کشاورزان کلزا کار مزارع خود را علیه آفت سِنَک سم پاشی کنند
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان از افزایش جمعیت آفت سِنَک در مزارع کلزای استان به دلیل کاهش بارندگی در اردیبهشت ماه امسال خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، نوربخش حاتمی اظهار داشت: آفت سِنَک آفت بومی کشور ایران است که سالهای
گذشته هم وجود داشته و ظهور و بروز آن ربطی به نوع بذر و واردات آن ندارد، اما به دلیل کاهش بارندگی در اردیبهشت ماه امسال، جمعیت آن به نحو چشمگیری افزایش یافته است.
وی افزود: کنترل این آفت به دلیل گستردگی حجم ساقه و برگ گیاه کلزا و همچنین دشواری در رساندن سم به نزدیکی سطح خاک، کشاورزان کلزا کار را با مشکل مواجه میکند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اظهار داشت: این آفت پس از برداشت کلزا برای ادامه حیات، خود را به مزارع همجوار از جمله مزارع آفتابگردان، ذرت، برنج، گوجه فرنگی و حتی باغها رسانده و با استفاده از روغن، برگ، ساقه و میوه گیاهان و درختان در شرایط مطلوب رطوبتی خسارات جبران ناپذیری به محصولات این مزارع وارد میکند.
حاتمی به کشاورزان و کلزاکاران توصیه کرد: برای کنترل جمعیت این آفت پس از برداشت محصول با استفاده از ترکیب یک لیتر سم «دورسپان» و نیم لیتر سم «سایپرمترین»، مزارع کلزا، سیب زمینی، آفتابگردان، ذرت و برنج خود را به موقع سم پاشی و پس از آن اقدام به شخم زنی عمیق کنند.
وی تصریح کرد: کشاورزان برای سمپاشی مزارع گوجه فرنگی آلوده به این آفت نیز از یک لیتر در هکتار سم «مالاتیون» استفاده کرده و محصولات خود را در برابر این آفت مقاوم کنند.