پخش زنده
امروز: -
رئيس سازمان آب و فاضلاب استان از افزايش مصرف آب در استان خبرداد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، آقای صادق پور در سومين شوراي برنامه ريزي و توسعه استان گفت: در سال گذشته 117 ميليون مترمکعب آب در بخش هاي مختلف استان مصرف شد که 17 ميليون متر مکعب بيش از ميانگين مصرف آب است.
وي با بيان اينکه آب استان از منابع گوناگون از جمله سرچشمه هاي دز،65 چاه شهري،منابع آبي علي آباد و سدهاي کوچه ري و 15 خرداد تامين ميشود گفت: اگر مصرف منابع آبي مديريت نشود تا سال 1404 ميانگين مصرف آب استان به بيش از 170 ميليون متر مکعب مي رسد.
صادق پور در ادامه به تشريح عملکرد سازمان آبفا در جذب اعتبارات ملي و استاني پرداخت و گفت: در سال گذشته 13 طرح عمده از جمله ترميم شبکه آبرساني،احداث تصفيه خانه فاضلاب و تکميل روند فاضلاب شهري با اعتباري بالغ بر 45 ميليارد و 670 ميليون تومان اجرايي شد.
وي با بيان اينکه 74 درصد از کل اعتبارات اين طرح ها محقق شده افزود: مجموعا 35 ميليارد تومان از اين اعتبارات محقق و در توسعه شبکه آب و فاضلاب قم و پرديسان هزينه شد.
مدير شرکت آب منطقه اي استان نيز در اين جلسه از ساماندهي سطح و بستر رودخانه هاي استان خبر داد و گفت: اين طرح با اعتباري بالغ بر 2 ميليارد و چهارصد ميليون تومان به انجام رسيد.
حاج حسيني با بيان اينکه در اين طرح تمام رودخانه هاي استان تعيين بستر شدند گفت:با هدف اندازه گيري و ارتقاي ايمني رودخانه ها بيش از 800 کيلومتر از رودخانه هاي استان و 100 کيلومتر از مسيل هاي استان تعيين بستر شدند.
وي همچنين از برخورد قاطع با حفر و بهره برداري از چاههاي غيرمجاز در سطح استان خبر داد و گفت: در سال گذشته 130 حلقه چاه غيرمجاز در استان پلمپ شد که با اين اقدام از برداشت غيرمجاز 9 ميليون متر مکعب آب از منابع زيرزميني جلوگيري شد.
آقاي اميرآبادي نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي هم به توسعه شبکه آبرساني در بخش جعفريه تاکيد کرد و افزود: 17 روستا در اين بخش با مشکل کم آبي و حتي بي آبي مواجه هستند و بايد هرچه سريعتر مشکلات مردم اين بخش مرتفع شود.
وي همچنين برلزوم اختصاص حقابه استان از سد الغدير تاکيد کرد و گفت 65 ميليون متر مکعب از حقابه استان مربوط به اين سد است و بايد به صورت کامل محقق شود.
ديگر نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي نيز به استفاده بهينه از ظرفيت ها و منابع آبي استان پرداخت و گفت: در حال حاضر به برخي باغ هاي داخل شهر اجازه کشاورزي داده نمي شود و حتي برخي مزارع خشکانده مي شود در حالي که پارک جنگلي هزار هکتاري در اطراف شهر در حال احداث است.
حجت الاسلام والمسلمين ذوالنوري بر لزوم برخورد عادلانه با کشاورزان و باغداران در استفاده از آب هاي زيرزميني تاکيد کرد و افزود: با توجه به وضعيت آب و هوايي قم اگر فردي بياباني را آباد کرده بايد با عدالت با وي برخورد شود.
استاندار قم نيز در اين جلسه از همکاري و هماهنگي تمامي دستگاههاي استان براي رفع مشکلات آبي استان خبر داد و گفت: تمامي دستگاهها بايد با ادبيات مشترک مطالبات استان را در سطح کشور پيگيري و سهم استان را متناسب با ظرفيت ها و توان استان محقق کنند.
آقاي سرمست بر استفاده حداکثري از ظرفيت هاي ملي تاکيد کرد و افزود: دستگاههاي استان بايد با خلق فرصت هاي جديد و استفاده از تبصره هاي قانوني حداکثر بودجه را براي عمران و آباداني استان جذب کنند.
در اين جلسه همچنين اعطاي زمين به طرح هاي پرورش اسب،شرکت بسته بندي آبميوه در محور سلفچگان، احداث کارخانه آسفالت در منطقه الهيار،احداث دفتر بسته بندي محصولات، دکه هاي ميدان 72 تن و يک مجتمع اقامتي بررسي شد.
گفتني است اعطاي زمين به طرح پرورش اسب،احداث دفتر بسته بندي محصولات و مجتمع اقامتي تصويب شد و باقي طرح ها براي انجام تحقيقات بيشتر به کارگروههاي تخصصي ارجاع داده شد.