معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده در قزوین؛
تاکید بر راه اندازی استارت آپهای بانوان
برای تحقق استارت آپهای بانوان باید خانههای استارت آپی شکل بگیرد و از حضور زنان استفاده شود،
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین, معصومه ابتکار در نشست شورای برنامه ریزی استان قزوین
گفت: فعالیت زنان نباید محدود در حوزه صنایع دستی باشد و بانوان باید در استارت آپ ها و فناوریهای نوین پیشگام باشند.
ابتکار افزود : یک برنامه کاربردی تاکسی اینترنتی برای یک میلیون نفر اشتغال ایجاد کرده است و این برنامه ها باید در حوزه زنان نیز گسترش یابد.
وی گفت: نگاه اسلام و جمهوری اسلامی به جایگاه زنان به دور از تبعیضهای جنسیتی است و متاسفانه عدهای عقب ماندگیهای تاریخی را به پای دین میگذارند.
معاون رئیس جمهور افزود : ۱۷۰ شاخص برای تحقق سند عدالت جنسیتی به همه استانهای کشور ابلاغ شده است و باید توسط مسئولان پیگیری شود.
معصومه ابتکار همچنین گفت: در برخی موارد فاصله و شکاف جنسیتی در اشتغال زنان و مردان به صورت ناخواسته اتفاق افتاده است و ماده ۱۰۱ قانون برنامه ششم توسعه نیز بر رفع آن تاکید دارد .
معاون رئیس جمهوری افزود : امروز بودجههای آموزش و پرورش و وزارت بهداشت بیشتر به سمت زنان اختصاص یافته و هم اکنون در مدارس و دانشگاه جمعیت دختران بیشتر است.
ابتکار افزود: بازماندگی از تحصیل دختران کمی بیشتر از پسران است که باید به این موضوع توجه کرد تا بتوانیم توسعه کشور را با دستان پرتوان زنان پیش ببریم.
وی گفت: میزان بازماندگی دختران از تحصیل در دوران پهلوی ۳۸ درصد بود که با پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی این رقم با کاهش ۳۴ درصدی به چهار درصد رسیده است.
معاون رئیس جمهوری تاکید کرد: اعتقاد ما به حجاب باعث میشود تا به جای تصمیمات سلبی به دنبال اقدامات ایجابی مثل ساخت پارک بانوان و فضاهای ورزشی و آموزشی ویژه زنان باشیم.
ابتکار ؛ آموزش مهارت، ایجاد بنگاههای کسب و کار، تاب آوری اجتماعی، تسهیل گری مسائل اجتماعی و تعاونی زنان از طرحهای جدید معاونت زنان و خانواده با وزارتهای کار و کشور است که پیگیری میشود.
وی اعتیاد و بیکاری را از آسیبهای اجتماعی در خانواده دانست و افزود: متاسفانه امروزه خانوادهها با کمبود گفت و گو در خانه رو به رو هستند و نسبت به ۱۰ سال پیش که در خانه ۲ ساعت حرف زده می شد، اکنون این زمان به ۲۰ دقیقه رسیده است.
معاون رئیس جمهور گفت : در روابط خانوادگی سوءتفاهمهای گفتاری زیاد شده و با کاهش قدرت شنیداری شاهد افزایش اختلافات هستیم که طرحهایی برای افزایش ارتباطات و کاهش خشونتهای فیزیکی در دستور کار قرار دارد.
عبدالمحمد زاهدی استاندار هم بر ضرورت توانمندسازی و ارتقاء سلامت بانوان تاکید کرد و گفت: در حوزه زنان باید به مسئله تامین اجتماعی آنان توجه جدی شود.
مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری نیز گفت: هم اکنون ٢٩٧ بانوی کارآفرین در استان فعالیت دارند که از این میزان ١١٥ نفر در بخش صنایع دستی، ۳۲ نفر در صنایع تبدیلی، ۲۳ نفر در بخش کشاورزی و دامداری و ۱۵ نفر در بخش صنایع کوچک و مابقی در بخش گردشگری و خدمات فعالند.
به گفته صدیقه ربیعی قرار است سند وضعیت زنان استان با حضور خانم ابتکار بررسی شود؛ این سند اردیبهشت امسال رونمایی شده است.
وی با اشاره به اینکه ۶۲۳ هزار نفر از جمعیت استان را زنان تشکیل میدهند، اضافه کرد: ۳۹۶ هزار خانوار در استان وجود دارد که از این میان سرپرست ۱۰.۷ درصد خانوارها، زنان هستند.
ربعی اضافه کرد: ۲۵ درصد جمعیت زنان استان دارای تحصیلات عالی و ۵ درصد تحصیلات ابتدایی هستند؛ از ۲ هزار و ۵۵ پست مدیریتی در استان هم ۴۰۰ پست معادل ۱۶.۲ در دست زنان است.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری هم به وجود ۲۰ هزار زن سرپرست خانوار که تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند، اشاره کرد و گفت: پرداختهایی که به این زنان اختصاص مییابد بسیار پایین است و نمیتواند آنان را توانمند کند.
مریم بیدخام افزود: سال گذشته از طرف بهزیستی و در قالب برنامه گروههای همیار به هر پنج نفر ۳۰ میلیون تومان تسهیلات اشتغال داده شد که این موضوع و اعتبارات لازم برای افزایش اشتغالزایی آنها باید در دستور کار قرار گیرد.