پخش زنده
امروز: -
یکی از محدودیتهای اصلی سلولدرمانی آسیبهای وارد بر عضله قلب (MI) است که استفاده بالینی از این روش درمانی را محدود ساخته، مرگ سلولهای پیوند شده در اثر استرس اکسیداتیو شدید است
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه رویان؛ شواهد متعددی اثرات مثبت اسیدهای چرب امگا ۳ از جمله ایکوساپنتانوئیک اسید (EPA) و دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) و آسکوربیک اسید (AA) را در بیماریهای قلبی عروقی، به خصوص نقش آنان در ترمیم فیبروز را تأیید کرده اند.
به منظور بررسی اثر اسیدهای چرب امگا ۳ مذکور و آسکوربیک اسید در حفاظت از سلولهای قلبی حاصل از تمایز سلولهای بنیادی جنینی و اثر ترمیمی آنها بر فیبروز، دکتر حسین بهاروند، دکتر ناصر اقدمی، پریسا شعبانی، زانیار قاضی زاده و همکارانشان در پژوهشگاه رویان، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، دانشگاه علوم پزشکی ارتش، دانشگاه تهران، دانشگاه علوم پزشکی ایران و دانشگاه علوم پزشکی تهران، پژوهشی را طراحی کردند که طی آن سلولهای تمایزیافته نخست در معرض اسیدهای چرب امگا ۳ و اسکوربیک اسید قرار گرفتند؛ سپس میزان مقاومت به استرس اکسیداتیو و قابلیت زنده مانی آنها بهوسیله تیمار با H۲O۲ سنجیده شد. نتایج این پژوهش که در مجله بین المللی BioFactors به چاپ رسیده است، نشان داد، تیمار با اسیدهای چرب امگا ۳ نام برده شده و اسکوربیک اسید علاوه بر افزایش بیان ژنهای قلبی، بیان ژنهای مقاومت به استرس اکسیداتیو مانند اکسیژنازها را افزایش میدهد. پیوند سلولهای تیمار شده به مدل آزمایشگاهی ضایعه قلبی در مقایسه با گروه کنترل، به شکل معنی داری فیبروز را کاهش داد.
نتایج این پژوهش نشان داد EPA، DHA و AA تیمار مناسبی برای سلولهای قلبی حاصل از تمایز سلولهای بنیادی پیش از پیوند بوده، کارایی و زندهمانی آنها را افزایش میدهد.