به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از برلين؛ صدر اعظم آلمان پس از خبرساز شدنش به علت ضعف جسمانی و لرزش شدید در دیدارهای رسمی ، امروز جمعه مقابل رسانه ها حاضر شد.
"آنگلا مرکل" که دو روز پیش تولد 65 سالگی اش را پشت سر گذاشت، این روزها بیش از همیشه مورد توجه رسانه هاست.
او در یک ماه گذشته و در سه برنامه رسمی دچار لرزش شدید شد و به گمانه زنی های بسیاری درباره سرنوشت سیاسی خود دامن زد.
هر چند رییس دفتر او دو روز پیش اعلام کرد:"مرکل" تا پایان دوره یعنی سال 2021 درسمت خود باقی خواهد ماند و قصد کناره گیری ندارد ؛ در عین حال وجود تغییراتی در سطوح حزبی و حاکمیتی آلمان ، احتمالاتی را درباره جایگزین های او مطرح کرده است.
او هفت ماه پیش ، پس از 18 سال ریاست بر حزب دموکرات مسیحی، جای خود را به زن دیگری به نام "آنه گرت کارن باور" داد و "کارن باور" به تازگی از طرف حزب به سمت وزیر دفاع آلمان انتخاب شد تا رسانه ها این طور تفسیر کنند که وی را برای کسب تجربه های جدید در عرصه های بین المللی برای صدر اعظمی آماده می کنند.
"آنگلا مرکل" درنشست خبری امروز درباره سیاست های داخلی آلمان و موضوعات مربوط به اتحادیه سخن گفت و به پرسش های خبرنگاران پاسخ داد.
صدر اعظم آلمان گفت: ما تلاش کردیم ساز و کار مالی (اینستکس) را دایر کنیم و می خواهم بگویم این ساز و کار تا حدی آماده بهره برداری است.
"آنگلا مرکل" امروز جمعه در نشست خبری افزود: ما به توافق هسته ای با ایران پایبندیم و ایران می تواند ساز وکار مالی را از جدی بودن حفظ این توافق تلقی کند.
صدر اعظم آلمان در پاسخ به خبرنگار صدا و سیما درباره اینکه آیا تنها ایران مسئول حفظ برجام است و طرف های دیگر تعهدی ندارند، گفت: طبیعی است که ایران تنها مسئول حفظ برجام نیست و اگر آمریکا از برجام خارج شد ، طرف های اروپایی و چین و روسیه این کار را نکردند بنابراین اگر چنانکه یکی خارج شد شرایط جدیدی پیش می آید.
"مرکل" بدون اشاره به مسئولیت اروپایی ها در قبال برجام و همراهی شان با تحریم های آمریکا ضد ایران گفت: به نظر من مفید است که ایران به تعهداتش در برجام پایبند بماند.
وی افزود: من همواره استدلال کرده ام که ایران می تواند و باید علاقه داشته باشد که اگر یکی از طرف های توافق پایبند نماند با این وجود ایران همچنان پایبند بماند و پیام حسن نیت خود را به جامعه جهانی بفرستد.
صدر اعظم آلمان به ادعاهای تکراری طرف های اروپایی و گره زدن موضوعاتی خارج از توافق هسته ای به برجام پرداخت و گفت: بسیاری از آنچه را ایران انجام می دهد انتقادی می بینم از جمله نفوذ در سوریه ، موضع ایران در قبال اسراییل ، تاثیر ایران در جنگ یمن و برنامه موشکی ایران .
وی افزود: دلیل قابل توجهی وجود دارد که فراتر از توافق هسته ای در این زمینه ها با ایران گفتگو صورت گیرد و براین فعالیت ها محدودیت هایی اعمال شود .
صدر اعظم آلمان به تنش در منطقه خلیج فارس اشاره و از آنچه فعالیت های "امانوئل مکرون" رییس جمهور فرانسه برای تنش زدایی در منطقه خواند، حمایت کرد.
وی افزود: در این زمینه با رییس جمهور و وزیر امور خارجه آمریکا صحبت کردم و بنابراین هر امکانی برای بکار بستن راه حل های دیپلماتیک را باید دنبال کرد تا از افزایش تنش جلوگیری شود.