پخش زنده
امروز: -
دومین جشنواره اقتصادی ، فرهنگی شیربلال مازندران ، هفته آینده در شهرستان سیمرغ برگزار می شود.
مدیر جهاد کشاورزی سیمرغ در گفت وگو با خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به کشت ذرت (شیر بلال) امسال در 700 هکتار و همچنین ذرت علوفه ای در 50 هکتار از اراضی زراعی سیمرغ گفت : خاک حاصلخیز و آب و هوای مناسب ، شرایط کشت این محصول را در این شهرستان ایجاد کرده است.
رجب فلاح با بیان اینکه شیربلال سیمرغ پس از برداشت در بازارهای محلی و دیگر نقاط کشور توزیع می شود ومحصولی است که همه ساله با آغاز فصل بهار در فروردین کشت و پس از گذشت حدود 4 ماه برداشت می شود افزود : ذرت از نظر سطح زیر کشت بعد از گندم و برنج رتبه سوم جهان را دارد.
شکیبافر ، کارشناس جهاد کشاورزی نیز با اشاره به اهمیت ویژه ذرت در تامین غذای انسان، دام و طیور و مصارف صنعتی و دارویی گفت: ذرت از نظر گیاه شناسی گیاهی تک پایه که گل آذین نرآن بصورت خوشه ای روی قسمت انتهای ساقه و گل آذین ماده نیز که همان میوه ذرت بصورت عام به بلال معروف است روی ساقه و متصل به برگ تشکیل می شود.
وی به استفاده از محصول ذرت یا همان شیربلال بصورت تازه خوری ، آب پز و کباب شده اشاره و خاطرنشان کرد: از ساقه ذرت درصنایع کاغذسازی ، تهیه کف پوش ، جوانه ذرت هم در صنعت روغنکشی و آرد آن نیزدر تهیه نان استفاده می شود و حدود 25 درصد آن درمصرف انسانی، 70 درصد مصارف دام و طیور و 5 درصد نیز در مصارف صنعتی و دارویی کاربرد دارد.
سارا عالمیان کارشناس تغذیه هم با بیان اینکه ذرت مانند دیگر غلات کامل دارای ویتامینها و خواص مختلف است که ارزش غذایی آن علاوه بر آب و کربوهیدرات دارای درصد کمی پروتئین و چربی هاست افزود: این محصول غنی از مواد مختلف چون فیبر، آنتی اکسیدان و مواد معدنی، در تهیه غذاهای صبحانه ای ، کنسرو ، انواع روغن ها و همچنین صنعت لوازم آرایش مورد استفاده قرار می گیرد.
یادآور می شود؛ دومین جشنواره اقتصادی فرهنگی شیربلال سیمرغ اول تا چهارم مرداد در این شهرستان برگزار می شود.