پخش زنده
امروز: -
پژوهشگر موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با اجرای طرحی تحقیقاتی، موفق به ارتقای تاریخ انقضای مصرف واکسن بروسلوز REV.1 از چهار به دوازده ماه شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز البرز، مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با بیش از 90 سال سابقه فعالیت به عنوان یکی از قدیمیترین و معتبرترین مراکز علمی و تحقیقاتی کشور شناخته میشود. موسسه ای که اکنون توانسته با مطالعه روی یکی از راهبردی ترین محصولاتش، علاوه بر افزایش عمر مصرف واکسن بروسلوز از 4 ماه به یک سال، موفق شود عملکرد تولید را بدون هیچ هزینه ای، بیش از دو برابر افزایش دهد و مازاد نیاز کشور را صادر کند.
مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی فعالیت خود را در سال 1303 شمسی آغاز کرد. تولید و عرضه واکسن موثر علیه بیماری طاعون گاوی، تولید بخش عمده ای از واکسنهای دامی و انسانی از جمله واکسنهای اوریون، سرخجه و سهگانه (سرخک، سرخچه و اوریون)، ریشه کنی و تحت کنترل درآوردن بیماری های بومی کشور از جمله فلج اطفال، وبا، دیفتری، کزاز، سیاه سرفه و طاعون اسبی و همچنین تشخیص عوامل بیماری های مختلف انسان و دام برای اولین بار در کشور تنها بخشی از موفقیتهای چشمگیر این موسسه است. کسب دانش فنی ساخت دستگاه سانتریفیوژ 60 هزار دور در ثانیه و دستگاه فریز درایر دارویی در مرکز رشد رازی بخش دیگری از این موفقیتهای بی پایان است.
مسئله حائز اهمیت آن است که شکوفایی، رشد و توسعه مؤسسه تحقیقات رازی مربوط به دوران پس از واگذاری مدیریت به متخصصان داخلی در سال 1329 شکل گرفته است و بخش عمدهای از واکسنها و دیگر فرآوردههای بیولوژیک در این سالها مورد تحقیق و تولید قرار گرفتهاند.
پژوهشگر موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با اجرای طرحی تحقیقاتی، موفق به ارتقای تاریخ انقضای مصرف واکسن بروسلوز REV.1 از چهار به 12 ماه شد.
سجاد دوستداری با اعلام خبر افزایش پایداری واکسن بروسلوز تولیدی موسسه رازی، گفت: واکسن بروسلوز REV.1 یکی از راهبردی ترین محصولات این موسسه است که نقش به سزایی در کاهش خسارت های مالی و اقتصادی در دام های کشور دارد. این واکسن از جمله بهترین و با ارزش ترین واکسن های موجود برای پیشگیری و کنترل بروسلوز در گوسفند و بز است که از سوی سازمان جهانی بهداشت به رسمیت شناخته شده است.
وی با بیان اینکه برای مقابله با بروسلوز در انسان (تب مالت) واکسن موثری وجود ندارد و راهکارها بر اقدامات پیشگیرانه تمرکز یافته است، افزود: واکسن موسسه رازی به رغم اثرگذاری مطلوب، طول عمر کمی داشت و نیاز بود تغییراتی روی فرمولاسیون این واکسن صورت گیرد.
دوستداری یادآور شد: طی سالیان گذشته پژوهش های مختلفی در موسسه رازی برای افزایش ماندگاری این محصول انجام شد که متاسفانه به نتیجه نرسید؛ تا اینکه در سال 96 طرح افزایش پایداری واکسن بروسلوز در دستور کار قرار گرفت و بررسی این طرح آغاز شد.
این پژوهشگر افزود: در طرح اخیر که اجرای آن حدود دو سال طول کشید، تمام آزمایش های کنترلی و آزمون های پایداری به روش های استرس، پایداری تسریع شده و پایداری به صورت واقعی سنجیده شد و نشان داد واکسن rev.1 جدید موسسه رازی تا یک سال ماندگاری دارد. ضمن اینکه مطالعات تکمیلی به منظور افزایش پایداری بیش از یک سال نیز در دست بررسی و آزمون است.
وی با بیان اینکه واکسن جدید علاوه بر پایداری بیش از یک سال، مزایای دیگری هم دارد، افزود: با تغییرات ایجاد شده در فرمولاسیون این واکسن، ضمن پاسخگویی به مطالبات سازمان دامپزشکی می توان عملکرد تولید را بدون هیچ هزینه ای بیش از دو برابر افزایش داد و مازاد نیاز کشور را صادر کرد.
دوستداری همچنین با اشاره به صدور پروانه پایداری یک ساله از سازمان دامپزشکی برای محصول جدید موسسه رازی گفت: مطالعات تکمیلی به منظور افزایش پایداری این واکسن ادامه دارد و به نظر می رسد تا دو سال قابل ارتقا باشد.
به گفته این پژوهشگر، تاریخ انقضای واکسن بروسلوز REV.1 شرکت های خارجی نیز حداکثر 18 ماهه است و محصول جدید موسسه رازی مطابق با استانداردهای روز دنیا تولید می شود.
به گفته معاون تضمین کیفیت موسسه رازی این موفقیتها باعث شده است که براساس ارزیابیها، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی تا 15 سال آینده به یکی از پنج قدرت برتر واکسنسازی دنیا تبدیل شود و علاوه بر ساخت واکسنهای عفونی، تولید واکسنهای غیرعفونی چون انواع سرطان، بیماریهای قلبی و عروقی، پارکینسون، آلزایمر، آسم، ام.اس و ... نیز در دستور کار این موسسه قرار بگیرد.