يادداشت روز؛
ساخت مسجد برای تقویت وحدت ملی در افغانستان
رئیس جمهور افغانستان باهدف تقویت وحدت ملی دستور داد مسجدی با استفاده از خاک 364 ولایات اين کشور ساخته شود.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما؛ محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان باهدف تقویت وحدت ملی در این کشور دستور داد مسجدی در منطقه "دارالامان" کابل با استفاده از خاک 364 شهرستان ولایات افغانستان ساخته شود.
به همین منظور انتقال خاک از ولایات بامیان و غزنی به کابل آغاز شده است. کار احداث این مسجد ۲۸ مرداد همزمان با سالروز استقلال افغانستان از انگلیس در سال ۱۹۱۹ آغاز میشود. مردم افغانستان همه ساله این روز را جشن میگیرند و محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان درصدد است همزمان با این جشنها، با تقویت پیوندهای مذهبی میان اقوام و نژادهای مختلف در سراسر این کشوردر کنار تقویت روحیه ملی، بیش از پیش وحدت ملی را در افغانستان تحکیم بخشد.
وحدت ملی نیاز امروز جامعه افغانستان
اگر افغانستان هیچگاه درگیر تضادهای مذهبی نبوده و اختلافات و درگیریها در این کشور عمدتا قومی است اما دستور رئیس جمهور افغانستان برای ساخت مسجد با استفاده از خاک همه شهرستانهای این کشور به عنوان "نماد وحدت ملی" متاثر از نگرانیهای وی و جامعه افغانستان از تلاشهای اخیر دشمنان مردم این کشور برای ایجاد جنگ فرقهای و مذهبی است.
تلاشهای عربستان برای ساخت مسجد و دانشگاه در افغانستان و حملات فرقه گرایانه اخیر گروه تروریستی داعش با هدف سوق دادن تضادهای قومی در این کشور به درگیریهای مذهبی، اعتراض مردم و علمای افغانستان را برانگیخته است و آنان همواره در مورد پیامدهای توسعه نفوذ وهابیون در اشکال مختلف در افغانستان هشدار داده اند.
اگر چه اشرف غنی اهداف تبلیغاتی از ساخت مسجد با استفاده از خاک همه شهرستانها را در آستانه انتخابات ریاست جمهوری نیز دنبال میکند، اما هر اقدامی از سوی دولت وحدت ملی افغانستان که منجر به تقویت اتحاد و همبستگی مذهبی و قومی در این کشور شود از حمایتهای مردم افغانستان برخوردار است.
تاریخ تحولات این کشور نشان میدهد مردم افغانستان همواره با وحدت ملی و مذهبی بر دشمنان این کشور فایق آمده و پیروز میدان بوده اند. انتخاب سالروز استقلال افغانستان برای ساخت مسجد نماد وحدت در این کشور نیز بدون تردید موجب تقویت غرور ملی و مذهبی مردم افغانستان میشود که در دو جنگ نابرابر موفق شدند انگلیس قدرت استعماری در اواخر قرن ۱۹ و ارتش سرخ شوروی در اواخر قرن بیست را شکست دهند؛ بنابراین با تقویت بیش از پیش پیوندهای ملی و مذهبی مردم افغانستان، آنان قادرند آمریکا و ناتوی اشغالگر را نیز در اوایل قرن ۲۱ و گروههای تروریستی فرقه گرا را، به عنوان بازوان عملیاتی آنها با خفت و خاری از کشورشان بیرون کنند.
نتیجه گيري
نگاهی به تاریخ تحولات افغانستان و پاکستان نشان میدهد که پیروان مذاهب مختلف در این کشورها همواره به طور مسالمت آمیز زندگی کرده و در افغانستان با اتحاد و همدلی دست به کارهای بزرگی زده اند که موجب افتخار نسلهای این کشور است. این بدان معنا است که جنگ فرقهای در پاکستان وارداتی و اکنون تلاشهایی برای ایجاد آن در افغانستان به منظور جایگزین کردن جنگهای مذهبی با جنگهای قومی در جریان است که نماد آن نفوذ گروه تروریستی داعش و تلاش برای جایگزینی آن به جای طالبان با اهداف و برنامههای متفاوت است. بنابراین، دستور محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان برای ساخت مسجد به عنوان نماد وحدت ملی در کابل بیانگر هوشیاری جامعه این کشور در برابر اینگونه تلاشهای مزبوحانه است و استقبال عمومی از این دستورغنی بیانگر بیداری و آگاهی مردم افغانستان در برابرهر گونه تلاشهای تفرقه افکنانه و فرقه گرایانه است.
نويسنده: مجيد وقاري- کارشناس مسائل سياسي