به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، معاون عمرانی وزیر کشور و رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور عصر چهارشنبه در نشست مشترک شهرداران، دهیاران و اعضای شورای اسلامی شهر و روستای استان کردستان با اعلام خبر تصویب آیین نامه پسماند به فعالیت ۳۷ هزار دهیاری و یک هزار و ۲۸۴ شهرداری در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: چندین سال بود که پیگیر تصویب آیین نامه پسماند بودیم که هفته گذشته این مهم عملیاتی شد و قانون مدیریت پسماند هم تصویب شده و طی یکی ۲ ماه آینده به کمک شهرداریهایی میآید که مشکل مدیریت پسماند دارند که چند شهر هم به کردستان اختصاص دارد.
مهدی جمالی نژاد با اشاره به اختصاص اعتبار پلکانی به شهرداریهای زیر ٥۰ هزار نفر جمعبت این استان برای اجرای طرحهای درآمدزا نیز خبر داد، افزود: این طرح برای اولین بار در کشور در کردستان اجرایی میشود تا شهرداریهای کم درآمد به اجرای طرحهای درآمدزا ترغیب شوند.
وی به ظرفیتهای بالای گردشگری در کردستان اشاره کرد و با انتقاد از استفاده نکردن از این ظرفیت، اظهار داشت: کردستان نوروز گذشته در بخش جذب گردشگر رتبه ۲۹ کشور را داشت در حالیکه بهشت گردشگری کشورمان است و باید در پلههای سوم و چهارم باشد.
استاندار کردستان هم گفت: از ۲ سال گذشته جذب نیرو در بدنه شهرداریهای استان کردستان ممنوع شده که بیشتر شهرداران به این دستورالعمل توجه و عمل کرده اند، ولی برخی نیز توجهی به این موضوع نداشته اند که براساس اعلام استاندار کردستان با شهردارانی که تخلف کرده باشند برابر قانون برخورد خواهد شد.
بهمن مرادنیا به مشکلات اعتباری موجود در بخشهای مختلف بویژه شهرداریها اشاره کرد و افزود: قرار نیست در یک جلسه معجزه شده و همه مشکلات مالی دستگاههای اجرایی و خدمات رسان حل و فصل شود.
وی درآمد پایین و نبود کارخانجات و صنایع بزرگ در استان را از عواملی دانست که بر مشکلات اعتباری دامن زده است و اضافه کرد: یکی از دلایل ماندگاری در روستا، ایجاد تولید و درآمد است که با کار خوب دولت با همکاری مجلش شورای اسلامی آغاز شده که پرداخت تسهیلات اشتغال پایدار از جمله این اقدامات است.
مرادنیا با اشاره به تنومند شدن بدنه شهرداریها به دلیل جذب زیاد نیرو، گفت: در حال حاضر همه هم و غم شهرداریها پرداخت حقوق کارکنان است که با درآمدهای فعلی این امکان وجود ندارد و بسیاری از شهرداری به کارکنان خود بدهکار هستند.
استاندار کردستان از رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور هم خواست ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار به ۲۴ شهر زیر ۵۰ هزار نفر جمعیت در این استان پرداخت شود تا بتوانند برخی طرحهای مهم خود را اجرایی کنند.
مرادنیا به عملی نشدن طرح پیاده راه فردوسی در شهر سنندج به دلیل نبود اعتبار نیز انتقاد کرد و یادآور شد: با اجرایی شدن این طرح بخش بسیار زیادی از مشکلات حوزه شهری سنندج مرتفع میشود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان هم گفت: سرانه برخورداری هر شهروند کردستانی از درآمد شهرداریها امسال به ۳۸۰ هزار تومان رسیده که بسیار پایینتر از سرانه در شهرداری دیگر استانهای کشور است.
شهرام ملکی اظهار داشت: بودجه مصوب شهرداریهای استان در سال ۹۶ حدود ۳۵۳ میلیارد تومان بود که سال گذشته به ۳۹۲ میلیارد تومان رسید و امسال ۴۴۵ میلیارد تومان مصوب شده است.
وی افزود: سرانه برخورداری شهروندان کردستانی از درآمد شهرداریها در سال ۹۶ حدود ۲۷۰ هزار تومان بود که پارسال ۳۲۰ هزار تومان شد و امسال قرار است ۳۸۰ هزار تومان باشد که در مقایسه با سرانه میلیونی استانهای همجوار، اختلاف فاحشی دارد.
در این نشست نمایندگان دهیاری، شهرداری و شوراهای اسلامی شهر و روستای استان مسائل و مشکلات خود را مطرح کردند.