هفتم اکتبر سال 2001 و پس از حملات 11 سپتامبر همان سال شبکه تروريستي القاعده به برج هاي دوقلو در نيويورک، جرج بوش رئيس جمهور وقت امريکا با تشکيل ائتلافي از کشورهاي غربي عضو ناتو، فرمان حمله به افغانستان را با هدف نابودي طالبان و القاعده صادر کرد.
هر چند حکومت طالبان به سرعت سرنگون شد اما جنگ هيچگاه به پايان نرسيد و طي اين مدت دهها هزار غير نظامي جان خود را از دست دادند. هر چند پس از 13 سال جنگ مداوم، دولت وقت اوباما در دسامبر 2014 اعلام کرد که به عمليات نظامي در افغانستان پايان مي دهد و مسووليت هاي امنيتي را به کابل مي سپارد اما در عمل حدود 19 هزار نظامي خارجي از جمله 14 هزار نظامي امريکايي در افغانستان به بهانه مبارزه با تروريسم باقي ماندند.
اکنون 18 سال از لشکرکشي امريکا به افغانستان گذشته، تحولات ميداني حاکي از اين است که طالبان بار ديگر بيش از نيمي از خاک اين کشور را تحت کنترل درآورده و دولت ترامپ بدون هماهنگي با کابل وارد مذاکره با اين گروه شده است.
از اين گذشته گروه تروريستي داعش نيز در افغانستان فعال شده است . منابع اطلاعاتي چندين کشور از جمله پاکستان و روسيه گزارش داده اند که امريکا اعضاي داعش را از عراق و سوريه به افغانستان منتقل کرده است. اين اقدام امريکا روشن مي کند که چرا امريکا با گذشت 18 سال از لشکر کشي به افغانستان استفاده از انواع سلاح هاي ممنوعه چون بمب مادر، نتوانسته است به پيروزي دست يابد. واقعيت اينجاست که امريکا در اين کشور به دنبال نابودي کامل گروههاي تروريستي نبوده و نيست و از اين گروهها براي کنترل رقبايي چون چين و روسيه يا نزديک کردن پاکستان به خود استفاده مي کند. و الا چگونه ممکن است با حضور هفتاد هزار نظامي خارجي و ارتش افغانستان و نيروهاي جهادي طرفدار دولت کابل، حدود 60 هزار طالبان همچنان بتواند 18 سال جنگ را اداره کنند و اکنون 60 درصد خاک افغانستان را تحت کنترل خود در آورند؟ اقدام امريکا به انتقال داعش از عراق و سوريه به افغانستان براي نفوذ دادن آنها به آسياي ميانه و تضعيف چين و روسيه نمونه آشکاري براي اثبات اين ادعاست که امريکا در مبارزه با تروريسم جدي نيست.
اينکه ترامپ مي گويد اگر مي خواستم در جنگ برنده شوم بايد ده ميليون نفراز مردم افغانستان را مي کشتم و اين کشور را ظرف ده روز از کره زمين محو مي کردم توهين به همه مردم افغانستان و سرپوش بر تضاد در عمل و گفتار دولت امريکا در مبارزه با تروريسم است.
ملت افغانستان تروريست نيستند که دولت ترامپ براي نابودي تروريسم کشورشان را از کره زمين محو کند و براي سرپوش گذاشتن بر همکاري امريکا با گروههاي تروريستي شرط برنده شدن در جنگ را کشتن ده ميليون نفر بداند.
اين ديدگاه ترامپ آشکار مي کند که تنها راه وچاره ملت افغانستان براي پيروزي عليه تروريسم و برقراري ثبات و امنيت در کشورشان، اخراج نظاميان امريکايي از کشورشان و لغو توافق هاي امنيتي با واشنگتن و تکيه بر نيروهاي داخلي داخل براي برقراري ثبات و امنيت است وگرنه تکيه بر بيگانه اي چون امريکا که اهداف سلطه جويانه در منطقه دنبال مي کند چيزي جز تداوم ناامني وقرباني شدن مردم افغانستان در پي نخواهد داشت.
دولت امريکا براي عراق و سوريه نيز چنين برنامه اي داشت اما تکيه دولت هاي اين دو کشور به نيروهاي مردمي و داخلي بود که طرح هاي امريکا را با شکست روبرو کرد.