رایگانی در نشست خبری
دریافت بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان جرایم قاچاق کالا
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی: در ۴ ماه ابتدایی امسال بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان جریمه قاچاق کالا و ارز دریافت شده است
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ سید یاسر رایگانی در نشست خبری افزود: در این مدت ۱۷۴ هزار و ۶۲۵ پرونده وارد شعب تعزیرات شد که ۱۶۸ هزار و ۸۰۲ پرونده مختومه شده است.
رایگانی گفت: در خصوص اجرای احکام با ۱۲۸ هزار و ۲۷۰ پرونده مواجه بودیم که ۱۲۱ هزار و ۶۵۵ پرونده، مختومه و هزار و ۹۰۱ میلیون ریال در حق دولت و ۳۲۸ میلیارد ریال در حق شکات خصوصی وصول شد.
رایگانی افزود: در این مدت بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان نیز بابت جرایم قاچاق کالا و ارز دریافت و در همین ارتباط ۱۹ هزار پرونده وارد سازمان تعزیرات شد که ۹۷ درصد آن رسیدگی شده و تعداد پروندههای ورودی قاچاق در این مدت در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۷ درصد افزایش و در خصوص مبلغ وصولی ۷۰ درصد افزایش داشته است.
انتقاد تعزیرات از پایین نیامدن نرخ کالاها با وجود کاهش نرخ ارز
سیدیاسر رایگانی افزود: زمانی که با بالا رفتن قیمت ارز قیمت کالا هم روزانه افزایش مییافت، توقع داریم حال که قیمت ارز پایین آمده است قیمت کالاها نیز کاهش یابد.
وی گفت: یک لب تاب در سال گذشته با دلار ۱۶ هزار تومانی حدود ۷ میلیون تومان به فروش رفته بود که همان کالا امروز با قیمت ارز حدود ۱۲ هزار تومان نزدیک به ۱۰ میلیون تومان به فروش میرسد، از بازرسان اتحادیه و اصناف میخواهیم که به کمک تعزیرات و مردم بیایند و نوسان قیمت دلار را در کاهش قیمت کالاها لحاظ کنند.
سخنگوی سازمان تعزیرات افزود: چرا سرعتی که در بالا رفتن نرخ کالاها به بهانه افزایش قیمت دلار دیده شد، در پایین آمدن قیمت کالاها پس از پایین آمدن قیمت دلار مشاهده نمیشود؟
رایگانی به طرح مبارزه با نشانهای تجاری قاچاق پوشاک اشاره کرد و گفت: گام اول این طرح انجام شد و گام دوم را با قوت بیشتری انجام میدهیم.
وی افزود: بسیاری از این نشانهای قاچاق که در استانهای شمالی و مرزی با تخفیف ۵۰ تا ۷۰ درصدی عرضه میشود، مجوز فعالیت قانونی ندارد.
رایگانی گفت: در سال رونق تولید باید از تولید کننده داخلی حمایت شود و با اجرای طرح مبارزه با برندهای قاچاق کالا که به هیچ وجه نشان اصلی هم نیست، ۲۳۵ هزار شغل از دست رفته در صنعت پوشاک را میتوانیم برگردانیم و حدود ۵ هزار واحد تعطیل شده را نجات دهیم.
وی افزود: در گام دوم این طرح با قوت بیشتری در استانهایی که گردشگر بیشتری دارد، ورود میکنیم و تلاش خواهیم کرد سهم پوشاک قاچاق که سال گذشته پنجمین رتبه را داشت امسال به ردیفهای پایینتر برسد.
سخنگوی سازمان تعزیرات گفت: سالانه ۲ و نیم میلیارد دلار پوشاک خارجی وارد میشود که معادل ۹۸ درصد سهم بازار پوشاک است و حتماً در این شرایط اقتصادی باید با همکاری نیروی انتظامی و اطلاعات سپاه و گمرک مبارزه جدی تری صورت گیرد.
رایگانی افزود: بخش زیادی از تولیدات این نشانهای تجاری با کارگر، پارچه و لوازم و تجهیزات و سرمایه ایرانی است.
دلیلی برای نایده گرفتن تخلف فروشگاههای زنجیرهای وجود ندارد
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی گفت: با وجود خدمت زیادی که فروشگاههای زنجیرهای به رونق اقتصادی میکنند، دلیلی وجود ندارد به تخلفات آنها ورود نکنیم.
سید یاسر رایگانی در نشست خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا اتحادیه کشوری فروشگاههای زنجیرهای در خصوص پخش گزارشی از یکی از فروشگاههای زنجیره مبنی بر فروش برنج تقلبی واکنش نشان داده است؟ افزود: فروشگاههای زنجیره با توان توزیع بالایی که دارند بخشی از رونق اقتصادی را رقم میزنند و ما سیاستمان حمایت از سرمایه گذاری، رونق تولید و کسب و کار است.
وی گفت:، اما مراجع رسیدگی کننده به تخلفات فروشگاههای زنجیرهای هم ورود میکنند و از نظر ما فروشگاهی که چندین شعبه داشته باشد، زنجیرهای است به ویژه اینکه تابلو فروشگاه زنجیره را هم نصب میکنند.
رایگانی افزود: البته اگر این فروشگاهها مجوزی از اتحادیه نگرفته اند خود اتحادیه باید برخورد کند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا برخی متخلفان، پس از ترک کارشناسان تعزیرات مجدد به تخلف خود ادامه میدهند، گفت: ما براساس توان خود ورود میکنیم و عِده و عُده ما یک پنجم تخلفات بازار هم نیست، اما برای کسب رضایت مردم از همه ظرفیتهای نیروی انسانی مان کمک میگیریم.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی هم گفت: ابزارهای قانونی در صورت تکرار تخلف را داریم که از جمله آن پلمب کردن و بستن حساب است، اما زمانی گشتهای موفق میشود که ارتباط مردم با ما قطع نشود.
دریافت جریمه تأمین کنندگان برنج شهروند
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی در ادامه نشست خبری افزود: حدود ۴۵ روز پیش بود که در قالب گشت مشترک تعزیرات رأیی برای فروشگاه شهروند صادر شد.
وی گفت: امین کریمی مالک برند تجاری حاج تبارک الله کریمی و روزبه محمدعلی زاده مالک برند تجاری چاپار به عنوان تأمین کنندههای برنج شهروند بودند که هر دو به مخلوط کردن برنج ایرانی و خارجی در شعبه رسیدگی کننده تعزیرات اقرار کردند.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی افزود: این دو، مشارکت مستقیم در اختلاط داشتند و امین کریمی به پرداخت ۱۷ میلیارد و ۱۴۰ میلیون ریال و روزبه محمدعلی زاده به پرداخت ۹۴۵ میلیون ریال جزای نقدی محکوم شدند که این مبالغ هم دریافت شد.
وی گفت: ۲۶۹ تن برنج در مرحله نخست توقیف شد که همان جا ۱۰۰ تن آن به قیمت هر کیلو ۱۰ هزار تومان میان مردم توزیع شد و ۱۶۹ تن باقی مانده در انبارها به همین قیمت یا توزیع شده یا در حال توزیع است.
رایگانی افزود: فروشگاه شهروند هم به مبلغ چهار میلیارد و ۶۲۰ میلیون ریال جریمه تعلیقی به مدت دو سال محکوم شد که در صورت تکرار تخلف این جریمه دریافت میشود، اما تخلف اصلی را تأمین کنندگان برنج شهروند مرتکب شدند.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی با توجه به انتقادهایی که هفته گذشته در خصوص افزایش قیمت بلیت هواپیما مطرح کرده و با واکنش مسئولان سازمان هواپیمایی کشوری روبرو شده بود هم گفت: صنعت هواپیمایی باید فعال باشد و بتواند ارائه خدمات کند و ما به هیچ وجه دنبال فضاسازی رسانهای نیستیم، اما مردم از تعزیرات توقع دارند.
وی گفت: پیامهای زیادی را از مردم بابت گرانی قیمت بلیتهای هواپیما دریافت میکنیم، ولی دنبال تقابل نیستیم، اما همه باید بپذیریم که سوء استفادههایی در بحث فروش بلیت هواپیما صورت میگیرد و باید با تعامل سازمان هواپیمایی، سازمان حمایت از مصرف کنندگان و سازمان تعزیرات، سامان پیدا کند.
مهمترین پروندههای سازمان تعزیرات در استانها
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی مهمترین پروندههای تعزیرات در استانها را تشریح کرد.
سید یاسر رایگانی در نشست خبری افزود:مأموران هنگ مرزی جکیگور از توابع شهرستان ایرانشهر به یک دستگاه خودروی تویوتا مشکوک شدند که با توجه به متواری شدن قاچاقچی با سلاح و تیراندازی، خودرو متوقف و در بازرسی ۶ کیسه البسه و ۲۰ طاقه پارچه کشف شد که شعبه صادر کننده رأی با توجه به نحوه کشف کالا که همراه با تعقیب و گریز بود و سایر مستندات، متخلف را علاوه بر ضبط کالا به میزان ۱ میلیارد و ۱۱۰ میلیون ریال جزای نقدی محکوم کرد.
وی گفت: مأموران انتظامی زاهدان با مشکوک شدن به دو دستگاه خودروی کامیون کشنده در پلیس راه زاهدان به مشهد توانستند از هر خودرو ۲۴ هزار کیلو گرم قیر فاقد مجوز کشف کنند و با توجه به ممنوع بودن خروج قیر از زاهدان و سایر مستندات موجود شعبه تخلف را محرز دانست و علاوه بر ضبط کالای مکشوفه، متخلفان را به میزان ۱ میلیارد و ۶۳۷ میلیون و ۸۵۶ هزار ریال محکوم کرد.
رایگانی افزود:در بررسی یک خودرو مشخص شد اطراف چادر به صورت ماهرانه قیچی و ترمیم شده و ۲۳ تن کشمش با ضایعات کشمش جابجا شده است و در همین راستا شعبه رسیدگی کننده متهمان را از حیث مباشرت در قاچاق کالا به میزان ۵ میلیارد ریال و از جهت بهای مال تلف شده نیز ۴ میلیارد و ۹۹۷ میلیون ریال محکوم کرد.
وی گفت: در گلستان هم فردی به اتهام قاچاق سیگار به ضبط محموله مکشوفه و پرداخت یک میلیارد و ۴۸۷ میلیون ریال جزای نقدی محکوم و در پرونده دیگری، فردی برای قاچاق کاغذ به ضبط محموله و پرداخت یک میلیارد و ۸۹۰ میلیون ریال جزای قندی در حق صندوق دولت محکوم شد.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی افزود: در استان مرکزی هم عامل قاچاق پوشاک و لوازم آرایشی و بهداشتی به ضبط محموله و پرداخت ۴ میلیارد و ۸۲۹ میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت محکوم شد.
وی گفت: عامل قاچاق ۵۷ هزار لیتر گازوئیل در سمنان هم به ضبط محموله و پرداخت ۵ میلیارد و ۶۶۴ میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت محکوم شد و پرونده عدم ایفای تعهد خرید اتوبوس توسط یک شرکت به ارزش ۱۷ میلیارد ریال نیز تشکیل شده و در حال رسیدگی است.
رایگانی افزود:در محور سنندج- همدان با متوقف کردن یک خودروی مگان تعداد ۲۲۹ گوشی تلفن همراه با مارکهای مختلف در کف خودرو و لایه انتهای صندوق عقب اتومبیل کشف شد و با حضور متهم پرونده در شعبه چهارم ویژه رسیدگی به امور قاچاق کالا و ارز تعزیرات حکومتی استان کردستان، علاوه بر ضبط کالاها، حکم به پرداخت ۸ میلیارد و ۳۶۰ میلیون ریال در حق صندوق دولت محکوم شد که این حکم قطعی شده است.
وی گفت:در پی مسئولیت یک شرکت حمل و نقل بین المللی در مورد خروج تانکرهای ورودی به ایران و احراز عدم خروج ۴ دستگاه تانکر عراقی از کشور، رئیس شعبه رسیدگی کننده، شرکت فوق را مسئول عدم خروج تانکرها از کشور دانست و این شرکت را برای قاچاق خودرو و بهای مال از دست رفته به پرداخت مبلغ ۹ میلیارد و ۵۲۸ میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت محکوم کرد.
رایگانی افزود:در استان هرمزگان، پرونده قاچاق سوخت در بندر لنگه به همت ماموران اجرای احکام اجرایی شده و میزان ۵ میلیارد و ۴۷۳ میلیون ریال جریمه نقدی دریافت و همچنین در پرونده دیگری، حکم ۸ میلیارد ریالی قاچاقچی سوخت اجرایی شده است.
وی گفت: در استان البرز با گزارش مردمی و در بازرسی از مغازه، انبار و منزل شخصی، محموله قاچاق سیگار کشف شد و دو نفر دستگیر شدند و پس از رسیدگی به پرونده، حکم به پرداخت ۲۶۸ میلیارد و ۶۷۲ میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت برای این دو نفر صادر شد که این حکم قطعی شده است.
رایگانی افزود: در استان فارس یک دستگاه خودروی BMW در شهرستان جهرم به ارزش ۵۰ میلیارد ریال در حال انتقال با یک یدک کش کشف شد و در حال حاضر خودرو توقیف است و متهم در بازداشت به سر میبرد و پرونده تخلف در حال رسیدگی است.
همچنین یک دستگاه مرسدس قاچاق نیز به ارزش ۸ میلیارد ریال کشف شده و پرونده در حال رسیدگی است و عامل قاچاق برنج در شهرستان فیروزآباد به ضبط کالا و پرداخت ۴ میلیارد ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت محکوم شد.
وی گفت: یک شرکت لبنی در استان مازندران هم به دلیل گرانفروشی به پرداخت ۱۲ میلیارد و ۷۵۱ میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت محکوم شده و رای صادره نیز قطعی شده است.
رایگانی افزود: ۶۱۷ دستگاه ماینر و پاور کامپیوتر نیز به ارزش ۷۰ میلیارد ریال در شهرستان رفسنجان کشف شده و پرونده تخلف در حال رسیدگی است و یک شرکت تولیدکننده که مقرر شده بود در قبال ارز دولتی اقدام به واردات پلی اتیلن کند، اما به تعهد خود جامعه عمل نپوشانده بود؛ به پرداخت ۱۰ میلیارد و ۹۷۷ میلیون دلار در حق دولت محکوم شده است.