پخش زنده
امروز: -
ابتلا به بیماری سالک در مناطق زیرپوشش دانشگاه مشهد کاهش چشمگیری یافته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر گروه پیشگیری از بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ابتلا به بیماری سالک در مناطق زیرپوشش دانشگاه طی حدود یک دهه گذشته کاهش چشمگیری یافته است.
دکتر محمد جعفر صادقی خاطر نشان کرد: میزان ابتلا به بیماری سالک طی سال ۱۳۸۸ در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۱۰۶ نفر در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت بود که این میزان در سال گذشته به ۲۸ نفر در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت کاهش یافته است.
وی افزود: پارسال حدود هزار و ۵۰۰ نفر در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی شامل شهرستان های مشهد، سرخس، طرقبه و شاندیز، درگز، قوچان، باخرز، بردسکن، چناران، خلیل آباد، خواف، رشتخوار، فریمان، کاشمر، کلات و تایباد به بیماری سالک مبتلا شدند.
مدیر گروه پیشگیری از بیماری های دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به درمان رایگان بیماری سالک در مراکز بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: درمان سالک هم اکنون در ۴۹ مرکز جامع خدمات سلامت این دانشگاه در قالب تزریق آمپول گلوکانتیم و کرایوتراپی (سرما درمانی) انجام می شود.
بیماری سالک از مهمترین بیماری های پوستی مشترک بین حیوان و انسان است که از طریق نیش پشه خاکی آلوده به انگل هنگام تغذیه و خونخواری به انسان سالم منتقل می شود و زخم های این بیماری به شکل های متفاوت بروز پیدا می کند.
زخم های سالک بین شش تا ۱۲ ماه دوام می یابد و پس از بهبودی جای آن به صورت جای زخم در ناحیه گَزش باقی می ماند.
پشه خاکی که به صورت جهشی پرواز می کند در تمام طول سال فعال بوده ولی بیشترین فعالیت آن از اردیبهشت تا شهریور ماه هر سال است.