آفتاب خدمت گروههای جهادی، فردا روشن است/گزارش مکتوب
نسیم خدمت گروه های جهادی در خراسان رضوی بر طوفان بلاهای طبیعی، فقر و محرومیت غلبه کرده است.
روزی که بغض ابرها ترکید، سیل به گلستان پیرمرد کلاتی شبیخون زد، پیرمرد آه سردی کشید و نوروز را به چالش اشک های جاری از
چشمانش دعوت کرد.
چوب و سنگ هایی که روزگاری در معماری خانه اش هنرنمایی می کردند حالا بر روی موج های رقصان سیل، قطعه موسیقی غم انگیزی را برای پیرمرد روستایی می نواختند.
چادرهای هلال احمر و کنسروهای اهدایی هموطنان در روزهای بعد از سیل مرهمی بود بر زخم شادی های به یغما رفته او، اما شب ها که کنار غزل های رویاهایش می خوابید می دانست که آسمانی که سقف خانه اش را گرفت برایش سقف نمی شود.
هق هق آرام آرام پیرمرد سکوت کوه های هزار مسجد را می خراشید و غافل بود از اینکه رو به تابستان دارد فصلی که روزهایش بلند و شب هایش کوتاه است!
همه جای ایران سرای من است
نوروز، زمانی که صحرا لاله گون بود، باران تنها بهانه ای برای دیده نشدن اشک های پیرمرد کلاتی نبود، گلستان، لرستان و خوزستان
هم زخمی از بی رحمی سیل بر تن داشتند و همان هنگام بود که مردان جهادی خراسان رضوی به پا خاستند.
رئیس بسیج سازندگی خراسان رضوی می گوید: وقتی سیل استان های کشور را درگیر تلفات و خسارت کرد، بسیج کشور طرح "جهاد همبستگی"، را برای یاری رساندن به هموطنان سیل زده آغاز کرد، طرحی که خراسان رضوی را معین استان گلستان و عهده دار ساخت 550 واحد مسکونی در این استان کرد.
جهادگران بسیجی که روزگاری با شعار "ما فرستادگان رضاییم از مشهد عازم جبهه هاییم" به جبهه های نبرد می شتافتند حالا در چهل سالگی انقلاب عازم گلستانی شدند که حال و روزش با ظاهر نامش فاصله گرفته بود، پزشکان خراسانی اولین گروه از پزشکان کشور بودند که با چندین محموله دارو در گلستان مستقر شدند. طلبه ها، مهندسان، دانشجویان و دهها گروه جهادی دیگر نیز از خراسان رضوی عازم گلستان شدند.
محمد روحانی ادامه می دهد: عزم جهادی این شیرمردان رفیق راه بود که در کمتر از سه ماه 50 منزل در روستاهای بی بی شیروان، قوچ مراد و سر پل گلستان بازسازی و تحویل صاحبانش شد، 130 واحد در حال ساخت است و 300 واحد برای مرمت و یا ساخت شناسایی شده است.
چشمانی که به واقعیت باز شد
مدیر موسسه فرهنگی، پژوهشی و تبلیغی راه سعادت که تا کنون با 350 طلبه و نیروی بسیجی در شش مرحله عازم آق قلا شده است،
می گوید: تعمیر منازل سیل زدگان و ساخت واحد مسکونی تنها یکی از دهها فعالیت گروه های جهادی در این منطقه بود.
محسن سروی ادامه می دهد: گروه جهادی راه سعادت با برگزاری 100 برنامه شاد و جذاب کودکانه، 20 محفل قرآنی، پخت و توزیع 30 هزار پرس غذای گرم و توزیع شیرینی و شربت به التیام دردهای سیل زدگان اهتمام ورزید.
به گفته سروی گروه راه سعادت با راه اندازی دو موکب و برگزاری کلاس های تقویت بنیه علمی در رشته های ریاضی، زبان انگلیسی، فیزیک، شیمی، زیست شناسی، حسابان، ادبیات فارسی و منطق و برپایی جلسات پرسش و پاسخ با موضوع های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در کنار مردم و بویژه دانش آموزان قرار گرفت.
یکی از اهالی مناطق سیل زده در نامه ای به گروه راه سعادت نوشته است: "وقتی سیل آمد تازه چشمان مان به خیلی از واقعیت ها باز شد، تازه فهمیدیم که ترکمن تنها نیست ..."
طعم شیرین محرومیت زدایی و کمک رسانی
شهرهای خراسان رضوی نیز از گزند سیل در امان نماندند و خسارت سیل
در مناطقی چون روداب سبزوار، کلات و بردسکن به محرومیت قدیمی مردم افزوده شد.
مدیر روابط عمومی سپاه امام رضا می گوید: ۱۵ هزار و ۲۰۰ جهادگر مرد و 8 هزار و 500 جهادگر زن در قالب ۱۱۵۰ گروه جهادی و شناسنامه دار در استان فعالیت می کنند که از این تعداد 136 گروه جهادی به شهرستانهای مختلف استان اعزام شده اند تا در کنار هموطنان مناطق محروم، سیل زدگان و آسیب دیدگان از بلایای طبیعی باشند.
سرهنگ حقدادیان می افزاید: دانشجویان جهادی استان با ایجاد قرارگاه جهادگران رضویون با ظرفیت 20 هزار نفر روز به کمک آسیب دیگان سیل در روداب سبزوار شتافته اند و در نوروز و تابستان امسال 70 منزل را ساخته و یا مرمت کرده اند. در این اردوهای جهادی قرار است ۱۰۰ خانه که در بارندگیهای شدید فروردین ماه در روداب آسیب دیده اند، از نو ساخته و تحویل مردم شود.
حقدادیان اضافه می کند: گروههای طلاب راهی کلات شده اند جایی که بیشترین خسارت های سیل در آنجا رخ داده است و بسیج جامعه پزشکان در قالب طرح شهید رهنمون برای معاینه و ارائه داروی رایگان در 28 شهرستان و 12 ناحیه بسیج در مشهد و حاشیه این شهر مستقر شده اند، جهادگرانی که پارسال 55 هزار نفر را در استان معاینه کردند.
او ادامه می دهد: هنرمندان بسیجی، اصحاب رسانه و عکاسان حرفه ای هم عازم مناطق محروم شده اند تا محرومیت مردم و خدمات گروههای جهادی را به تصویر بکشند و کارمندان نیز در مساجد مناطق محروم و حاشیه شهر مشهد میز خدمت راه اندازی کرده اند تا مسئولان در قالب این طرح به مشکلات مردم رسیدگی کنند و مردم نیز خدمات مشاوره ای دریافت کنند.
به گفته حقدادیان اردوهای جهادی دانش آموزی هم 10 روزه برگزار می شود و دانش آموزان جهادی استان پارسال 380 مدرسه را بازسازی، مرمت و بهسازی کردند.
آستین همت برای احیاء قنات ها
با معاون محرومیت زدایی آستان قدس رضوی هم کلام می شوم. او می گوید: فعالیت مردان جهادی خراسان رضوی محدود به شرایط
بحران نیست، به همت جهادگران در یک سال و نیم اخیر 93 رشته قنات در 23 شهر استان احیا شده که با احیاء این قنات ها 580 لیتر بر ثانیه دبی آب قنات ها افزایش یافته و 2 هزار و 622 هکتار سطح زیر کشت محصولات کشاورزی افزایش یافته است.
حامد صادقی خبر خوشی نیز دارد. او می گوید: احیاء 100 رشته قنات با اولویت قنات های آسیب دیده از سیل هم در دستور کار قرار گرفته است.
فعالیت های آبخیزداری هم از دیگر طرح های اردوهای جهادی بسیجیان استان است. به گفته سرهنگ روحانی رئیس بسیج سازندگی خراسان رضوی در 102 روستا مردم پای کار آمده اند و 45 طرح آبخیزداری نظیر: بندهای خاکی، بندهای سنگی و ملاتی، سکوبندی، تراس بندی، نهال کاری، بذرکاری و کپه کاری به بار نشسته است. دولت برای اجرای این طرح ها 25 میلیارد تومان کمک کرده است و مردم 600 میلیون تومان اهدا کرده اند و پایگاه های بسیج روستا هم به صورت محله محور آستین بالا زده اند.
مدرسه صبح امید
مهندس آتون یکی از مردان جهادی استان است. او که مدیریت مرکز
هدایت و حرکت اردوهای جهادی خراسان رضوی را بر عهده دارد می گوید: 14 شهریور پارسال خانم معلمی از روستای خادم آباد مشهد به سراغ بچه ها آمد و از نداشتن دبیرستان دخترانه در این روستا گفت. دختران این روستا برای ادامه تحصیل در مقطع دبیرستان ناچار به طی 15 کیلومتر راه برای رسیدن به نزدیکترین دبیرستان در بخش رضویه مشهد بودند. گروههای جهادی وارد روستا شدند. در بخشی از روستا چندین انباری را یافتند که حتی امکانات آب، برق و گاز نداشت و سقف آنجا خراب شده بود. آتون حرفهایش را خلاصه می کند. اول مهر معلم مدرسه در مراسم گشایش این مدرسه گریه می کرد. پرسیدند: "چه شده است؟" گفت: "وقتی برای ساخت مدرسه دست به دامان اداره آموزش و پرورش شدم تنها 300 هزار تومان کمک دریافت کردم. آن موقع اصلا فکر نمی کردم دختران روستا اول مهر در دبیرستان روستای خودشان درس بخوانند مدرسه ای که حالا مجهز به سیستم گرمایشی و سرمایشی هم شده بود."
دبیرستان دخترانه خادم آباد در کوتاهترین زمان ممکن ساخته شد چون حدود بیست نفر آنجا روزانه کار کردند آنها از مردم روستا هم بیست گرفتند". این مدرسه "صبح امید" نام گرفت...
فردا روشن است
به کلات برمی گردیم. جهادگران برای پیرمرد کلاتی خانه ای ساخته اند که صبح ها خورشید هزار مسجد از پنجره اش قد فراز می کند.
نسیم با بوی مهربانی مردان جهادی استان، کوچه ها را پر کرده است.
هنوز تابستان به نیمه راه نرسیده است، شب کوتاه است و با تابیدن آفتاب خدمت گروه های جهادی، فردا روشن است.
0002
نویسنده: هادی بهجتی فرد