پخش زنده
امروز: -
صندوق سعی دارد نیازهای جدید شرکتهای دانش بنیان را شناسایی و خدمات خود را متناسب با آن نیازها تنظیم کند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر سیاوش ملکی فر معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی در رویداد خوش آمدگویی به شرکتهای دانش بنیان جدید عنوان کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی بر اساس ماده پنج قانون حمایت از شرکتها و مؤسسات دانش بنیان تأسیس شده است. در این قانون اشاره شده است که علاوه بر مشوقهای مالیاتی، گمرکی و… یک صندوق با سرمایه اولیه ۳ هزار میلیارد تومان برای تأمین مالی شرکتهای دانش بنیان، تشکیل شود.
وی ادامه داد: در سال ۸۹ این قانون تصویب شد و در سال ۹۱ اساسنامه صندوق به تصویب شورای نگهبان رسید و در سال ۹۳ نیز صندوق نوآوری و شکوفایی اعطای تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان را آغاز کرد.
ملکی فر تصریح کرد: صندوق به لحاظ ماهیتی یک نهاد سرمایه ای، عمومی و غیردولتی است که هیأت امنایی اداره می شود. ریاست هیأت امنا بر عهده رئیس جمهور است و هیأت عامل نیز ذیل هیأت امنا قرار دارد. از پارسال سومین هیأت عامل صندوق از سوی رئیس جمهور منصوب شده است.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی، خدمات صندوق را در چهار دسته کلی تسهیلات، سرمایه گذاری، توانمندسازی و ضمانت نامه تقسیم بندی کرد و افزود: خدمات حوزه توانمندسازی، خدمات بلاعوض صندوق را شامل می شود. علاوه بر این صندوق به عنوان یک نهاد عمومی در حال تلاش است که تا جای ممکن خدمات خود را برون سپاری کرده و از ظرفیتهای کارگزاران بخش خصوصی و سایر بازیگران این زیست بوم نهایت استفاده را ببرد.
وی با اشاره به رویکردهای جدید هیأت عامل سوم صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: در این خصوص تلاش شد به جای آنکه صندوق منتظر باشد تا شرکتهای دانش بنیان و سایر بازیگران و فعالان این زیست بوم به صندوق بیایند، خودش به سراغ آنها برود، که این رویداد یکی از مصادیق تغییر در رویکردهاست.
ملکی فر ادامه داد: علاوه بر این یکی از انتقادهایی که شرکتهای دانش بنیان همیشه از صندوق داشتند، این بود که فرآیند دریافت خدمات از صندوق طولانیتر از حد طبیعی است و این امر باعث می شد که برخی از شرکتهای دانش بنیان با سراغ خدمات صندوق نروند. از این رو از پارسال به طور جدی تلاش شد تا فرآیندهای خدمات رسانی تسهیل و تسریع شود و چنانچه یک شرکت دانش بنیان از صندوق درخواستی داشته باشد، سعی بر آن است که در کمترین زمان ممکن، پاسخ نهایی را دریافت کند.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی، خاطر نشان کرد: حدود نیمی از شرکتهای دانش بنیان در تهران مستقر هستند، اما با این وجود، صندوق در نظر دارد به ظرفیتهای استانی نیز توجه ویژهای داشته باشد، زیرا در بسیاری از استانها ظرفیتهای خیلی خوبی داریم. صندوق متعلق به تمام شرکتهای دانش بنیان است، از همین رو در تلاشیم از طریق صندوقهای پژوهش و فناوری، تعامل خود را با شرکتهای مستقر در استانها افزایش دهیم.
وی افزود: صندوق تلاش دارد با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پارکهای علمی و فناوری، وزارت علوم تحقیقات و فناوری، شتابدهنده ها و سایر دستگاههای اجرایی که وظیفه توسعه این زیست بوم را بر عهده دارند، تعامل خود را تقویت کند؛ زیرا بدون تعامل با سایر بازیگران، توسعه فناوری ممکن نبوده و تأمین مالی در این همکاریها معنا پیدا خواهد کرد.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی، در پایان گفت: صندوق سعی دارد نیازهای جدید شرکتهای دانش بنیان را شناسایی و خدمات خود را متناسب با آن نیازها تنظیم کند. بر همین اساس از پارسال تاکنون خدمات صندوق تغییراتی داشته است.