به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ محمد فرجود در نمایشگاه الکامپ در محل نمایشگاههای بینالمللی تهران با یادآوری اینکه شهرداری تهران از سال ۱۳۹۷ برنامه تهران هوشمندسازی را آغاز کرده است، نگاه و هدف از اجرای این برنامه را حرکت منظم و رو به جلو برای هوشمندسازی تهران اعلام کرد.
وی پروژههای شهرداری در حوزه هوشمندسازی را در ۲ حوزه توضیح داد: اقداماتی درون شهرداری انجام شده تا شهر برمبنای داده و به صورت هوشمند اداره شود؛ مانند بسترها و زیرساختهای
یکپارچه سازی پایگاه دادههای شهرداری که مهمترین کار در این بخش بود. در کنار این ها، پروژههایی مانند سامانه یکپارچه صورت وضعیتهای شهرداری هم در پسماند و هم در حوزههای عمرانی ایجاد شده است.
مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران، این اقدام را در راستای شفاف سازی هزینهها و اداره شهر بر مبنای داده و اطلاعات یا دیتا دانست و گفت: یکی دیگر از اقدامات هوشمندسازی در شهرداری، ارائه برخی سرویسهای دفاتر خدمات الکترونیک شهر به صورت غیرحضوری و اینترنتی است و شهروندان نیازی به مراجعه به این مراکز ندارند. همچنین برخی فرایندهای ساخت و ساز برای شهروندان شفاف و کارتابل شهروندی در حوزه شهرسازی ایجاد شده است.
فرجود ادامه داد: تمام سامانههای معاملاتی مانند مناقصهها و مزایدهها قرار است به صورت یکپارچه منتشر شود. از طرف دیگر فرایندهای ساخت و ساز در شهرداری نیاز به بازنگری دارد و شهردار تهران دستور این بازنگری را داده است و بسیاری از کارها در این حوزه قرار است به صورت الکترونیکی انجام شود. حتی تا یک ماه آینده امضای کاغذی در شهرداری تهران حذف و امضای الکترونیک جایگزین آن خواهد شد.
وی با اشاره به اقدامات شهرداری تهران در زمینه هوشمندسازی مرتبط با شهروندان گفت: برای سرویسدهی بهتر به شهروندان سامانه «تهران من» ایجاد شد، این سامانه فقط مخصوص طرح ترافیک نیست و هر دو هفته یک بار سرویسهای جدیدی در این سایت قرار میگیرد. مثلا نمایش پروندههای شهرسازی از سال ۱۳۹۷ با همه جزئیات، خرید بلیت تک سفره و پارک حاشیهای برخی دیگر از سرویسهای این سامانه است.
مدیرعامل سازمان فاوای شهرداری تهران با بیان اینکه انتخابات شورایاری محله الکترونیکی است، توضیح داد: از ثبتنام داوطلبان تا بررسی و هیئت نظارت و اجرایی و حتی اطلاعات محلات و اینکه چه کسی نامزد میشود؛ از امروز در این سامانه بارگذاری میشود و در محل انتخابات شعب هم در قالب کارت الکترونیکی ارائه خواهد شد و کاغذی نخواهد بود.
به گفته فرجود؛ در حوزه «زیست بوم نوآوری» تعاملهای خوبی صورت گرفته است. تاکنون مهمترین کارهایی که انجام شده، سه کار بوده است؛ نخست، رویداد تهران نوآوری، دو، مرکز فناوری هوشمند شهری که این مراکز را در نزدیکی دانشگاه صنعتی شریف تأسیس کردیم، سوم هم برنامه تهران هوشمند که مسئلهمحور است و یک سال است با سند و نقشه اقداماتی را صورت داده ایم.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا نمایشگاه الکامپ در «شهر آفتاب» برگزار نشد، اظهار کرد: به طور قطع شهرداری تهران از انتقال نمایشگاههای پرحجم به شهر آفتاب استقبال میکند، اما این در حوزه فاوای شهرداری نیست. برگزاری نمایشگاههایی مانند الکامپ در «شهرآفتاب» نیاز به برخی زیرساختها دارد.