به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، در دومین نشست و گفتگوی تشکلهای حرفهای و صنفی حمل و نقل کشور با رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی و جمعی از نمایندگان تشکلهای صنفی حمل و نقل اعلام شد: با استقرار سامانههای جدید کنترلی، بزودی فقط خودروهای حامل کالاهای قاچاق در سطح جادهها توقیف میشوند.
شهرام آدم نژاد معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اهمیت صنف حملونقل در اقتصاد کشور به ویژه در شرایط تحریمها گفت: بیش از ۱.۵ میلیون نفر در حوزه حمل و نقل فعالیت دارد و حدودا ۸ درصد تولید ناخالص ملی در حوزه حمل ونقل هست.
وی افزود: یکی از راهکارهای کاهش مشکلات حوزه عملکردی حمل و نقل، هماهنگ سازی میان بخشی مانند موضوع حمل و نقل با سوخت یا موضوع حمل و نقل با ارز است.
آدم نژاد افزود: اینطور به نظر میرسد که در حوزه هماهنگ سازی و هماهنگی تشکلهای صنفی با ماموریتهای آنها باید تمرکز بیشتری شود و باید نظام کنترلی به گونهای باشد که ضمن کنترل دقیق، مانعی برای تحرک حمل و نقل ایجاد نکند.
معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی یادآور شد: اگرچه امکان شکلگیری قاچاق کالا در بخش حمل و نقل وجود دارد و نیاز به کنترل و نظارت دقیق و جدی دارد، اما نباید روند طبیعی حملونقل در جریان تجارت مخدوش شود.
وی در ادامه خواستار افزایش شدت برخورد با قاچاقچی و پدیده شوم قاچاق شد و گفت: وزارت راه و شهرسازی از گذشته تا امروز همواره در زمینه مبارزه با قاچاق کالا و ارز با دستگاههای ذیربط همکاری داشته است و آمادگی خود را برای همکاری بیشتر در این مسیر مجدد اعلام میدارد.
در ادامه علی مویدی خرم آبادی رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز بیان داشت: از بدو حضور معاون جدید حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی خوشبختانه شاهد یک تحول اساسی در همفکری و تحقق برنامههای کلان نظام در زمینه قاچاق کالا و ارز هستیم و این عملکرد ماحصل نتیجه فعالیت یکایک انجمنها و تشکلهای صنفی حمل و نقل است.
وی گفت: با برگزاری این نشست تلاش خود در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز را بر روی تدوین یک مدل با هدف تبدیل نارضایتیها به شرایط بهتر متمرکز خواهیم کرد.
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز جلسه بین دستگاهها را بسیار مفید و سازنده دانست و گفت: دلسوزان حملونقل همچون همیشه صریح و شفاف به بیان مشکلات و مسائل پرداختند. از این رو در ستاد، چهار کمیته تخصصی حمل و نقل ریلی، جادهای، دریایی و هوایی تشکیل میشود و ماحصل جلسات آن کمیتهها مبنای قوانین قرار خواهد گرفت.
عبدالله هندیانی معاون پیشگیری و کاهش تقاضای ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز گفت: حدود ۲۳ مورد در مطالب ارائه شده از سوی نمایندگان انجمنها و تشکلها مطرح شد که از سوی ستاد مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.
وی تصریح کرد: برای تسهیل و رفع موانع حمل و نقلی از هیچ کوششی دریغ نخواهیم کرد و مشکلات به مرور برطرف خواهد شد.
معاون پیشگیری و کاهش تقاضا در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از بهره برداری کامل از سامانههای نظارتی با همکاری وزارت راه و شهرسازی تا پایان سال ۹۸ خبر داد و گفت: هم اکنون این سامانهها بیش از ۶۰ درصد از پیشرفت فیزیکی برخوردار هستند.
هندیانی یادآور شد: با بهره برداری از این سامانهها فقط حاملان کالای قاچاق متوقف میشوند و تردد بخش اعظم ناوگان باری کشور با سهولت هرچه بیشتر برقرار میگردد.