در مراسم تجلیل از مهارت آموختگان نیروهای مسلح عنوان شد
گواهینامه مهارتی شرط لازم برای ترخیص سربازان
فرمانده قرارگاه مهارتآموزی سربازان: همه سربازان باید تا سال ۱۴۰۱ برای ترخیص از سربازی دارای یک مهارت حرفهای باشند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سردار سرتیپ «مهدی فرحی» فرمانده قرارگاه مهارتآموزی نیروهای وظیفه ستاد کل نیروهای مسلح امروز در همایش مهارتآموختگان برتر نیروهای مسلح که در وزارت کار برگزار شد، با اشاره به اینکه امروز نیمی از سربازان ما تحصیلات دانشگاهی دارند، اظهار داشت: برنامه مهارتآموزی در پنج سر فصل در حال اجراست و مشوقهایی پیش از خدمت سربازی در نظر گرفتیم. برای این موضوع سامانهای در نظر گرفتیم که افراد میتوانند نام نویسی کنند که تاکنون ۵۰۰ هزار نفر در آن ثبت نام و اعلام مهارتآموزی کردهاند.
وی افزود: نقشه راه پنج ساله را تدوین کردهایم که از ۹۷ تا ۱۴۰۱ اجرا میشود و به تصویب رئیس ستاد کل نیروهای مسلح هم رسیده که شامل قالب ۱۵ حوزه کاری است و تا پایان این نقشه راه همه سربازان باید دارای گواهینامه مهارتی باشند تا از خدمت ترخیص و پس از خدمت از چتر حمایتی ما بهرهمند شوند.
فرمانده قرارگاه مهارتآموزی سربازان ادامه داد: وزارت کار هم طرح «تکاپو» را تدوین کرده و در قالب این طرح این موضوع پیشبینی شده است در هر استان چه مهارتی بیشترین شاخص اشتغال را دارد؟ همچنین سازوکاری ایجاد کردهایم تا سربازان پس از آموختن مهارت، تسهیلاتی را از بانکهای انصار و رسالت برای ایجاد اشتغال دریافت کنند.
رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح
آغاز نهضت مهارتآموزی سربازان
سردار موسی کمالی در مراسم تجلیل از مهارت آموختگان برتر نیروهای مسلح گفت: در جنگ تحمیلی ۵ میلیون جوان ورود پیدا کردند که ۲ میلیون ۹۰۰ هزار نفر از آنها سرباز بودند.
سردار کمالی گفت: از حدود ۲۰۰ هزار شهید جنگ تحمیلی، ۷۰ هزار نفر از سربازان جوان بودند و ۱۳۰ هزار نفر از جوانان ما در جنگ تحمیلی به افتخار جانبازی نائل شدند و مشکلات و آثار جانبازی را تحمل میکنند.
رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح افزود: اگر امروز به جوانان میدان دهیم و بدانیم که کارگشا هستند، بسیاری از کارها به خوبی انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه سالانه بیش از ۵ هزار نفر از جوانان کارهای تحقیقی و پژوهشی انجام میدهند، گفت: سربازان حدود نیمی از نیروی انسانی نیروهای مسلح را تشکیل میدهند و حیف است با مهارت از نیروهای مسلح خارج نشوند.
سردار کمالی افزود: حدود ۲۵ میلیون جوان از نیروهای مسلح گذر کردند و اگر برنامهریزی میشد، میتوانستیم ادعا کنیم که ۲۵ میلیون جوان ماهر تحویل جامعه شده است.
وی گفت: بعد ازپیروزی انقلاب اسلامی حدود ۱۷ میلیون جوان در کسوت سربازی وارد نیروهای مسلح شدند و حدود هفت میلیون نفر هم معافیت گرفتند.
رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه نهضت مهارتآموزی در نیروهای مسلح آغاز شده است، خاطرنشان کرد: برای دفاع از کشور به تواناییها و مردم وابسته هستیم و مردم در دو قالب بسیج و سربازی وارد نیروهای مسلح میشوند.
رئیس سازمان فنی و حرفهای کشور
آموزش مهارت به ۱۲۷ هزار سرباز در سازمان فنی و حرفهای
پاک سرشت از ارائه آموزشهای فنی و حرفهای به ۱۲۷ هزار سرباز خبر داد و گفت: با مهارت آموزی سربازان، مفهوم سربازی در آینده ارتقا می یابد.
رئیس سازمان فنی و حرفهای کشور در آیین تجلیل از مهارت آموزان برتر نیروهای مسلح گفت: در حوزه رونق تولید و ثروث، هر فعالیتی به اندازه حفظ اقتدار نظام است و اقتدار اقتصادی کشور به اندازه اقتدار نظامی مهم است و گامهای اساسی برداشته شده است.
پاک سرشت با بیان اینکه قرارگاه مهارت آموزی بسیار فعال است، گفت: ارتقای بهرهوری کارکنان نیروهای مسلح در مسیر اجرای مأموریتهای خود و افزایش اشتغال پذیری سربازان از اهداف قرارگاه مهارت آموزی سربازان است.
پاک سرشت با بیان اینکه مهارت آموزی سربازان انجام میشد اما از سال ۹۶ مهارت آموزی سربازان در قرارگاه مهارت آموزی به طور جدی آغاز شد، گفت: در این سالها رشد ۵ برابری را در حوزه مهارت آموزی سربازان داریم و بزودی آثار این طرح را در جامعه خواهیم دید و کشور ما از لحاظ اقتصادی و مهارتی به توانمندی بیشتری خواهد رسید.
نشست رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای با وزیر کار
تشکیل جامعه خیرین آموزش مهارتی
سلیمان پاک سرشت رئیس سازمان فنی و حرفهای افزود: این مجمع نخستین بار در سال ۹۶ در مشهد مقدس شکل گرفت و اولین جلسه آن سال ۹۷ تشکیل شد.
وی افزود: وقتی نظام حمایت اجتماعی پای کار مهارت آموزی میآید، اطمینان به بهبود خدمات هم بیشتر میشود.
پاک سرشت گفت: این مجمع دغدغه حوزه مهارت آموزی را دارد و امیدواریم بزودی شاهد شکل گیری جامعه خیرین آموزش مهارتی باشیم.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور گفت: ساخت مرکز آموزش معلولان، شش طرح عمرانی مهارت آموزی، تامین تجهیزات کارگاهی در حوزه مهارت آموزی زنان سرپرست خانوار بخشی از فعالیتهایی است که کارآفرینان خیر این حوزه انجام داده اند.