پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: انتقال چوبهای خشک از جنگل، ممنوع است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، آقایی امروز در جلسه مدیریت پایدار جنگل های هیرکانی که با حضور مدیران کل منابع طبیعی استان های شمالی در ساری برگزار شد افزود: این کار برای حفاظت از جنگلها انجام می شود تا از قاچاق چوب، جلوگیری شود.
رییس سازمان جنگلها و مراتع کشور با بیان اینکه ستاد هیرکانی در سازمان جنگل ها تشکیل شد گفت: تاکنون هشت هزار گونه گیاهی در جنگلهای کشور شناسایی شد که دوهزار و ۸۰۰گونه گیاهی مربوط به جنگلهای شمال است و برخی از این گونهها در بخش درختی و درخچه مثل سرخدار و شمشاد از گونههای منحصر به فرد محسوب میشوند.
آقایی با اشاره به اینکه از 40هزار هکتار شمشادستان های موجود در جنگل های هیرکانی، 35هزار هکتار خشک و نابود شده است، خاطر نشان کرد: مبارزه با آفت شب پره شمشماد سنگین و سخت بوده و تلاقی نسل به نسلش، امان شمشادها را بریده است.
وی با بیان اینکه براساس برنامه ششم، مکلف هستیم تا پایان سال جاری طرح جایگزین بهره برداری از جنگل ها عملیاتی شود، افزود: با دانشگاه های منابع طبیعی و کشاورزی ساری و گرگان بعنوان مشاور، قرارداد منعقد شد تا اقدامات کارشناسی برای جایگزینی طرح برداشت از جنگل ها را ارائه کنند.
آقایی در رابطه با حفاظت جنگل های شمال تصریح کرد: برگزاری مناقصه در حال انجام است و جنگلبانان و قرقبان های مورد تایید این مناقصه، بکارگیری خواهند شد.
معاون جنگل سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور هم با اشاره به اینکه حدود 307هزار هکتار از جنگل های هیرکانی که ۱۵درصد از مساحت این جنگلها را شامل می شود در یونسکو ثبت شد افزود: از مجموع دو میلیون و 70هزار هکتار جنگل هیرکانی/ 130هزار هکتار در داخل زون مرکزی و 177هزار هکتار نیز در زون سپهر حفاظتی واقع است.
وی درباره طرح مبارزه با آفات شب پره شمشاد گفت: طرح اجرایی ما در مبارزه با آفات شب پره، مورد تأیید سازمان فائو نیز قرار گرفته و امور جنگلها در حوزه رویش نیز بذر شمشاد را در آمل نگهداری می کند که هر زمان، کارشناسان گیاهپزشکی اجازه دادند، این بذر و نهال در رویشگاه کاشته میشود.