پخش زنده
امروز: -
مدیر کل امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی گفت: در حال حاضر موجودی کالاهای کانتینری در بنادر کشور بالغ بر ۸۶ هزار TEU و موجودی کالاهای غیرکانتینری ۶.۹ میلیون تن است که ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تن آن کالاهای اساسی (غلات) است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از سازمان بنادر و دریانوردی، روانبخش بهزادیان در مورد میزان و حجم موجودی کالا در بنادر کشور، افزود: در حال حاضر موجودی کالاهای کانتینری در بنادر کشور بالغ بر ۸۶ هزار TEU (واحد در حمل و نقل کانتینر) و موجودی کالاهای غیرکانتینری ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار تن است که ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تن آن کالاهای اساسی (غلات) است.
وی ادامه داد: در میان کالاهای اساسی ذرت با ۹ میلیون و ۱۰۰ هزار تن بیشترین موجودی را در بنادر کشور دارا بوده که ۶ میلیون و ۱۰۰ هزار تن از آن در بندر امام خمینی (ره) دپو شده است و علاوه بر این طی روزهای اخیر حدود ۱۵ فروند شناور حامل کالاهای اساسی در حال تخلیه و ۲۵ فروند نیز در لنگرگاه منتظر نوبت تخلیه بوده اند که بیشترین سهم مربوطه به بندر امام خمینی با ۹ فروند شناور در حال تخلیه و ۱۶ فروند شناور منتظر نوبت است.
مدیرکل امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون حدود ۱۲ میلیون تن واردات کالای اساسی صورت گرفته که در مقایسه با سال گذشته تقریبا دو برابر شده است، گفت: علت اصلی افزایش زمان ماندگاری کالا در بنادر کشور مربوط به نقل و انتقالات ارزی است که با توجه به اعمال تحریمهای ظالمانه علیه کشورمان انجام مبادلات ارزی با مشکل مواجه و همین امر باعث طولانی شدن زمان ترخیص کالا شده است.
بهزادیان ادامه داد: علاوه بر این با توجه به لزوم صدور مجوزهای بهداشتی نظیر مجوز استاندارد و قرنطینه برای اغلب کالاهای اساسی و زمان بر بودن صدور این گونه مجوزها، عملا آمار موجودی کالا را با توجه به ازدیاد ورودی با افزایش مواجه کرده است.
به گفته وی علت دیگر مشکلات مربوط به حمل و نقل جادهای و ریلی است که خروج کالا از بنادر را با کندی مواجه کرده و در عین حال هزینه مناسب نگهداری کالا در بنادر نسبت به سرزمین اصلی نیز مزید بر علت است.