پخش زنده
امروز: -
افریقا سالانه حدود ۵۰۰ میلیارد دلار از تجارت جهانی را به خود اختصاص داده است که سهم ایران از این تجارت پایین است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداو سیما؛ محمدرضا مودودی امروز در همایش تجارت با آفریقا در جمع خبرنگاران گفت: قاره آفریقا حدود ۷ درصد جغرافیای جهان و ۱۷ درصد جمعیت جهان را در اختیار دارد. این قاره از حدود ۲۰ هزار میلیارد دلار تجارت جهانی، سالانه حدود ۵۰۰ میلیارد دلار را به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: سهم تجارت ما در افریقا کمتر از ۶۰۰ میلیون دلار است در کنار تحریمها، اصلیترین عوامل تاثیرگذار در پایین بودن تجارت میان ایران و افریقا مشکلات بانکی و مسائل زیرساختی همچون خطوط کشتیرانی و حمل و نقل است.
سرپرست سازمان توسعه تجارت با اشاره به تبادلات تجاری خاص کشورهای آفریقایی با یکدیگر، ادامه داد: این تبادلات و پیمانها باعث شده ایران به عنوان کشوری که عضو بسیاری از این پیمانهای اقتصادی نیست، برای صادرات خود به کشورهای آفریقایی مجبور به دادن تعرفههای بالاتر شود و باعث افزایش هزینهها میشود که امیدواریم این مسائل نیز در آینده با انجام مذاکرات لازم حل شود.
مودودی تصریح کرد: در صورت برطرف شدن مشکلات فعلی میتوان انتظار داشت ایران با توجه به مزیت نسبی که در تولید کالاهای مشتقات نفتی، صنایع پلیمر، محصولات کشاورزی و صنایع غذایی دارد، در بازار آفریقا حضور پرقدرت تری داشته باشد.
وی درباره چگونگی بازاریابی ایران در کشورهای آفریقایی، بیان کرد: برای ما ظرفیت کشورهای شرق آفریقا همچون کنیا، سودان، نیجریه و الجزایر اهمیت بالایی دارد و با وجود نبود رابطه کامل سیاسی با مصر به این بازار نیز فکر میکنیم.
وی تاکید کرد: ما پیش از این در آفریقای جنوبی و کنیا رایزن بازرگانی داشتیم و در حال حاضر نیز برنامه ریزیهایی برای فرستادن این رایزنها و همچنین ورود آنها به کشورهایی همچون الجزایر و نیجریه آغاز شده که هر چند تحریمها محدودیتهایی در این حوزه به وجود آورده، اما امیدواریم با حضور آنها راه باز شود.
سرپرست سازمان توسعه تجارت گفت: تحریمها تاثیری در صادرات کالا نداشته و سال گذشته ۶۰۰-۷۰۰ میلیون دلار صادرات داشتیم که هیچ تغییری در کاهش صادرات صورت نگرفته است، اما با توجه به ظرفیتهای موجود باید حضور پر رنگی در کشورهای همسایه داشته باشیم.
قاره افریقا فرصت های خوبی برای سرمایه گذاری دارد
افریقا ظرفیتهای خوبی برای سرمایه گذاری دارد و میتوانیم از این فرصت بخوبی استفاده کنیم
محمدرضا مودودی در همایش تجارت با شرق افریقا با اشاره به اینکه این قاره فرصتهای زیادی دارد که هنوز از ان استفاده نشده است، افزود: افریقا برای کشور ما سکوی پرتاب است و با توجه به تحریمها ما میتوانیم از ظرفیتهای کشورهای افریقایی در حوزههای سرمایه گذاری، خدمات فنی مهندسی و... استفاده کنیم.
مودودی افزود: کشور چین از ظرفیتهای قاره سیاه آگاه است و سهمش از بازارهای افریقایی ۱۶ درصد است
و این درحالیست که در مجموع سهم کشورهای اسیایی از بازار افریقا ۲۵ درصد است.
وی بیان کرد: کشور ما ظرفیت سرمایه گذاری خارجی را دارد و میتوانیم نقش خود را به عنوان کشوری که سهم بزرگی از این بازار دارد، ایفا کنیم.
سرپرست سازمان توسعه و تجارت گفت: امروزه اگر بخواهیم بازارهای صادراتی را از دست ندهیم باید حضور پر رنگی در این بازارها داشته باشیم، اما متاسفانه بدلیل عدم وجود شرکتهای قدرتمند صادراتی در کشور نتوانستیم از این بازار استفاده کنیم.
وی بیان کرد: برای اینده تجارت ایران باید بتوانیم سرمایه گذاران قدرتمندی داشته باشیم و استعدادها را به فعلیت برسانیم.
وی افزود: ما کمتر از ۱۳۰ قلم کالای صادراتی داریم و حدود ۸۰ شرکت به میزان ۳۰ میلیارد دلار صادرات میکنند که بسیار کم است.
صادرات ماهانه یک کشتی محصول ایرانی به شرق افریقا
دبیرهمایش ایران و افریقا گفت: از 20 مرداد، ماهانه یک کشتی با ظرفیت بالای کالای ایرانی به شرق افریقا اعزام می شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداو سیما؛ احسان قمری در حاشیه همایش ایران و افریقا با اشاره به اینکه در راستای توسعه روابط تجاری ایران با کشورهای افریقایی ،سازمان توسعه تجارت برنامه هایی را در دست اجرا دارد، گفت: کشورهای افریقایی بازار مستعدی برای محصولات و تولیدات ایرانی خواهد بود و این بازار می تواند یکی از راهکارهای توسعه صادرات غیر نفتی به کشورهای افریقایی باشد.
وی ادامه داد: این همایش با تاکید بر حمل و نقل، روش های جابه جایی ارز حاصل از صادرات ، روش های بازاریابی و فروش محصولات و آشنای با نیازمندی های شرق آفریقا برگزار شده است .
وی تصریح کرد: به درخواست صادرکنندگان به دلیل بالا بودن هزینه حمل و نقل ،کشتیرانی حمل و نقل را برعهده خواهد داشت و در این شرایط ما نیاز به صادرات به کشورهای افریقایی داریم.