نامطلوب بودن کیفیت آرد در یاسوج
کیفیت آرد واحد های نانوایی در یاسوج مطلوب نیست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، مدیرکل صنعت معدن و تجارت این استان در جلسه ی کمیسیون نظارت بر اصناف که با هدف بررسی کیفیت پخت نان برگزار شد از ممنوعیت صدور پروانه های جدید برای ایجاد واحد ها تا اصلاح امور مربوط به واحد های خبازی خبر داد و گفت: باید با اتخاذ ساز و کارهای جدید به بالا بردن کیفیت نان اقدام کرد.
داریوش دیودیده با ابراز نگرانی از وضعیت کیفیت پایین نان افزود: باید با اصلاح نظام پخت در قالب تغییر نوع برخی نان ها، توزیع مناسب آرد، گسترش برنامه های آموزشی برای کادر این واحد ها و تامین آرد با کیفیت به سلامت مصرف کننده ها بیشتر اهمیت داد.
وی گفت: گزارش هایی مبنی بر وجود رطوبت بالا در آرد تولیدی و استفاده از آرد شیرینی پزی ها در برخی نانواییها برای تولید نان بربری و سبوس دار به دبیر خانه اتحادیه ی مربوطه ارائه شده که در اولین فرصت نظارتها تشدید میشود.
مدیر کل سازمان صنعت معدن و تجارت اضافه کرد: با وجود اصلاح قیمتها متاسفانه تغییری در کیفیت نان ملاحظه نشده است.
رئیس اتحادیه ی نانوایی دارها نیز از آنچه کمبود واحد های تولیدی آرد مینامید ابراز گلایه کرد و گفت:متاسفانه فرصت رقابت برای تولید آرد با کیفیت در استان وجود ندارد.
رحمانی افزود: 273واحد نانوایی در مرکز استان فعال است که تولید نان باکیفیت در این واحد ها به ویژه نانوایی های لواش دیده نمی شود.
وی همچنین به ضرورت تامین آرد دولتی برای واحد های مرکز شهر یاسوج اشاره کرد و گفت: برخی از این واحد ها روزانه هشت کیسه آرد دریافت میکنند و این در حالی است که باید آرد مورد نیاز خود را با قیمت بیشتر از بازار آزاد تامین کنند.
رحمانی خواستار حذف واحدهای نانوایی لواش شد و افزود :مصرف این نوع نان علاوه بر اینکه سلامتی مردم را تهدید میکند و فرصت سوءاستفاده برای کم فروشی را نیز ایجاد میکند.
وی شایعه ی ورود آرد از پاکستان را تکذیب کرد.
در این جلسه همچنین موضوع پوشاک دانش آموزی بررسی و مقرر شد اتحادیه ی خیاطان واحد های همکار را برای جلوگیری از سوءاستفاده و افزایش بی رویه قیمت معرفی کنند.
دیودیده مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان در این باره گفت: ظاهرا موضوع اختصاص درصدی از نرخ لباس دانش آموزی که با هدف یکسان سازی پوشش دانش آموزان مورد تاکید است به آموزش و پروش مطرح شد که کمسیون تعیین نرخ با این موضوع مخالفت کرده است و آن را تخلف دانست.
ملک حسینی معاون فرهنگی و پرورشی آموزش و پروش از ایجاد سامانه نظارت بر تهیه و توزیع پوشاک مدرسه برای اولیای دانش آموزان، تولیدی ها و مدیران مدارس برای تعیین نوع، رنگ و دوخت لباس خبر داد.
دیودیده مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اجبار والدین به پرداخت سهمی مشخص به بهانه ی حق مدرسه برای تامین لباس را فاقد وجاهت قانونی دانست.
در این جلسه حجت الاسلام ادیبان معاون دادستان مرکز استان گفت : نظارت بر چگونگی عرضه ی لباس مدارس آغاز میشود.
در این جلسه مقرر شد فردا با حضور نمایندگانی از اصناف، سازمان صنعت معدن و تجارت، سازمان دانش آموزی و سایر دستگاهها ی ذی ربط برای تعیین قیمت نهایی لباس مدارس نشستی برگزار شود.
این جلسه با حاشیه هایی همراه بود و نماینده ی صنف خیاطان از آنچه زد وبند میان مدیران مدارس، سازمان دانش آموزی با برخی خیاطان بدون مجوز می نامید گلایه کرد و آن را سوء استفاده از موقعیت، غیر قانونی و اجحاف در حق این صنف دانست .
مرزوقی از تصمیم سازمان دانش آموزی برای تخصیص بخشی از مبلغ تمام شده لباس مدارس به این سازمان را مصداقی از زورگویی دانست و گفت: مدیران برخی از مدارس پارسال با زدو بند با تعدادی از خیاطان در قبال دریافت پول در تامین لباس مدارس به صنف خیاطان ظلم کردند.
وی به نشانه ی اعتراض جلسه را ترک کرد .