پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل آبفای منطقه ۳ تهران: ۲۵۴ کیلومتر از شبکه انتقال آب منطقه ۲۲ شهر تهران فرسوده است که برای تعویض آن نیازمند تأمین مالی و دریافت مجوز از شهرداری هستیم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، فرید ظهیری در مراسم بازدید برخی از اعضای شورای شهر از طرح منطقه ۲۲ با بیان اینکه جمعیت منطقه ۲۲ از ۲۳۵ هزار نفر در سال جاری به ۴۳۶ هزار نفر تا سال ۱۴۰۰ خواهد رسید ادامه داد: ما برای تأمین آب شرب این جمعیت در سال ۱۴۰۰ با کسری مخزن ۷۱۵ لیتر بر ثانیه مواجه هستیم.
مدیرعامل آبفای منطقه ۳ با اشاره به اینکه امسال باید ۱۰۴ میلیارد تومان پروژه در منطقه ۲۲ اجرا شود گفت: تاکنون فقط ۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرحهای آبرسانی در این منطقه اختصاص یافته است.
ظهیری با بیان اینکه به ازای تأمین آب برای هر مشترک ۱۰ میلیون تومان هزینه صرف میشود ادامه داد: ما فقط نیمی از این اعتبار را میتوانیم تأمین کنیم که ریشه این مشکل اقتصاد آب و هزینههای کم دریافتی از مشترکین است.
وی افزود: ما در بخش مدیریت تقاضا و مصرف اقدام به اطلاع رسانی جدی و نصب ۳۲ دستگاه شیرهای فشارشکن تا افق طرح خواهیم کرد.
مجید فراهانی عضو شورای شهر در این مراسم بازدید، با تأکید بر ضرورت به پایان رساندن طرحهای آبرسانی گفت: منطقه ۲۲ با توجه به رشد سریع جمعیت و دو برابر شدن آن تا دو سال آینده دارای وضعیت بحرانی است بنابراین باید در به سرانجام رساندن طرحهای آبفا تمام توان را به کار گرفت.
وی با بیان اینکه جمعیت این منطقه به ۵۰۰ هزار نفر هم خواهد رسید افزود: در حال حاضر از ۵۰۰ هزار واحد آپارتمان خالی در سطح شهر تهران ۳۵۰ هزار واحد در منطقه ۲۲ قرار دارد.
فراهانی گفت: با توجه به اینکه رشد جمعیت در منطقه ۲۲ در حال انجام است، اما ظرفیت آبرسانی دو برابر نخواهد شد که به مدار آمدن تصفیه خانه ششم از اهمیت بالایی برخوردار است.
عادل ساعدی مجری طرح تصفیه خانه ششم تهران با بیان اینکه ۶۰ سال از عمر سامانه انتقال آب تهران از سد امیرکبیر میگذرد گفت: هر لحظه امکان بروز حادثه در این شبکه وجود دارد که در صورت این رخداد آب شرب دو و نیم تا سه میلیون نفر قطع خواهد شد.
وی با بیان اینکه تونل انتقال آب از سد تنظیمی به تصفیه خانه ششم تهران از امنیت و ایمنی بالایی در پدافند غیرعامل برخوردار است افزود: ظرفیت انتقال آب از سد امیر کبیر معادل ۳۴۰ میلیون متر مکعب بر ثانیه و از سد طالقان ۱۲۰ میلیون متر مکعب است که به دلیل نبود ظرفیت کافی از سامانههای موجود، انتقال آب ۱۲۰ میلیون متر مکعب آب انتقال نمییابد.
مجری طرح تصفیه خانه شماره ششم تهران با اشاره به اینکه انتقال نیافتن این ۱۲۰ میلیون متر مکعب آب به معنای فشار مضاعف بر سفرههای آب زیرزمینی تهران است ادامه داد: این موضوع به خصوص در جنوب تهران شدت بیشتری دارد که این رویه سبب افزایش نیترات در آب و فرو نشست زمین خواهد شد.
ساعدی انتقال آب از سد امیر کبیر و طالقان را به کمک تونل انتقال آب سبب حفظ سفرههای آب زیر زمینی دانست و گفت: با تکمیل رینگ قمر بنی هاشم، میتوانیم آب سد کرج و طالقان را تا شهر پرند انتقال دهیم همچنین تکمیل تصفیه خانه ششم تهران یک سوم شهر تهران را از آب شرب پایدار و با کیفیت برخوردار میکند.