پخش زنده
امروز: -
وزیر صنعت، معدن و تجارت: روند درخواست فعالان برای ایجاد واحدهای جدید تولیدی امیدوارکننده است و در سه ماهه نخست امسال تعداد ۱۱۳۶جواز تولیدی صادر شده که ۲۶درصد بیشتر از مدت مشابه پارسال بوده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران،رحمانی عصر جمعه در هم اندیشی فعالان صنعتگران مازندران در محمودآباد افزود: تعداد پروانه های بهره برداری نیز در سه ماهه نخست امسال بیش از 15درصد رشد داشته است.
وی ادامه داد: این نشان می دهد که با وجود مشکلات زیاد اقتصادی وتحریمی علیه کشور، مردم ما علاقمندی به تولید دارند.
شرایط سخت در حال سپری شدن
وزیرصمت با اشاره به اینکه امروز شما به عنوان تولید کنندگان بخش زیادی از تحریم های ظالمانه را با تولیدات خود در کشور خنثی کردید تصریح کرد: به فضل الهی به پیروزی نهایی خواهیم رسید و این شرایط ناخواسته ی تحریم و شرایط سخت را پشت سر خواهیم گذاشت.
رحمانی اضافه کرد: در این مسیر همه ی واحدهای تولیدی، اتاق بازرگانی، اصناف و تشکل ها و نیز استانداران و فرمانداران باید جدی باشند تا شرایط سخت موجود در سایه ی تعامل و حذف بروکراسی ها برطرف شود.
وی اضافه کرد: هدف ما امسال حفظ تولید موجود و اشتغال واحدها است و انتظار داریم بانک ها نیز در این مسیر همراه باشند.
وزیر صنعت معدن و تجارت در بخش دیگری در خصوص کمبود زمین در استانهای شمالی کشور در مقایسه با دیگر استانها گفت: این تصمیم برای واگذاری زمینهای مورد نیاز به متقاضیان توسط استانداران تفویظ شده است تا با اولویت و نیاز واگذار شود.
رحمانی در بخش دیگری با بیان اینکه باید در شرایط کنونی از معطلی در کار برای تشکل ها و متقاضیان کم کنیم و حضور متقاضیان ایجاد واحدهای تولیدی را در شرایط تحریمی باید به فال نیک بگیریم گفت: نیازمند است بروکراسی های غیرضرور را حذف و به استانداران تفویظ اختیار کردیم.
ممنوعیت فروشگاه های زنجیره ای
وزیر صنعت معدن و تجارت در پاسخ به درخواست بازاریان و اصناف مازندران در خصوص قعالیت های بی ضابطه ی فروشگاه های زنجیره ای در شهرهای این استان گفت: فروشگاه های زنجیره ای دیگر جز اولویت ها نیست و کنترل شده و محدود خواهد بود.
رحمانی به وجود حدود 600هزار واحد تولیدی و بنگاه های کوچک اقتصادی در کشور اشاره کرد و ادامه داد: پیگیر تسهیلات حمایتی برای این واحدها که در قانون هم پیش بینی شده هستیم.
صادرات 53درصدی کالاهای غیرنفتی
وزیر صمت همچنین با بیان اینکه مازندران از استانهایی است که با توجه به برخورداری از مزیت های فراوان باید در صادرات کشور پیشگام باشد سهم صادراتی این استان را ناچیز خواند و خواستار تشکیل کارگروه صادرات غیرنفتی در این استان شد.
رحمانی با بیان اینکه ایران با 15کشور ارتباط همسایگی دارد و تعاملات صادراتی خوبی نیز با این کشورها برقرار شده است اضافه کرد: پارسال حدود 53درصد از صادرات غیر نفتی ایران به این کشورها انجام شده است که انتظار می رود مازندران باید سهم بیشتری ازاین صادرات را به خود اختصاص دهد.
توجه ویژه دولت به مشکل پسماند و نساجی و چوب و کاغذ مازندران
وزیر صنعت معدن و تجارت همچنین با بیان اینکه دولت اهتمام جدی به حل معضل پسماند در مازندران دارد از اختصاص حدود هزار میلیارد تومان برای مدیریت پسماند در مازندران خبر داد و گفت: در جلسه ی هفته گذشته با حضور معاون اول رئیس جمهور منابع مالی قابل توجه و تصمیم های کارگشایی برای کارخانه ی چوب و کاغذ و نساجی مازندران گرفته شده است.
واردات در تراز منفی
وزیر صنعت در بخش پایانی این نشست جهت گیری های کشور در مورد واردات را یک اتهام زنی دانست و گفت: تراز واردات به کشور رو به سمت منفی بوده ودر این مدت به کمتر از 22درصد رسیده است.
رحمانی با اشاره به ممنوعیت 1500قلم کالا در کشور گفت: البته منکر واردات از برخی مجاری به صورت قاچاق از جمله بانه و سردشت و بوشهر و برخی مناطق توسط کوله برها هستیم، اما نشست های جداگانه ای که با سران کوله برها داشتیم درخواست واردات قطعه هایی که برای تولید با تحریم مواجه هستیم از انها داشتیم که به واحدهای تولید کمک کند.
وی همچنین به معاونت توسعه وزارت صنعت، معدن وتجارت دستور داد تا پیگیر راه اندازی یکی از شرکتهای بزرگ دولتی در مازندران که مطالبه جدی مسئولان ومردم است را بررسی و تا ماه آینده با بررسی همه جانبه اعلام کند.