افزایش ۲ برابری اعتبار طرحهای محرومیت زدایی
رییس سازمان بسیج سازندگی کشور گفت: طبق برنامه ریزیهای انجام شده قرار است امسال اعتبار اجرای طرحهای محرومیت زدایی در کشور به ۲ برابر میزان سال قبل افزایش یابد.
سرهنگ محمد زهرایی در کارگروه بسیج سازندگی استان کردستان اظهار داشت: تلاش میکنیم این افزایش اعتبار در طرحهای محرومیت زدایی این استان نیز به همین مقدار محقق شود.
وی با بیان اینکه ماموریت این سازمان کمک به دولت در راستای رفع محرومیت از مناطق کمتر توسعه یافته است، افزود: هدف ما این است که به مردمی کردن اقتصاد کمک کنیم ضمن اینکه در اجرای این مهم هیچ سودی نیز عاید این سازمان نمیشود.
رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور یادآور شد: در حال حاضر ۱۸ هزار گروه جهادی با بیش از ۴۰۰ هزار نفر بدون هیچ حق الزحمهای در حال فعالیت و خدمت رسانی به مردم در نقاط محروم کشور هستند.
سرهنگ زهرایی تاکید کرد: این گروههای جهادی مژده آیندهای بهتر برای کشور بوده و به عنوان پیشران انقلاب، تفکر جهادی را در میان مردم و دستگاههای اجرایی نهادینه میکنند.
وی به تلاش ۸۷ هزار نفر در قالب گروههای جهادی برای کمک به سیل زدگان در سیل اخیر کشور اشاره کرد و گفت: با کمک این افراد تاکنون یک هزار و ۲۷ واحد مسکونی در این نقاط بازسازی و برنامه ریزی برای ساخت ۲۰ هزار واحد مسکونی نیز انجام شده است.
رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور اضافه کرد: تفاهم نامهای با وزارت آموزش و پرورش منعقد شده که براساس آن امسال ۱۰ هزار مدرسه با کمک دانش آموزان بالای ۱۵ سال تعمیر شود تا زمینهای برای ایجاد احساس مسئولیت در آنان باشد.
سرهنگ زهرایی افزود: تلاش ما این است برای تکمیل زنجیره تولید و تحقق اقتصاد مقاومتی در شهرستان ها، قطبهای صنایع تبدیلی را ایجاد و این حلقه گمشده را در سطح روستاهای مولد نیز فراهم کنیم.
نشاط اجتماعی در گرو محرومیت زدایی
معاون وزیر کشور و رییس سازمان شهرداریها و دهیاریها هم گفت: با توجه به عقب ماندگی کردستان، اجرای طرحهای بزرگ محرومیت زدایی با کمک قرارگاه خاتم الانبیا (ص) میتواند کمک بسیار خوبی برای توسعه این استان باشد.
مهدی جمالی نژاد اظهار داشت: در شرایط اقتصادی سخت کنونی، اجرای ابر پروژهها با کمک نهادهایی مانند قرارگاه خاتم الانبیا (ص) نقش بسیار زیادی در توسعه مناطق محروم خواهد داشت.
وی مسئولان کردستان را به استفاده از ظرفیت این قرارگاه برای سرعت بخشی به محرومیت زدایی از استان توصیه کرد و افزود: طرحهای بزرگ محرومیت زدایی نشاط اجتماعی زیادی را نیز به دنبال دارند.
وی خواستار افزایش نقش دستگاههای دولتی در اجرای طرحهای محرومیت زدایی کردستان شد و گفت: با توجه به محرومیت زیاد این استان، باید نقش دستگاههای اجرایی و دولت در این بخش بیشتر شود.
رئیس سازمان شهرداریها و همیاریهای کشور اضافه کرد: باید به دنبال تامین اعتبار از طریق دستگاههای دیگر از جمله ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و بنیاد مستضعفان باشیم و نباید تنها به خیرین یا اعتبارات دولتی تکیه کرد.
حوزه زیر ساخت ارتباطی نیازمند توجه ویژه
استاندار کردستان هم با اشاره به وضعیت نامناسب راهها به ویژه در بخش روستایی این استان، گفت: نیاز است اعتبار ویژهای برای توسعه و ارتقای این بخش از زیرساختهای استان در نظر گرفته شود.
بهمن مرادنیا اظهار داشت: پیشنهاد میکنیم کمیتهای ویژه با کمک وزارت کشور و بسیج سازندگی تشکیل و اعتبار خاصی برای توسعه راههای روستایی این استان در نظر گرفته شود.
وی با اشاره به اینکه کردستان از لحاظ داشتن شاخص راههای روستایی، آخرین استان کشور است، افزود: اکنون که نقطه امیدی با کمک بسیج سازندگی برای رفع محرومیت در مناطق محروم فراهم شده انتظار داریم در این بخش مهم نیز تحول اتفاق بیفتد.
استاندار کردستان یادآور شد: در برخی استانهای کشور راههای روستایی برای دومین بار روکش آسفالت شده اند در حالیکه در این استان برای اولین بار نیز این کار هنوز صورت نگرفته است البته منابع اعتباری کردستان کم است و با توجه به اینکه دستگاههای اجرایی نیز تعهدات دیگری دارند، به تنهایی قادر به رفع محرومیتها نیستند.
وی بر تلاش بخشهای مختلف برای اجرایی شدن ۲ هزار طرح محرومیت زدایی در استان تاکید کرد و گفت: همدلی و همکفری خوبی بین دستگاههای دولتی و سپاه در این استان وجود دارد و باید از این فرصت بهتر استفاده کنیم.
محرومیت زدایی و کاهش هزینه امنیتی
فرمانده سپاه بیت المقدس کردستان هم گفت: فعالیت در زمینه محرومیت زدایی در این استان، هزینههای امنیتی را کمتر و باور مردم را به خدمات نظام عمیقتر میکند.
سردار محمدحسین رجبی اظهار داشت: اجرای طرحهای محرومیت زدایی را نباید هزینه بلکه باید سرمایه قلمداد کرد ضمن اینکه موجب کاهش هزینههای امنیتی در مناطق مرزی و عمق بخشی اعتماد داخلی و ارتقای تراز مقبولیت نظام در میان مردم میشود.
وی یکی از ضعفها در زمینه اجرای طرحهای محرومیت زدایی در استان را کم باوری برخی فرمانداران دانست و افزود: باید حوزه فرمانداریها به این باور برسند که میتوان این طرحها را اجرایی کرد.
سردار رجبی با بیان اینکه در سطح استان مفهوم مشارکت در میان روستاها به خوبی نهادینه شده است، گفت: پیش بینی شده ۲ هزار طرح محرمیت زدایی تا پایان امسال در نقاط مختلف استان اجرا و به بهره برداری برسد.
رئیس بسیج سازندگی سپاه بیت المقدس کردستان نیز اظهار داشت: یک هزار و ۲۰۰ پروژه محرومیت زدایی برای سال جاری برنامه ریزی شده که ۱۳۶ پروژه آن تاکنون به بهره برداری رسیده است.
علی اصغر عزیزی فر افزود: ۱۱۸ طرح مربوط به ساخت واحد مسکونی برای افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی، ۲ پروژه آبرسانی و هشت طرح نیز در حوزه بهداشت و درمان است البته ۵۵۲ پروژه دیگر در دست اجرا داریم که قرار است تا پایان شهریور امسال به بهره برداری برسند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای کردستان هم در این جلسه گفت: در قالب طرحهای محرومیت زدایی اجرای سه پروژه راه روستایی در نظر گرفته شده که ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای آن نیاز است.
سیدالبرز حسینی افزود: انتظار داریم سازمان بسیج سازندگی در زمینه خرید تجهیزات و ماشین آلات سنگین راهسازی و امکانات سخت افزاری این اداره کل را برای اجرای بهتر طرحهای محرومیت زدایی یاری کند.
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان نیز تعداد پروژههای برنامه ریزی شده را در قالب طرح محرومیت زدایی ۳۰۰ پروژه اعلام کرد و اظهار داشت: امسال اعتبار ایجاد ۱۳۰ سیستم سرمایشی و گرمایشی استاندارد در مدارس توسط دولت تامین و این طرحها از حوزه محرومیت زدایی حذف شد.
رشید قربانی افزود: ۱۷۰ پروژه دیگر در زمینه احداث و تعمیر مدارس کوچک روستایی بود که از این تعداد، ۱۷ مدرسه با همکاری بسیح سازندگی تعمیر و بازسازی شده است.