پخش زنده
امروز: -
پروژه بازار روز دهدشت به عنوان بزرگترین پروژه بازآفرینی کهگیلویه و بویراحمد در شهر دهدشت اجرا میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، معاون راه و شهرسازی این استان در نشست ستاد بازآفرینی شهری در شهر دهدشت گفت: در بحث بازآفرینی شهری در شهرستان کهگیلویه نخستین گامها را بر میداریم.
سید نوید موسوی افزود:در شهرستان کهگیلویه یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار سه پروژه کوچک این شهرستان است که مربوط به هدایت آبهای سطحی و ایجاد چند چسمه سرویس بهداشتی و اجرای آسفالتی بوده و ظرف چند روز آینده مناقصه آن برگزار میشود.
وی با بیان اینکه پروژه بزرگ بازار روز دهدشت به عنوان بزرگترین پروژه بازآفرینی استان در شهر دهدشت اجرا میشود، عنوان کرد: این پروژه از لحاظ اعتبار، سطح زیربنا و زمین آن به عنوان پروژه محرک شهر دهدشت که الان با اعتبار ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان پیگیر برگزاری مناقصه آن هستیم.
موسوی ادامه داد: امسال کمیسیون ماده ۵ آن نیز برگزار شده و اعتبار ۸۰۰ میلیون تومان از ردیف ۰۰۶ برای این پروژه در نظر گرفته شده که با فضا و میدان شهری حدود یک هزار و ۴۰۰ متر مربع و در آن تعداد زیادی مغازه و بخشی از آن نیز برای عرضه صنایع دستی پیش بینی شده است.
وی گفت: در خصوص بحث قیر و آسفالت علاوه بر پروژه آسفالت ما در دو مرحله قیری را به صورت مشارکتی و قیر بازآفرینی در اختیار شهرستان کهگیلویه قرار میدهیم که ظرف مدت یک هفته آینده حواله آن صادر میشود و این قیر برای اجرای آسفالت تمام معابر بافت فرسوده شهر دهدشت است.
موسوی عنوان کرد: کارگروههای توانمند سازی خانوارها در دهدشت اجرا میشود.
وی به عدم استقبال مردم از تسهیلات نوسازی در شهرستان کهگیلویه اشاره کرد و افزود: در این جلسه مصوب شد که شهرداری برای ساخت بافت فرسوده تخفیفات ویژه پروانه ساخت و تشویقات بازآفرینی را انجام دهد.
معاون راه و شهرسازی کهگیلویه وبویراحمد با بیان اینکه از ابتدای سال ۹۷ در سطح استان حدود یک هزار و ۳۰۰ نفر از تسهیلات نوسازی استفاده کردند، گفت: در شهر دهدشت این عدد در حدود صفر است.
وی با بیان اینکه ۴۰ میلیون تومان تهسیلات ۹ درصد برای نوسازی به متقاضیان تعلق میگیرد که ظرف یک ماه آینده این عدد ۶۰ درصد افزایش مییابد، افزود: به صورت ویژه پیگیر هستیم با توجه به محرومیت منطقه که به صورت ویژه و تشویقیهای بیشتری برای دریافت تسهیلات بازسازی بافت فرسوده در اختیار مردم شهر دهدشت قرار بگیرد.
موسوی ادامه داد: از ابتدای سال ۱۳۹۷ در شهر گچساران حدود یک هزار و ۵۱ مورد دریافت تسهیلات بازآفرینی بافت فرسوده دریافت کردند و در شهر یاسوج با توجه به تشویقها و جلساتی که با انبوه سازان داشتیم این عدد حدود ۵۰۰ مورد است که ادامه دارد، اما متاسفانه در شهر دهدشت استقبال نشده است.
وی در خصوص وضعیت سمغان و دره لبک از توابع شهرستان کهگیلویه که به عنوان سکونت گاههای غیررسمی گفت: مطالعات این مناطق در دست بررسی است که به عنوان سکونت گاههای غیررسمی به محدوده شهر دهدشت اضافه شود.
موسوی با بیان اینکه شهر تاریخی بلادشاپور از پتانسلهای خاص شهر دهدشت است و ارزش تاریخی بسیار بالای دارد گفت: یکصد و پنج میلیون تومان برای بحث مطالعات آن اعتبارپیش بینی شده است که ظرف یک ماه آینده مشاور برای حفظ و مباحث گردشگری کار خود را آغاز میکند.
وی ادامه داد: تملک خانههای مسکونی واقع در بلادشاپور و اجرای معبری که از کنار شهر تاریخی بلادشاپور میگذرد در مرحله کار بازآفرینی شهری قرار دارد.
معاون راه و شهرسازی کهگیلویه وبویراحمد گفت: امسال برای نخستین بار ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان به صورت نقدی از مجموع ۳۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار استان در بحث بازآفرینی شهری با پیگیریهای نماینده کهیگلویه بزرگ و فرماندار برای شهرستان کهگیلویه در نظر گرفته شده است.
موسوی افزود: قیر رایگانی در حدود یک هزار تن با اعتبار ۴ میلیارد تومان در اختیار شهرداری دهدشت قرار میگیرد.