آن به تربیت نیروی انسانی توجه شد. خوشبختانه در تربیت نیروی انسانی موفق عمل کردهایم و در جهان رتبه دوم را داریم. در دهه سوم انقلاب، دانشگاهها توانستند گام دوم را برداشته و در سطح بینالمللی رتبه پژوهشی ایران را ارتقاء دهند. در دهه چهارم انقلاب و در گام سوم، دانشگاههای کارآفرین در حال شکل گیری هستند و پارکهای علم و فناوری نیز در حال فعالیت هستند.
وی با اشاره به اینکه این نشست ها بیشتر جنبه غیررسمی و دوستانه دارند خاطرنشان کرد: اعضای هیئت علمی حاضر در نشست به یاد داشته باشند که به دلیل سمتهایشان در دانشگاهها دعوت نشدهاند بلکه به عنوان اعضای نخبه و جوان دانشگاهی برای همفکری و تدوین نقشه راه آینده آموزش عالی دعوت شدهاند. آینده دانشگاهها با حضور شما اتفاق خواهد افتاد. ما امروز با استفاده از پیشنهادهای شما در سیاستگذاریهای کلان تصمیماتی را اتخاذ می کنیم و شما باید در فردای آموزش عالی این تصمیمات را اجرائی کنید.
وزیرعلوم خاطرنشان کرد: در خصوص بحث ارتباط با صنعت در چند سال گذشته اقدامات خوبی انجام شده است. موافق این موضوع هستم که بایستی در شهرستانها کمک بیشتری درخصوص ارتباط دانشگاهها با صنعت صورت بگیرد. در زمینه بومیگزینی نیز ایرادهای جدیای درباره این طرح وجود دارد تلاش میکنیم این طرح را در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح کنیم تا در خصوص آن بازاندیشی صورت گیرد.
در این نشست بهروز کشته گر عضو هیئت علمی دانشگاه زابل، علیرضا امانی عضو هیئت علمی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، حسین دانشمهر عضو هیئت علمی دانشگاه کردستان، علی امیری عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان، بهنام پورحسن عضو هیئت علمی دانشگاه دامغان و مهدی کرمی عضو هیئت علمی دانشگاه شهرکرد حضور داشتند.
کمبود زیرساختهای لازم برای انجام پژوهش عمیق در کشور به خصوص در مناطق دور از پایتخت، ضرورت تقویت ارتباط با صنعت اساتید، لزوم برداشتن رابطه مرکز پیرامونی در زمینه تجهیزات فنی دانشگاهها، ضرورت استخدام دکتراهای علوم پایه یکی از نیازها برای فردای آموزش عالی، تضاد بومیگزینی با عدالت آموزشی، لزوم اعتماد به متخصصان علوم انسانی در حوزه سیاستگذاری و مدیریتی، ایجاد دانشگاه کارآفرین با ایجاد اکوسیستمهای واقعی، ضرورت توجه به علوم بنیادی برای ساختن فردای صنعت و ایجاد ارتباط موثر میان علم دانشگاه و بخش صنعت، برخی از مطالب و پیشنهادهایی بودند که از سوی استادان در این نشست هماندیشی با وزیر علوم مطرح شد.
این نشست با هدف هم فکری درباره مسائل و آینده آموزش عالی برگزار می شود.
همچنین در این نشست عبدالرضا باقری قائم مقام وزیر علوم، مسعود شمسبخش مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی، محمدجواد رسایی مشاور وزیر علوم و جمعی از اساتید جوان و نخبه دانشگاهی نیز حضور داشتند.