به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از شینهوا، کارشناسان مسائل اقتصادی و مالی می گویند با وجود ادامه تنش تجاری میان آمریکا و چین و افزایش متقابل و تنبیهی تعرفه های گمرکی بر کالاها و محصولاتی وارداتی از یکدیگر، اقتصاد چین به رشد خود ادامه می دهد.
خالد زبیدی اقتصاددان اعلام کرد چین صادر کننده بزرگی است و روابط خیلی خوبی با کشورهای آمریکای لاتین و حوزه کارائیب دارد. همین امتیاز به چین امکان می دهد بر تاثیر منفی اقدامات آمریکا علیه اقتصادش فائق آید.
بر اساس آمار و ارقام رسمی دفتر ملی آمار چین منتشر کرده است اقتصاد چین در شش ماهه نخست امسال در مقیاس سالانه، یعنی نسبت به همین مقطع زمانی در سال گذشته، شش و سه دهم درصد، رشد داشته است. چین با این میزان رشد اقتصادی در مجموع، 45 هزار و 90 میلیارد یوان معادل شش هزار و 560 میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی داشته است. این تولید ناخالص داخلی با هدفی که دولت چین برای رشد اقتصادی برای امسال در نظر گرفته است یعنی شش تا شش و نیم درصد مطابقت دارد.
این اقتصاددان اردنی می گوید: سیاست های اقتصادی چین به گونه ای طراحی شده اند که در برابر بحران ها و تنش های تجاری با آمریکا مقاوم باشد. به گفته این اقتصاددان ادامه تنش تجاری میان چین و آمریکا در نهایت به ضرر آمریکا تمام خواهد شد. زیرا ادامه این روند به رشد اقتصادی آمریکا آسیب وارد خواهد کرد.
زبیدی با استناد به اینکه اقتصاد چین در چندین جهت از جمله فناوری و اقتصاد دیجیتالی رشد خیلی خوب داشته است گفت سلاح اعمال تعرفه های گمرکی که آمریکا علیه چین به کار انداخته است به نتیجه نخواهد رسید.
خلیل حاج توفیق رئیس اتاق بازرگانی عمان نيز گفت رشد اقتصادی چین در شش ماهه نخست امسال نشان می دهد که این کشور قادر است بر تاثیرات منفی تجاری ناشی از تعرفه های گمرکی که آمریکا بر کالاها و محصولاتی وارداتی از چین اعمال کرده است فائق شود. این کارشناس اقتصادی اردنی در ادامه صحبت های خود افزود گشایش درهای اقتصاد چین به روی سرمایه گذاران در سراسر جهان و سیاست های اصلاحی که چین برای بهبود ساختار اقتصاد خود در پیش گرفته است به خوبی نشان می دهد که بازار چین همچنان شکوفا و در حال رشد اقتصادی است. چین امروز و در عمل به اصلی ترین رقیب آمریکا در زمینه های اقتصادی ، تجاری و سرمایه گذاری تبدیل شده است. وی در ادامه به ابتکار اقتصادی «کمربند و جاده» اشاره کرد که در سال 2013 با پیشنهاد شی جینپینگ رئیس جمهوری چین مطرح شد . این طرح شامل جاده ابریشم دریایی قرن بیست و یکم به موازات جاده ابریشم قدیمی است.هدف این ابتکار ایجاد شبکه ای اقتصادی- تجاری میان کشورهای آسیایی و اروپایی است .
ایاد باو هالتم عضو اتاق بازرگانی امان نیز در همین باره گفت اقتصاد چین به گونه ای شکل گرفته است که اکنون به مامنی برای سرمایه گذاری سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی تبدیل شده است. به باور این اقتصاددانی اردنی چین با تمرکز بر توسعه طرح های عمرانی و زیر ساختی در بخش های اقتصادی و اجتماعی، همکاری خود را با جهان و در چارچوب ابتکار «کمربند و جاده» تقویت کرده است . این در حالی است که آمریکا برای آنکه از چین عقب نماند به اقدامات و تدابیری که دال بر سیاست حمایت گرایی در عرصه اقتصادی است از جمله افزایش تعرفه های گمرکی بر کالاهای وارداتی، محدودسازی حجم واردات و شماری دیگر از ضوابط دولتی، روی آورده است.