پخش زنده
امروز: -
اختلاف آماری بین دستگاههای اجرایی استان وجود دارد و از مرکز آمار میخواهیم با ترکیب و تلفیق این آمار، مرجعی واحد برای آن باشند
نعمت الله ترکی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، با اشاره به اینکه در حوزههای مختلف فرهنگی، اجتماعی، تولیدی نیاز به دادههای آماری و دقیق برای تصمیم گیری وجود دارد افزود: وقتی میگوییم ۱۷ هزار واحد تولیدی صنعتی در استان تهران وجود دارد باید اساس دادهها دقیق و محل فعالیت آن بر اساس دادههای آماری مشخص باشد.
وی گفت: آمار وجود دارد، ولی دقیق نیست در حالی که واحدهای تولیدی برای شفافیت و عملکرد دستگاهها و اجرای طرحها و خروجی و بهره وری باید دادهها دقیق باشد پس نیاز به بروز رسانی دادهها داریم تا همگام با برنامه ششم توسعه هدف گذاری کنیم و به نتیجه برسیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران در پاسخ به این سوال که برخی دستگاهها به دلیل محرمانه بودن دادهها، آمارهای دقیقی ارائه نمیکنند افزود: به غیر از دستگاههای امنیتی، حاکمیتی و انتظامی هیچ دستگاه خدمات رسان دیگری آمارهای محرمانه ندارد.
ترکی گفت: از طریق سامانه ثبت اطلاعات به صورت الکترونیکی همه دستگاههای اجرایی را ملزم کردیم یک نفر کارشناس از دستگاه خود به عنوان مسئول آمار معرفی کنند تا آموزش دهیم.
وی افزود: نرم افزاری در استان تهران تهیه کردیم که اطلاعات آماری استان تهران از طریق دستگاههای اجرایی در این نرم افزار روزانه قابل ثبت است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران گفت: با کمک اطلاعات این نرم افزار، نیاز است که آمار سرشماری سنتی و حضوری در آینده از طریق سیستم الکترونیکی به صورت روزانه ثبت شود تا بتوانیم از آن دادهها خوب استفاده کنیم.
دادههای آماری مهمترین اصل در برنامه ریزی کلان کشور است
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران گفت: دادههای آماری امروز از بنیادیترین و اصلیترین حوزه برای برنامه ریزی بخصوص برای سازمان مدیریت و برنامه ریزی در سطح کلان کشور میتواند باشد.
نعمت الله ترکی در نشست تخصصی با معاون طرحهای آماری و آمارهای ثبتی مرکز آمار ایران افزود: اگر بخواهیم نظام مدیریت را تعریف کنیم یکی از شاخصهای اصلی آن برای برنامه ریزی داشتن اطلاعات و امار صحیح و دقیق برای برنامه ریزی آینده است.
وی گفت: برای اولین بار که سند آماری را در استان تهران پیگیری میکردیم به مشکلات آماری برخورد کردیم که در آن بیشتر مشاورین برای ارائه آمار از شیوه کپی پیس استفاده میکردند، در واقع کسی حاضر نیست با توجه به زمان کوتاهی که در اختیار دارد آمار دقیقی را استخراج کند به همین دلیل به دنبال آمارهای موجود که گاهی قدیمی نیز هست میروند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران افزود: این روند اتفاق خوشآیندی در نظام آماری برای تصمیم گیری نیست.
ترکی با اشاره به اینکه در حوزه آمار، دادهها با هم همخوانی ندارد گفت: مثلا در حوزه جهاد کشاورزی وقتی میگوییم چند واحد دامی دارید میگویند ۱۰ هزار واحد، اما وقتی میپرسیم این واحدها کجا هستند میگویند خودتان بشمارید این گونه آمارها باعث میشود در تصمیم گیری به مشکل برخورد کنیم.
وی تاکید کرد: در این شرایط که آمارها دقیق و به روز نیستند یکسری سودجو از آن خوب استفاده میکنند بطور مثال برای پرداخت تسهیلات با نرخ سود چهاردرصد کسانی که در بخش مربوطه کار نمیکنند، اما از تسهیلات کم بهره استفاده میکنند وی شخصی که در حوزه خدماتی و گردشگری فعالیت میکند از وام چهاردرصد در بخش دامداری بهره مند میشود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران افزود: وقتی میگویند امسال ۶۸ هزار میلیارد تومان درآمد از مالیات باید در استان تهران کسب کنید آمار موجود در حوزه کشاورزی، صنف و صنعت دقیق نیست تا بدانیم کدام شان معاف از مالیات هستند و از چه کسانی باید مالیات بگیریم.
ترکی گفت: در تهران وقتی میگویند ۵۰۰ هزار واحد مسکونی خالی وجود دارد آیا این آمارها درست است، چون نظارت بر نرخ اجاره بها مهم است باید امارها نیز دقیق باشد.
معاون طرحهای آماری و آمارهای ثبتی نیز در سخنانی گفت: جمعیت کارشناسان مرکز آمار کشور ۴۰۰ نفر است که این تعداد باید بتوانند برای ۸۰ میلیون نفر کار کارشناسی و برنامه ریزی انجام دهند در حالیکه در کشورهای توسعه یافته این تعداد چند برابر است.
کاوه کیانی افزود: تمام جهت گیری مرکز آمار این است که سیستم آماری را درست انجام دهیم گرچه سرعت آن مناسب نیست.