به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از لندن؛ رقابت های درون حزب حاکم محافظه کار انگلیس برای جانشینی "ترزا می" نخست وزیر و رهبر مستعفی این حزب، پس از هفته ها در حالی با انتخاب "بوریس جانسون" به پایان رسید که نخستین واکنش ها دموکراسی در این کشور را زیر سئوال برد و دور جدیدی از تنش ها را ایجاد کرد.
حزب حاکم محافظه کار که پس از حزب کارگر دومین حزب پر جمعیت این کشور است، حدود 160 هزار عضو دارد که نزدیک 139 هزار نفرشان در رای گیری شرکت کردند.
"بوریس جانسون" 92 هزار و 153 رای کسب کرد و "جرمی هانت" رقیب شکست خورده اش نتوانست بیشتر از 46 هزار و 656 رای بدست آورد.
گاردین نوشت: در مجموع "بوریس جانسون" با رای مسقیم چهار هزارم جمعیت انگلیس به نخست وزیری رسید یعنی 99 و 86 درصد جمعیت انگلیس در انتخاب نخست وزیر این کشور نقشی نداشتند.
همین موضوع موجب شده دموکراسی غربی به چالش کشیده شود. منتقدان ازجمله از حزب کارگر و فعالان سیاسی و حقوق بشر می گویند این چه دموکراسی است که 92 هزار نفر سرنوشت حدود 67 میلیون جمعیت انگلیس را تعیین می کنند.
آنان معتقدند نخست وزیر این کشور باید با رای اکثریت مردم نه شماری از اعضای یک حزب انتخاب شود.
در حالیکه برخی افراد جامعه در انگلیس انتظار داشتند با انتخاب نخست وزیر جدید این کشور تنش های داخلی دستکم برای مدتی کمتر شود، علاوه بر حامیان دموکراسی واکنش های تند احزاب و شماری از سیاستمداران نسبت به "بوریس جانسون" و رویکردهایش به ویژه بر سر برگزیت و خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا از دور جدید کشمکش ها در این کشور حکایت دارد.
"اندی مک دانلد" نماینده برجسته حزب کارگر در مجلس عوام انگلیس، "بوریس جانسون" را فردی خطرناک آسیب زا و ناکارآمد دانست که قابل اعتماد نیست و مردم کاملا حق دارند نگران آینده شان باشند.
"انا سوبری" نماینده پارلمان انگلیس هم از رویکردهای جانسون به ویژه درباره خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا انتقاد کرد.
کارشناسان معتقدند خروج بدون توافق انگلیس از اتحادیه اروپا خسارت بارترین گزینه برای این کشور است.
"بوریس جانسون" که از هواداران سرسخت خروج انگلیس از اتحادیه اروپا است، در نخسین سخنرانی بر موضعی که بارها بر آن تاکید کرده، پافشاری و اعلام کرد: در صورت به توافق نرسیدن با اتحادیه اروپا بدون توافق این اتحادیه را ترک خواهد کرد، مهلت تمدید شده اتحادیه اروپا برای جدایی انگلیس از این اتحادیه نهم آبان یعنی حدود سه ماه دیگر به پایان می رسد.
همزمان با تاکید "بوریس جانسون" برای جدایی از اتحادیه اروپا حتی بدون توافق ، حزب لیبرال دموکرات چهارمین حزب بزرگ انگلیس با این رویکرد مخالفت می کند و "جو سوینسون" رهبر جدید این حزب به صراحت اعلام کرده است: بهترین وضعیت برای آینده انگلیس تداوم عضویت در اتحادیه اروپاست و به همین علت همه تلاش خود را برای توقف برگزیت به کار خواهد بست.
در این حال رهبر نمایندگان حزب ملی اسکاتلند هم از موضع ضد اتحادیه اروپای "بوریس جانسون" انتقاد کرد و گفت : پارلمان انگلیس هفته گذشته با پنجاه رای بیشتر به توقف نظر "بوریس جانسون" مبنی بر خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا رای دادند و حتی در درون حزب حاکم محافظه کار هم شماری از وزیران و معاونان وزیر اعلام کردند همزمان با نخست وزیری "بوریس جانسون" از مقام خود کناره گیری خواهند کرد و نخست وزیر جدید انگلیس پیش از رسیدن به ساختمان نخست وزیری حتی در درون حزبش با انبوهی از مخالفت ها روبروست.
در این میان مردم هم اولویت های خود را تعقیب می کنند یک شهروند انگلیسی درباره مهمترین انتظارش از نخست وزیر جدید می گوید : رسیدگی به مشکلات اقتصادی ، ساماندهی برگزیت ، برطرف کردن مشکلات سازمان ملی بهداشت و درمان انگلیس موسوم به ان.اچ.اس و تامین امنیت ازجمله مهمترین خواسته های اوست.
شهروند دیگر توقف سیاست ریاضت اقتصادی را که اجرای آن سال هاست که مردم را با مشکلات عدیده اقتصادی روبرو کرده ، مهمترین خواسته خود از نخست وزیر جدید دانست.
میراث "ترزا می" ، رهبر مستعفی حزب حاکم محافظه کار و نخست وزیری که به پایان دوران صدارت رسیده برای نخست وزیر جدید فهرستی بلند در بر دارد .
خروج انگلیس از اتحادیه اروپا ، بدهی های کلان این کشور ، رشد اندک اقتصادی و اختلافات فراوان در جامعه ، افزایش بی سابقه نا امنی و جرم و جنایت فقط بخشی از آنهاست و "بوریس جانسون" برای دست یابی به وعده ها و اهدافش راه پر فراز و نشیب و ناهمواری پیش رو دارد و با موانع بزرگی مواجه است.